FOTO: Mărșăluitoarea Bianca Molnar (CS Unirea Alba Iulia) s-a retras din activitate cu trei medalii la naționale | Mihaela Acatrinei, vicecampioană la seniori

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Atleta albaiuliană Bianca Molnar s-a despărțit de activitatea competițională, la numai 22 de ani, cu trei medalii cucerite în cadrul Campionatelor Naționale de marș, pe distanța de 10 kilometri.

La competiția desfășurată la București sportiva legitimată la CS Unirea Alba Iulia și CSU Reșița a devenit campioană națională la tineret, cucerind și medalia de bronz la senioare, cu timpul de 51 de minute și 9 secunde.

ELIT

Zestrea marșului din Cetatea Marii Uniri a fost completată de Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia/ CSU Reșița), sportivă care s-a clasat pe locul secund la secțiunea senioarelor, timpul vicecampioanei naționale fiind de 50 de minute și 22 de secunde. Cele două mărșăluitoare din Cetatea Marii Uniri au făcut parte din componența echipei de senioare a CS Universitatea Reșița, ce a câștigat concursul rezervat echipelor. De asemenea, junioara Georgiana Jid (LPS Alba Iulia/ CS Unirea Alba Iulia) a terminat pe poziția a 5-a la tineret și pe locul 9 la senioare, cu rezultatul de 59 de minute și 30 de secunde. “Sunt rezultate foarte bune, este maximum din ce puteam spera. Bianca Molnar și-a făcut o frumoasă ieșire din scenă, s-a retras de pe locul întâi, la fel ca și Norica Câmpean”, a spus Gabriel Avram, antrenorul celor trei competitoare din Alba Iulia.

Această ediție a Campionatelor Naționale reprezintă și concursul de retragere din activitatea competițională a Biancăi Molnar, la 22 de ani, atletă medaliată în competițiile naționale, reprezentantă a României la întreceri mondiale și europene de juniori, după 10 de marș (motivul ce stă la baza acestei decizii fiind angajarea). În 2018, mărșăluitoarele din Cetatea Marii Uniri au dominat Naționalele de la Alba Iulia și Pitești.

Dan HENEGAR