Rămâi conectat

Sport

FOTO Skatepark-ul din Alba Iulia a fost, sâmbătă și duminică, locul de întâlnire al tinerilor amatori de sporturi extreme

Dragoş Suciu

Publicat

în

Skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina a fost, sâmbătă și duminică, locul de întâlnire al tinerilor amatori de sporturi extreme care au profitat din plin de vremea plăcută.

Skatepark Alba Iulia15În primele săptămâni de la inaugurare, skatepark-ul se bucură de o prezență neașteptat de mare din partea adolescenților, mai ales în zilele de weekend. Majoritatea, bicicliști sau rolleri, s-au întrecut în cascadorii și provocări.

Potrivit skaterilor, obiectivul are rolul de a anima Cetatea Alba Carolina, iar prin amenajarea acestuia se dorește și atragerea pasionaților din alte județe.

Skatepark-ul se desfășoară pe o suprafață variat accidentată, terasată, cu plan înclinat având în dotare rampe și balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau biciclete.

Față de cota accesului pietonal din latura de est a Cetății s-au înregistrat diferențe de nivel de la 1,20 până la 2,50 metri. Suprafața platformei Skatepark-ului este de 2.191 mp (inclusiv utilități, grup sanitar) înglobând diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat și mobilier urban.

Citește și Skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina, deschis oficial. Hava: Nu există altul în țară făcut atât de bine

Câştigătorul licitaţiei organizată pentru amenajarea acestui obiectiv situat pe contragarda bastionului Sfânta Elisabeta a fost General Game, din Sântimbru, aparținând lui Mircea Sabău-Tătar.

Citește și Bogdan Medrea (PSD): Skatepark-ul din Alba Iulia, un pericol. Are nevoie de personal calificat, de un cadru medical

Investiția s-a ridicat la 2.814.136,15 lei (cu TVA) – o mare parte din sumele necesare pentru finalizare fiind obținute prin fonduri europene.

[nggallery id=1177]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Gloria Bistrița-Năsăud – CSU Alba Iulia 3-0 (2-0), eșec drastic în prima etapă din play-off

Dan HENEGAR

Publicat

în

Gloria Bistrița-Năsăud, liderul Seriei 9 din eșalonul terț, a învins net scor 3-0 (2-0) pe CSU Alba Iulia, în prima etapă din play-off. Dacă în urmă cu o săptămână, pe „Pielarul” din Sebeș, studenții s-au impus și și-au asigurat calificarea matematică în play-off, de data aceasta trupa lui Adrian Falub și-a luat revanșa, ultimele două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea