Rămâi conectat

Sport

FOTO: Sasa Cadjo (ex-CSU Alba Iulia), campioană europeană la baschet feminin cu Serbia!

Dan HENEGAR

Publicat

în

 Serbia a devenit campioană europeană la baschet feminin, pentru prima oară în istorie, câştigând finala cu Franţa, jucată la Budapesta, cu scorul de 76-68, din efectivul noii regine a Europei făcând parte Sasa Cadjo CSU Alba Iulia Serbia 2şi baschetbalista Sasa Cadjo, care pentru un sezon a evoluat la CSU Alba Iulia (până în vara anului 2014).
Ulterior baschetbalista s-a transferat în Turcia, la Canik Belediyesi, jucătoarea fiind adusă la Alba Iulia la insistenţele antrenorului Miroslav Popov.
La această ediţie a Campionatelor Europene, derulate în Ungariei şi România, Sasa Cadjo (26 de ani) a evoluat pentru Serbia, având o medie de 0,2 puncte şi 1,2 recuperări. Din lotul lărgit al Serbiei a făcut parte şi o altă echipieră a CSU Alba Iulia, Jovana Vukoje, care însă n-a prins efectivul de 12.
Campionatul European de baschet feminin şi-a derulat o parte din meciurile primei faze în România, însă faza finală s-a disputat în Ungaria. Câştigătoarea ediţiei 2015 a întrecerii continentale este una surpriză, Serbia, care nu mai urcase niciodată pe podium la o astfel de competiţie. În schimb, Franţa trăieşte un adevărat calvar, pierzând pentru a doua oară consecutiv finala Campionatului European, după ce la ediţia precedentă, disputată acasă, a pierdut cu 69-70 disputa cu Spania.
Dominare Serbiei în finala cu Franţa a fost însă foarte clară, vecinele noastre fiind conduse magistral spre victorie de Marina Maljkovic, fiica ilustrului Bodizar. Cu această victorie, scor 76-68, Serbia s-a calificat direct la Jocurile Olimpice de anul viitor, de la Rio de Janeiro. Ocupanta locului doi, Franţa, va trebui să joace un turneu de calificare la Olimpiadă, la fel ca Spania (locul 3), Belarus (locul 4) şi Turcia (locul 5).
Serbia a devenit prima ţară din spaţiul ex-iugoslav care a câştigat titlul european la baschet feminin. De remarcat că nici naţionala Iugoslaviei nu a fost vreodată campioană europeană, deşi a fost de patru ori finalistă (1968, 1978, 1987, 1991), pierzând de fiecare dată în faţa URSS.
Sursa: agerpres

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea