Rămâi conectat

Sport

FOTO: Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni 2-1 (0-1), „remontada” de senzație în derby-ul rundei inaugurale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, cu antrenorul Lucian Itu în teren în final, a câștigat 3 puncte extrem de importante în derby-ul etapei inaugurale din Seria 9 a eșalonului terț.

“Roș-albaștrii” au început excelent stagiunea, au reușit o remontada de senzație în actul secund al meciului încărcat de orgolii și au întors scorul, impunându-se cu 2-1 (0-1). Un pas cu dreptul în noua stagiune pentru gruparea de sub Drăgana, care a învins tocmai o contracandidată la locurile pentru baraj. Victoria gazdelor a fost pe deplin justificată după aspectul confruntării.

*0-1, MIN. 45+1: FL. ISTRATE, lansat la limita ofsaidului de M. Codrea, pe un contrataac, finalizează din interiorul careului.

*1-1, MIN. 69: torpilă UDREA de la 20 de metri, în dreapta portarului, la semiînălțime

*2-1,  MIN. 80: P: PĂCURAR transformă elegant un penalty, cu fentă, după un henț al lui R. Balint

*Lucian Itu: „Am învins cu forța grupului”

Contează enorm că am început cu dreptul împotriva unui adversar ce vrea să promoveze. Sincer, eram mulțumit și cu un egal, dar am demonstrat că putem să ne batem, cu Hunedoara, Ungheni și cine va mai fi. Eram conduși la pauză, după un prim act controlat, cu 3-4 ocazii,  dar eram convins că putem reveni. La fotbal se întâmplă să greșești, însă le-am spus la pauză că nu joacă nici banii, nici valoarea, joacă grupul. Dacă rămânem același grup din ultimii doi ani și punem suflet, acasă nu ne învinge nici Corvinul în acest sezon. Din pacate nu avem resurse să aducem jucători, am căutat un atacant„, a precizat Lucian Itu.

Ocazie mare a gazdelor la reluare, S. Itu (47) – cap peste la cornerul lui P. Păcurar. Iarăși oportunitate majoră pentu gazde, S. Itu (52) – lat peste din 5 metri, la un corner. 13 minute a lipsit de pe gazon Itu, în minutul 73 intrând, în atac, antrenorul Lucian Itu, cel care va împlini 44 de ani în 8 septembrie! Tot gazdele sunt mai periculoase, prin Udrea (79) – șut peste. R. Birtalan (87) a trimis un șut violent pe lângă.

În jur de 400 de spectatori au asistat la meciul de la Cugir. Amfitrionii au mizat în centrul defensivei pe Sebastian Itu (16 ani), fiul antrenorului principal, iar vizitatorii l-au avut în avanposturi pe cugireanul Marian Codrea.

Prima ocazie a fost aceea a lui Tîrla (7), șut din 10 metri, frontal, peste, la centrarea lui Șaucă. Tot Tîrla (12) – lovitură liberă de la 25 de metri, prinsă de Feier. Astafei (13) a șters balonul cu capul, în 5 metri, la cornerul lui Istrate. Suslak (21) respinge, cu prețul unei accidentări, șutul puternic trimis de Boldea. Ocazie mare M. Domșa (33), reluare cu capul puțin alături la centarea activului Șaucă.

Echipe de start:

Metalurgistul: Jisa – Dohotariu, S. Itu (60, Haj), Vlădia, Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, Udrea, Tîrla – P. Păcurar 987, I. Grozav), M. Domșa (73, L. Itu); rezerve Csapo, Căt. Pop, Șuteu, Selagea, M. Neagu, Topor. Antrenor Lucian Itu.

Unirea Ungheni: Feier –  Birtalan, Vasiu, Suslak –  Onișor (82, Boar), Piper, Vânau (68, Ciubăncan), D. Rusu – Istrate/ cpt (79, R. Ganea), M. Codrea (46, Petra), Astafei (68, R. Balint); rezerve Vlasa, Kecskes,  Todoran, Chiorean.Antrenor Flavius Sabău.

Arbitri Cl. Gaitin (Timișoara), R, Nistoran, R. Svatsinka (ambii Reșița) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), C. Mardan (Făgăraș)

Avertismente: Udrea (61), Vlădia (73), Tîrla (90+4)/ Suslak (37) *Cartonaș roșu: D. Rusu (90+2)

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea