FOTO ȘTIREA TA: Nor de praf saharian peste România. Maşini acoperite de pulbere la Alba Iulia

Un nor de praf din Sahara a ajuns peste România, iar efectele sunt deja vizibile și la Alba Iulia. Cel mai bine au putut observa asta șoferii, care s-au trezit dimineața cu mașinile acoperite de o pulbere fină. 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a anunţat zilele trecute că norul de praf saharian va ajunge în România, în următoarele 24 de ore, sub formă de ploi, care vor determina depunerea prafului saharian în regiunile vestice, nord-vestice şi la munte. Astfel, în perioada 23 – 28 aprilie, circulația aerului, preponderent din sector sudic, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană, înspre sudul, centrul și estul Europei.

În această perioadă, va ploua temporar în regiunile de la sud și vest de țara noastră, iar ploile vor determina depunerea prafului, astfel încât concentrația particulelor de praf care urmează a ajunge deasupra României va fi redusă.

Depunerile din țara noastră vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, cel mai probabil în cursul zilei de 23 aprilie și în noaptea de 23/24 aprilie în regiunile vestice, nord-vestice și la munte, iar spre finalul săptămânii mai ales în jumătatea de vest a țării, potrivit ANM.

Luni, vântul a împins praful spre nordul Italiei și sudul Franței și se așteaptă ca acesta să ajungă până în Irlanda, potrivit Severe Weather. Fenomenul ar putea dispărea abia sămbătă. Până atunci, însă, e bină să cunoaștem efectele acestui ciclon.

Astfel, în următoarele zile, cerul va fi mai întunecat ca de obicei, iar un praf gălbui se va depune pe suprafețele exterioare, inclusiv pe mașini. De asemenea, calitatea aerului va scădea până când norul va trece de țara noastră.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...