Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Sala „Dinamo” e în altă ţară? *Şicanaţi la meciul echipei Volei Alba-Blaj, horenii au apelat la Elisabeta Lipă!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Horea la Dinamo4Destulă tevatură s-a făcut pe seama interzicerii suporterilor blăjeni la partida de duminică, dintre Dinamo şi Volei Alba-Blaj, decisivă pentru intrarea în marea finală la volei feminin. După negocieri intense purtate în weekend, oficialii bucureşteni au asigurat clubului vizitator 20 de locuri în Sala „Dinamo”, pentru oficiali şi reprezentanţii mass-media. Gruparea din „Mica Romă” a avut însă o galerie mult mai numeroasă, compusă din blăjenii stabiliţi în Capitală, precum şi 15 moţi din Munţii Apuseni.

*Au fost şi moţii din Horea…

Moţii din Horea s-au deplasat în Bucureşti la invitaţia lui Gheorghe Rotar, primarul Blajului, pentru a susţine formaţia din Alba, Volei Alba-Blaj, însă au avut parte de neplăceri în momentul în care au dorit să intre în sala cu o capacitate de 1500 de locuri. „Forţele de ordine au fost puse de conducerea secţiei de volei a clubului Dinamo să nu ne permită accesul în incinta sălii, pe motiv că suntem din judeţul Alba. Accesul era liber numai pentru persoanele din  Bucureşti, deşi sala nu era nici pe jumătate plină„, povesteşte fostul parlamentar Corneliu Olar.

*Intervenţia Elisabetei Lipă

Acesta a izbutit să procure numărul de telefon al Elisabetei Lipă, preşedintele Clubului Dinamo, iar multipla campioană olimpică a dat dovadă de civilizaţie şi s-a deplasat la sală pentru a permite accesul moţilor în incinta locaţiei sportive. „Am fost conduşi de forţele de ordine, n-am avut voie să stăm lângă suporterii din Blaj, am fost supravegheaţi precum puşcăriaşii de gardieni. Oricum îi mulţumim doamnei Lipă pentru gestul său„, a mai explicat Olar.

*Unde e respectul?

N-am crezut că în ţara mea voi ajunge să fiu tratat în mod discriminatoriu. Normal că am replicat în tribună şi am spus că România nu este numai a lor şi dacă se se pune problema aşa o să punem graniţă peste Carpaţi. S-a văzut cât respect există pentru moţii lui Avram Iancu, Horea, Cloşca şi Crişan, dar şi pentru moţii din Horea. Dacă în urmă cu câteva luni eram eroi, înseamnă că totul a fost fals şi cei ce ne-au lăudat atunci, ne-au scuipat acum, ruşinos. Indiferent de ce s-a întâmplat, noi rămânem alături de echipa din Blaj”, a încheiat secretarul comunei Horea.

[nggallery id=1432]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea