Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina, deschis oficial. Hava: Nu există altul în țară făcut atât de bine

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

skatepark Alba Iulia03Skatepark-ul din Cetatea Alba Carolina a fost inaugurat, vineri, în prezența oficialităților locale și județene, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, precizând că, din câte a înțeles, nu există altul în țară făcut atât de bine.

Obiectivul este în garanție cinci ani, fiind prevăzut cu camere de filmat, în apropierea acestuia fiind amenajat și un grup sanitar și un mic spațiu, lung de 10 metri și lat de trei metri, care ar putea fi închiriat sau dat în administrare unor agenți economici cărora le-ar reveni misiunea de a suporta cheltuielile privind salarizarea cu personalul de serviciu al grupului sanitar și, posibil, și alte obligații.
”Administrația publică din Alba Iulia a făcut acest skatepark cu utilizatorii – de la concept, proiectare, execuție – ei skatepark Alba Iulia18au fost aici. Ne-a interesat ca lucrurile să iasă așa cum trebuie. De la A la Z au participat (n.r. utilizatorii) ca și voluntari la realizare (…) Din câte am înțeles, nu există altul în țară făcut atâta de bine și cu toate elementele care fac plăcerea celor care îl folosesc. Nu va fi pază, camerele de luat vederi nu sunt pentru ”Big Broather”, ci pentru, ferească Dumnezeu, ca martor de ceva, de cineva, căruia i-a fost greu să citească regulamentul. Regulamentul a fost făcut împreună cu utilizatorii.

Există un grup sanitar. O să avem o discuție și cu vecinii să scoatem toaletele ecologice și să se folosească grupul acesta. Din studiile pe care le-au făcut oamenii care se pricep s-a hotărât că această zonă este bună pentru sport: tenis, skatepark și fotbal”, a spus Mircea Hava.

Edilul a mai afirmat că în vară obiectivul va fi foarte populat de tineri, nu doar din Alba Iulia. ”Aici vor fi competiții”.

Obiectivul de bază, skatepark-ul propriu-zis, se va desfășura pe o suprafață variat accidentată, terasată, cu plan înclinat având în dotare rampe și balustrade specifice pentru sportul cu role, skateboard sau biciclete. Față de cota accesului pietonal din latura de est a Cetății se vor înregistra diferențe de nivel de la 1,20 până la 2,50 metri.

Suprafața platformei Skatepark-ului este de 2.191 mp (inclusiv utilități, grup sanitar) înglobând diverse structuri prefabricate, alei, gradene placate cu piatră, jardiniere, zone verzi, sistem de iluminat și mobilier urban.

Câştigătorul licitaţiei organizată pentru amenajarea acestui obiectiv situat pe contragarda bastionului Sfânta Elisabeta este – General Game, din Sântimbru, aparținând lui Mircea Sabău-Tătar.

Contractul semnat prevede lucrări de proiectare, asistenţă tehnică şi execuţie în valoare determinată de 2.814.136,15 lei (cu TVA) – o mare parte din sumele necesare pentru finalizarea skatepark-ului au fost obținute prin fonduri europene.

Faţă de cota accesului pietonal din latura de est a Cetăţii se vor înregistra diferenţe de nivel de la – 1,20m până la – 2,50m.

Contractul de execuţie a skatepark-ului din Cetatea Alba Carolina s-a semnat în 18 septembrie 2014.

[nggallery id=1098]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic restricționat pe un singur sens, dirijat prin semafoare Drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor pe o porțiune de aproximativ 100 de metri, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. Circulația rutieră în zonă se desfășoară pe un singur sens, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea