Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

FOTO: Șahiștii albaiulieni, pe locul I la turneul de la Râtișor. Au concurat cu 16 echipe din Serbia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Șahiștii albaiulieni au participat, în acest weekend, la un turneu de șah desfășurat pe echipe la Râtişor, în Serbia, cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate a Clubului de Șah Unirea Rîtişor. 

Competiția s-a desfășurat pe parcursul a șapte runde, în sistem elvețian, iar echipa din Alba Iulia, compusă din Marius Ceteraș, Adrian Sechereş, Dorin Şerdean, Radu Cormoş și Ovidiu Crăciun a reușit să se claseze pe locul I. Locul II în clasament a fost ocupat de clubul din Râtişor, iar locul III – Plandişt. 

Au participat 16 echipe din Serbia, foarte multe fiind din localități cu o comunitate românească foarte mare, Ungaria, care a fost reprezentată de o echipă a Asociației Sahistilor Romani din Ungaria înființată anul trecut la Gyula, și România.

Evenimentul a fost onorat de prezența Excelenței Sale Gheorghe Dinu, Consulul General al României la Vîrşeț, acesta fiind și un pasionat jucător de șah.

În paralel s-a desfășurat un turneu de șah rapid pentru juniori câștigat de albaiulianul George Ileană. Alți doi juniori albaiulieni, Radu Țâmpea și George Pleşa, au obținut locul 1 la categoriile lor de vârstă, sub 12, respectiv sub 10 ani.

Gazdele au făcut o primire emoționantă participanților, renumita fanfară a românilor din Rîtişor interpretând circa o oră melodii românești.

De remarcat că în acest sat situat în vecinătatea orașului Vîrşeț, circa 20% dintre membrii comunității românești, majoritară în localitate, cântă sau au cântat în fanfară, iar circa 30-40% dintre românii din Rîtişor sunt membrii ai clubului de șah Unirea Rîtişor, un club care începând cu anul 2003 are o colaborare foarte bună cu Clubul Municipal de Șah Alba Iulia.

sursa foto: facebook Ceteras Marius

[nggallery id=4423]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj: Daniel Tătar, antrenor, dar și… jucător

Dan HENEGAR

Publicat

în

Liga 4 | Scorul campionatului, la Blaj Virtual campioană a Ligii 4 din Alba, CIL Blaj a mai stabilit un record stagional: scorul campionatului. Partida CIL Blaj – CS Zlatna, uvertura rundei a 26-a, s-a încheiat cu scorul de 13-0 (5-0) în favoarea amfitrionilor, vineri seară, pe Stadionul „CIL-Veza”. Șușu a marcat patru goluri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea