Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Rapid București – Volei Alba Blaj 1-3 | Campioana, demonstrație de forță în ultimul derby al anului

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a câștigat derby-ul ultimei runde din Divizia A1, scor 3-1 (25-19, 25-19, 21-25, 25-20), în deplasare cu Rapid București și încheie anul pe prima poziție a ierarhiei.

Gruparea din “Mica Romă” este singura care nu a pierdut pe teren în cele 10 runde, singurul eșec fiind la “masa verde” cu Dinamo și a acumulat 26 de puncte, la 4 “lungimi” de Dinamo și CSO Voluntari, ocupantele podiumului. O evoluție solidă a ardelenecelor, care au reușit să-și țină la respect adversarele, o demonstrație de forță a campioanei și o victorie repurtată în 98 de minute, în fața unei echipe ce vrea să conteze în lupta pentru medalii în acest sezon.

Primul set a fost controlat cu autoritate de vizitatoare, care s-au distanțat fără emoții pe tabelă (7-4, 10-5, 15-8, 17-12) și au câștigat parțialul cu 25-19. În setul secund Rapid și-a ridicat nivelul, iar egalitatea a persistat bune momente, până la 8-8. Gazdele au condus cu 11-9, însă oponentele au luat 5 puncte la rând și au trecut la timonă 14-9. Rapidul nu a renunțat, a ținut aproape (16-17), dar oaspetele au avut nervii mai tari și s-au îndreptat spre adjudecarea celui de-al doilea set.

“Vișiniile” au încercat să revină și au pus probleme în al treilea set, având-o la coordonare pe sud-coreanca Da-Yeong Lee, în care au condus cu 14-10, 15-11 și 18-13, cu Ioana Baciu în prim-plan, cel mai mare ecart înregistrat. Blajul nu a cedat, a remontat de la 14-19, egalând la “20”, s-a apropiat la 21-22, dar a cedat setul.

Setul următoar a fost echilibrat doar la debut, întrucât Blajul a avut prim-planul, regăsindu-și concentrarea: 13-8, 15-10, 17-11, 23-18, cu Victoriia Russu confirmând o zi extraordinară.

Volei Alba Blaj are parte de un debut de an 2023 încărcat, cu deplasare în Cehia, în 10 ianuarie, la Kutna Hora, pentru meci în Champions League cu SC Prometei Dipro, pentru ca în 14 ianuarie să fie prima rundă din returul Diviziei A1, la Voluntari.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 9 puncte, Slađana Mirković – 3 p, Raisa Ioan – 8 p, Bojana Milenković – 18 p, Victoriia Russu – 25 p, Jovana  Kocić – 8 p, Andra Cojocaru (libero), au mai intrat Andreea Ispas (l), Iarina Axinte , Andrea Kossanyiová; Georgiana Faleș, Sorina Miclăuș, Jovana Cirković. Antrenor Stevan Ljubičić

Foto: CSM Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, cinci clasări pe podium la Campionatul Național de de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la Taekwondo Sportivii CS Unirea Alba Iulia au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Național de Copii, Juniori Mici și Cadeți, la taekwondo, desfășurat în 19-21 aprilie la București. CS Unirea Alba Iulia a participat la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea