Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Sportul Petrești – CS Hunedoara 3-1 (1-0), în primul tur al Cupei României! Coltor – dublă și D. Ianc – pentru o mare surpriză furnizată de echipa lui Doru Oancea

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sportul Petrești a dat marea lovitură în turul inaugural al Cupei României, învingând cu CS Hunedoara, nou-promovata în Liga a 3-a, scor 3-1 (1-0).

Victorie de senzație pentru echipa lui Doru Oancea, în fața a peste 250 de spectatori, la meciul de deschidere a sezonului oficial fotbalistic 2018-2019 în județul Alba, cu o întâlnire pe teren propriu cu CS Hunedoara, goluri marcate de Coltor (17, 47) și D. Ianc (54), o partidă în care deținătoarea trofeului în Alba a evoluat excelent, controlând jocul, calificându-se în faza superioară, unde are șanse să joace cu Unirea Alba Iulia, în 15 august. „E un rezultat important pentru noi ca grup, băieții merită toate felicitările, pentru modul cum au înțeles să lupte. Pentru mine, promovarea în Liga a 3-a cu Șurianu Sebeș este cel mai important rezultat al carierei, dar pentru acest grup calificarea în turul secund al Cupei României este o performanță deosebită„, a menționat antrenorul Doru Oancea.

*1-0, MIN. 17: COLTOR a deschis scorul cu un șut sub bară, după ce în prima fază Cobliș i-a respins șutul, după o centrare excelentă de la D. Ianc din dreapta.

*2-0, MIN. 47: COLTOR a majorat scorul, la prima fază a reprizei secunde, șut în colțul lung, după o lansare excelentă Samoilă.

*3-0, MIN. 54: D. IANC a șutat violent din 15 metri, după o fază la care Cobliș a respins în față lovitura liberă executată de Coltor.

*3-1, MIN. 81: AL. CRECIUNESC, fostul unirist, a redus scorul, cu o execuție de senzație, șut în vinclu, cu stângul

Meciul a început alert, cu o primă acțiune a oaspeților, o liberă executată de Herci și prinsă de Fl. Dobre. Petreștenii își arată colții, iar Coltor a tras în diagonală alături. D. Ianc (15) prefațează deschiderea scorului cu un cap în plasa laterală. După ce înscris Coltor, atacantul aiudean a avut oportunitatea să facă 2-0, însă a tras în transversală din 12 metri, din postură de singur cu portarul (22)! Peste trei minute tot Coltor  a trimis în brațele portarului advers. CS Hunedoara a replicat prin R. Creciunesc (27) șut peste transversală. Dobre (43) l-a blocat excelent în 7 metri pe Bloj! Același Dobre respinge în lateral reluarea din 7 metri a lui Tecsi!

După 3-0, alte ocazii ratate de gazde, prin Coltor (56) și D. Ianc (61), Ad. Lăcătuș (79), cea mai mare fiind a lui Bălaș (87).

Arbitri Cl. Ștef, C. Bojan, V. Gașpar (toți Tg. Mureș)

Echipe: Sportul Petrești: Dobre – Samoilă, Rahovean, Panfiloiu, Ov. Stancu – D. Ianc, Javla (75, Bălaș), Ad. Lăcătuș, Buligă – Coltor (85, G. Oltean), Afrapt (62, P. Muntean); rezerve  Cr. Popa, Gavriluță, S. Gheorghe, T. Mărginean. Antrenor Doru Oancea.

CS Hunedoara: Cobliș – F. Iacob, I. Petresc, Ionică, Doboș, Herci, Al. Creciunesc, Al. Dan, Bloj, Tecsi, R. Creciunesc; au mai intrat R. Popa, Trășcan, Apachiței; rezerve Jurcă – Ionicescu, Ov. Stan, Simionov. Antrenor Mircea Alic jr.

*Absențe importante din distribuția gazdelor

În acest joc vor debuta în distribuția reprezentantei județului Alba, locul secund în ediția trecută a Ligii a IV-a, achizițiile numite fundașul Rahovean (Transalpina Șugag), mijlocașul Ad. Lăcătuș (Performanța Ighiu) și atacantul P. Muntean (Metalu Aiud), mutări interesante pentru arealul fotbalistic al județului (nu s-a mai concretizat venirea portarului Iviniș de la CS Zlatna). Vor lipsi însă, din diverse motive (accidentări, plecări în străinătate, probleme cu contractul), jucători importanți precum Dr. Pop, Borșoi, Bălaș sau Ludwig.

Pe plan județean echipa condusă de Doru Oancea a câștigat trofeul, acum mai bine de o lună (17 iunie), în finala palpitantă de la Galtiu, 3-2 cu Transalpina Șugag, iar gruparea de lângă furnale a acces în eșalonul terț după o dublă de baraj cu Voința Lupac (Caraș-Severin), 0-1 și 2-1. Antrenorul Mircea Alic jr are ca noutăți pe Doboș (Cetate Deva), Al. Dan (CSM Lugoj), Al. Petrescu, Marinca (Victoria Călan), iar în efectiv figurează jucători ce au mai cochetat cu fotbalul din Alba, Cobliș, D. Creciunescu sau Trășcan. Hunedorenii sunt în cantonament centralizat la domiciliu și au pierdut primul amical al verii, 0-2 cu Metalurgistul Cugir. În ultimii ani, exceptând Performanța Ighiu (1-0 cu Industria Galda, în 2015), celelalte reprezentante ale județului în prima fază a Cupei României au capotat: Șurianu Sebeș (2017- desființată), Viitorul Sîntimbru (1-2 cu Sănătatea Cluj, 2016), Inter Ciugud (0-7 cu Arieșul Turda, 2014).

[nggallery id=5971]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea