Rămâi conectat

Sport

FOTO: Performanță de excepție, talentatul tenismen albaiulian David Manu – campion național la dublu pentru a 5-a oară!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

David Manu, talentatul tenismen originar din Cetatea Marii Uniri, a devenit pentru a 5-a oară campion național la dublu, reușind o performanță remarcabilă.

Sportivul albaiulian pregătit de antrenorul Mircea Socaciu a reușit să câștige titlul, alături de Alex Coman (CSM Craiova), la recenta ediție a Campionatelor Naționale Under 14, disputată la Constanța, în noua și moderna bază Club Bright. Demn de remarcat este faptul că drumul celor doi spre aurul național a fost unul impecabil, fără a pierde vreun set.

Conform calculelor hârtiei în proba de dublu, perechea formată din David Manu (TC Sun Alba Iulia) și Alex Coman (CSM Craiova, ce a devenit campion și la simplu) – partenerul și prietenul său, a câștigat fără dubii Campionatul Național, îmbrăcând împreună pentru a 5-a oară tricoul galben de campion, atât de râvnit, un rezultat deosebit care certifică faptul că formează una dintre cele mai titrate echipe de dublu, la nivel național, în ultimii ani. Patru victorii au fost trecute în dreptul celor doi laureați, după cum urmează: 6-1, 6-0 cu Andrei Arinton și Daniel Penteleiciuc (Dacia Galați); 6-1, 6-0, cu Tudor Butuza (Dinamo) și Rareș Ene (TC Sunrise); în semifinale 6-0, 6-4 cu Ianis Buzatu și Albert Chibulcutean (CSM Brăila) și un dublu 6-2 în finala cu Andrei Firaru (ATC Elite Tg, Jiu) și Gheorghe David (TC București) – favoriții nr. 2 pe tablou.

În paralel cu proba de dublu, David (a împlint 14 ani în 18 februarie) a jucat și la simplu, unde s-a clasat pe locul al 4-lea în cele din urmă. Calificat pe tabloul principal de pe poziția 23, conform clasamentului național (poziție ocupată din pricina lipsei participării la turnee), David fiind elev în clasa a VIII-a a Școlii “Avram Iancu” din Alba Iulia și pregătindu-se pentru examenul de Capacitate, tenismenul albaiulian a început bine competiția.

A trecut în turul întâi de de favoritul 8 al turneului (Vlad Roman – Viva Tenis Club, dublu 6-3), în turul secund de un sportiv din Craiova (Constantin Mitranca, TC Stănică, dublu 6-2), iar în turul 3 de Andrei Firaru (ATC Elite Tg. Jiu) – favoritul 2 și câștigătorul Selecției Naționale din luna aprilie 2019, scor 6-4, 7-6 (7). Acuzând o stare de oboseală, cauzată de lipsa pregătirii fizice la acest nivel și a continuării parcursului la dublu, David Manu a cedat în semifinale și a încheiat turneul la simplu pe locul 4 (eșec, 3-6, 1-6 cu Cristian Marton – Dinamo, favoritul nr. 5).

Pentru David urmează turneul internațional de la București Dr. Oetker Junior Trophy, ediția a 8-a, cea mai puternică întrecere din această parte a Europei (peste 190 de sportivi din 22 de țări). După acest concurs, talentatul albaiulian va lăsa racheta pentru o perioadă de o lună și jumătate, pregătindu-se pentru examenul de admitere la liceu, urmată de o vară fierbinte, cu cel puțin 6 turnee internaționale până în luna septembrie.

[nggallery id=7131]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea