Rămâi conectat

Sport

FOTO| Reușită pentru CS Unirea Alba Iulia: La doar 15 ani, judoka Laura Alexia Bogdan obține medalie de bronz la campionat de seniori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Judoka Laura Alexia Bogdan, legitimată la Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, a obținut o performanță extraordinară la Campionatul Național de Seniori. La doar 15 ani, a câștigat medalia de bronz, rezultatul obținut fiind extrem de bun și apreciat în contextul în care a concurat cu sportivi la categorii superioare de vârstă.

Cea mai importantă competiție națională de judo a avut loc la Poiana Brașov, în perioada 25-27 martie. Din partea CS Unirea Alba Iulia au participat Alexandru Sibișan – 16 ani (categoria 81 de kilograme) și Bogdan Laura Alexia – 15 ani (categoria 48 de kilograme). Aceștia sunt pregătiți de către profesorii Dinu Alin și Dinu Cristian – antrenorii secției de judo a CS Unirea Alba Iulia.

Deși nu a reușit o clasare pe podium, și Alexandru Sibișan a avut o prestație foarte bună. Prin participarea la această importantă competiție a acumulat experiență, după ce a luptat cu sportivi mai mari decât el.

„Este a doua medalie pe care Laura Bogdan o câștigă la Campionatul Național de Seniori după ce în 2020, la doar 14 ani, a obținut o performanță similară. Ambii sunt judoka de mare valoare, componenți de bază ai loturilor naționale, care se impun la categoriile lor de vârstă”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Următoarea competiție pentru secția de judo, la care vor participa aceeași doi sportivi, este Finala Campionatului Național Under 21 – în perioada 8-11 aprilie, la Poiana Brașov.

Sportivii fac parte din lotul național de judo și participă la programele centralizate de pregătire, conform calendarului Federației Române de Judo. Bogdan Laura Alexia este componentă a Centrului Olimpic Cluj, în vreme ce Alexandru Sibișan este component al Centrului Olimpic Pitești.

CS Unirea Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal, duminică, la Daia Română: Elogii pentru organizatori

Dan HENEGAR

Publicat

în

Duminică, la Daia Română, faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal Duminică 31 martie, la Daia Română, se va desfășura faza finală a Cupei Satelor U13 la fotbal. Ziua de fotbal juvenil de la Daia Română va începe la ora 11.30 cu semifinala Crăciunelu de Jos – Ciugud, urmată, la ora 12.10, de semifinala […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea