Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO/ Școala Altfel: La Centrul de Resurse Academia Doamnelor Alba Iulia s-a desfășurat ”Săptămâna manierelor elegante”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În ”Săptămâna Altfel”, peste o sută de copii au trecut pragul Centrului de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia care a organizat ”Săptămâna manierelor elegante”, un proiect pilot pe care echipa centrului dorește să îl extindă în perioada următoare.

saptamana manierelor elegante1Primii care ne-au trecut pragul, marți, au fost copilașii din Grupa mijlocie ”Fluturașii” de la Grădinița cu program prelungit nr. 11 din Alba Iulia, educatoare Crinela Ghergu și Camelia Liana Urs. Miercuri, ne-au vizitat elevii din clasa pregătitoare și din ciclul primar de la Școala Generală ”Mihai Eminescu” Ighiu-Țelna, alături de învățătorii Diana Teoc și Titus Măhăra, iar joi a venit rândul preșcolarilor din Grupa mijlocie ”Furnicuțele” de la Grădinița cu program prelungit ”Dumbrava minunată” din Alba Iulia, educatoare Rodica Popa și Liana Popa.

Coordonatoarea Centrului de Resurse Academia Doamnelor – Alba Iulia, Ana Cosma, și voluntarul Laura Bodea le-au explicat copiilor care sunt formulele de salut în funcție de momentul zilei și de persoana cu care interacționează, cum trebuie să se prezinte atunci când fac cunoștință cu cineva sau, pur și simplu, atunci când vor să cheme un alt copil la joacă, invitându-i să și exerseze formulele învățate.

Apoi, micuții au învățat să pună masa, pentru a-și putea ajuta părinții ori de câte ori va fi cazul. Au fost invitați să recunoască fiecare farfurie și tacâm în parte și să spună la ce fel de mâncare este folosit, după care li s-a explicat cum se aranjează acestea pe masă și de ce. Singuri sau în mici echipe, copiii au exersat apoi așezarea mesei în mod corect, cei mai mari alegând chiar să se întreacă și să vadă care echipă aranjează masa mai rapid și corect.

saptamana manierelor elegante5”Dorim să extindem acest proiect care are ca temă Codul bunelor maniere, dintr-o convingere personală, validată în aceste zile de receptivitatea și implicarea copiilor și a dascălilor lor, care au participat la activitățile noastre. Manierele elegante sunt apanajul omului care acceptă că libertatea presupune disciplină personală și reguli. Doar dacă ești convins că politețea face diferența, înțelegi adevărul fundamental cuprins în celebra inscripție de pe fațada clădirii de la New College din Oxford ”Manners make man” – comportamentul îl face pe om”, a transmis Ana Cosma, Coordonatoarea Centrului de Resurse Academia Doamnelor – Alba Iulia.

 

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a fost înființat în baza unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane și funcționează ca structură a Primăriei Municipiului Alba Iulia.

[nggallery id=1992]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea