Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO, Locul 2 din 24! Colegiul ”HCC” din Alba Iulia a dus județul pe podium la un concurs de consiliere școlară

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada 13-14 iunie 2014, un grup de elevi de la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia au participat la concursul regional de consiliere școlară prin art-terapie “Exprimă-te liber”, organizat de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Sălaj și Centrul Județean de Asistență Psihopedagogică Sălaj.   

Elevii ( Andreea Cârlogea X B, Alexandra Doboș IX E,  Francesca Forțu IX D, Anca Hada IX F, Sofian Hleihil XI C, Iulia Mermezan IX G, Ariadna Nemeș IX D, Dan Oltean IX A, Oana Pîclisan X E, Oana Teodorescu IX C, Marius Țoc IX C, Vîtcă Diana IX G – înscriși la disciplina opțională “Dezvoltarea abilităților de viață”) au fost însoțiți de prof. psiholog Adelina Morar, inspector educativ Codruta Lodroman și Claudiu Dușa, coordonator  CPECA Alba.

Tema concursului a fost “Gândul – prieten sau dușman”, elevii având sarcina să o ilustreze prin orice formă de artă doresc. În concurs s-au înscris 24 de județe, fiecare județ prezentând câștigătorii concursului la nivel local, desfășurat anterior. Elevii de la “HCC” au pregătit și prezentat în concurs o piesă scurtă de teatru, intitulată “D-ale vieții” și un film de scurt metraj, motivațional, “Frânturi de gând”. Filmul a fost distins cu locul II la nivel liceal, iar elevii au primit diplome, medalii si bani.

Organizatorii concursului s-au gândit să recompenseze implicarea participanților printr-o reușită petrecere, foarte potrivită, de altfel, pentru adolescenți, și cu activități de socializare care au avut rolul de a-i face pe participanți să interacționeze, să se cunoască mai bine, dar și să afle lucruri noi și interesante: vizită la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, Grădina Botanică Jibou, Mănăstirea Strâmba.

Întregul grup dorește să mulțumească Primăriei Municipiului Alba Iulia, care a făcut posibilă participarea la concurs prin asigurarea transportului, precum și organizatorilor concursului, CJRAE și CJAP Sălaj, susținute de Consiliul Județean Sălaj.

Filmul “Frânturi de gând” se poate viziona pe site-ul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” hcc.ro.

[nggallery id=1961]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea