Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Unirea Alba Iulia – CSO Cugir 1-4 (1-1) | „Alb-negrii”, umiliți în primul derby „de Alba” al sezonului, victorie categorică a trupei lui Itu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Cugir s-a impus de justețe în primul derby “de Alba” al sezonului, 4-1 (1-1), pe “Cetate”, cu rivala Unirea Alba Iulia. Gruparea de sub Drăgana a reușit o victorie firească, după ce a întors scorul, deschis de Selagea (16).

A fost un simplu foc de paie, întrucât Cugirul a preluat frâiele ostilităților și a întors rezultatul cu stil, făcând golaveraj pe seama unui adversar prăbușit după pauză.

„Roș-albaștrii” au dominat confruntarea orgoliilor și au câștigat în premieră pe arena albaiuliană, după revenirea Unirii în eșalonul terț, amfitrionii prezentându-se extrem de modest, Cugirul făcând instrucție cu gruparea albaiuliană.

Vizitatorii au revenit în joc, egalând până la pauză prin M. Lupu (35). Primele 10 minute după pauză au fost șocante pentru “alb-negri”, ce au primit trei lovituri. Mai întâi Scrob (47) a fost eliminat, iar de inferioritatea numerică a profitat rapid trupa lui Lucian Itu, ce a punctat rapid prin Șaucă (51, “căpitanul” oaspeților fiind cel mai bun de pe teren) și ex-uniristul P. Păcurar (56, din penalty).

Zarurile fiind aruncate, M. Lupu (72) a desăvârșit umilința „alb-negrilor” cu un nou penalty transformat, pentru un succes fără dubii al Cugirului, ce a fost vioara întâi a jocului. Tot M. Lupu a mai avut o bară (88), din poziție singur cu Sporea.

*Adrian Bicheși: „Am plătit tribut jocului din cupă”

Cam de fiecare dată, eu am început cu stângul. Am plătit tribut jocului din cupă, cu acele prelungiri. Prospețimea a ținut până în minutul 25, am vrut să marcăm repede, am reușit, însă din păcate am fost egalați, după o greșală individuală, împotriva cursului jocului. După pauză am pierdut frâiele, nu am mai fost echipa din prima repriză. Cu siguranță preferam o victorie cu Cugirul în detrimentul calificării din Cupa României. Ne-am propus să terminăm în primele 5 echipe și sper să mai realizăm două transferuri„, a spus Adrian Bicheși.

*Tudor Șaucă: „Vrem să câștigăm fiecare meci, nu ne temem de niciun adversar”

După o pauză îndelungată, am obținut o victorie muncită. Am învins o echipă bună, ce se va bate la locurile fruntașe, care a fost obosită după confruntarea din Cupa României. Important este că am pornit cu dreptul,  a contat și că am evoluat în superioritate numerică. Ne propunem să câștigăm fiecare meci, nu ne temem de niciun adversar și cred că doar dacă vom avea o zi proastă, putem avea probleme„, a declarat Tudor Șaucă, căpitanul Cugirului fiind cel mai bun de pe teren.

*1-0, MIN. 16: SELAGEA a decshis scorul cu un șut în diagonală, de la 10 metri, după pasa primită de la M. Codrea

*1-1. MIN. 35: M. LUPU l-a lobat pe Sporea, după eroarea lui Scrob

*1-2, MIN. 51: ȘAUCĂ a reluat din voleu, de la 10 metri, în dreapta lui Sporea, la centrarea lui Dușmanu

*1-3. MIN. 56: ex-uniristul P. PĂCURAR a transformat un penalty, după faultul făcut de Haj la Dușmanu

*1-4. MIN: 72: M. LUPU a transformat un nou penalty, acordat pentru un henț al lui D. Lupșan la șutul lui Contra

*Scrob eliminat în minutul 47!

Scrob l-a oprit prin fault la marginea careului pe Șaucă (cel mai bun echipier al oaspeților), iar centralul a luat o decizie ce a provocat protestele vehemente ale uniriștilor: Scrob – eliminat direct  (primul cartonaș al meciului)! O decizie discutabilă, în condițiile în care cugireanul era în lateral și nu într-o poziție perpendiculară pe poartă. La 4-1, Dușmanu (76)  șutat din 10 metri, iar V. Codrea a respins de pe linia porții.

M. Codrea (45) a reluat cu capul alături, iar la faza următoare Șaucă a trimis periculos, peste. Se joacă pe contre, Haj (43) a fost la un pas de autogol, Sporea respingând miraculos. Uniriștii au revenit în atac, iar M. Codrea a trimis periculos cu capul, la centrarea lui Selagea (30).

O nouă ocazie mare de egalare a oaspeților, M. Lupu (27) nu ajunge în apropiere, șutul centrare trimis de Șaucă.

M. Lupu (21) nu reușește să împingă balonul din plasă din apropiere, la centrarea lui Șaucă

Al. Giurgiu (9) a șutat din lovitură liberă, de la 30 de metri, alături. Bicheși a mutat surprinzător, cu Selagea în postura de vârf de atac, iar M. Codrea – mijocaș dreapta, însă după deschiderea scorului cei doi au schimbat locurile.

Echipe de start:

Unirea: Sporea – Haj (68, Zsigmond), Scrob, V. Codrea, Al. Giurgiu – Bârdea, D. Lupșan – Selagea (86, F. Morar), Circov (60, Mâlnă), Bucurică (86, Joldeș) – M. Codrea (68, An. David); rezerve Sîntoma, Adam, Dehelean,  M. Dăscălescu jr. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu, Mircea Oprea.

CSO: Toilă – Tăban, I. Grozav, Șt. Radu, Al. Rus (30, L. Contra) – Șaucă (77, Cocan), Boldea, M. Neagu (30, Vitinha), Dușmanu, P. Păcurar (77, G. Goronea), M. Lupu; rezerve N. Bănică, Șuteu, Casian, R. Trif,  R. Voicu,. Antrenor Lucian Itu.

*Avertismente D. Lupșan (72)/ Dușmanu (76) *Cartonaș roșu: Scrob (47)

Gruparea de sub Drăgana, poate cea mai liniștită dintre conjudețene, este o necunoscută din toate punctele de vedere, întrucât nu a mai jucat amicale în ultimele săptămâni, o noutate fiind împrumutul de la UTA Arad al tânărului portar Raul Opric (fiul de 18 ani al antrenorului Marius Opric).

Este clar că în această dispută ce se anunță incendiară favorită va fi echipa cugireană, ce are în primul rând avantajul că nu a jucat în Cupa României, spre deosebire de “alb-negrii” ce au trăit emoțiile celor 120 de minute și loviturile de departajare din confruntarea cu CS Universitatea Alba Iulia.

Arbitri: Cl. Ștef (Tg. Mureș), M. Cantemir (Făgăraș), E. Tocai (Alma, Sibiu) Observatori I. Szekely (Cluj-Napoca), M. Orbonaș (Ilia)

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8007]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Gloria Bistrița 0-1, la pauză, pe Stadionul „Pielarul” din Sebeș | Studenții, o nouă confruntare cu liderul

Dan HENEGAR

Publicat

în

O nouă rundă în eșalonul terț, etapă în care în play-off, CS Universitar Alba Iulia dă piept, la Sebeș, astăzi, ora 17.00, cu Gloria Bistrița-Năsăud, liderul Seriei 9. *0-1, MIN. 7: R. BĂLAN a deschis scorul cu o lovitură de cap din 8 metri, în stânga portarului, după o centrare din stânga, din lovitură liberă. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea