Ziarul Unirea

FOTO, LIVE-TEXT, Sportul Petrești – CS Ocna Mureș 0-1 (0-1) | Soda a câștigat derby-ul și a tranșat soarta promovării!

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

CS Ocna Mureș a câștigat derby-ul din „Arini”, cu Sportul Petrești și, cu 3 etape înainte de finala are 7 puncte avans și se poate considera câștigătoarea Ligii a 4-a, obținând dreptul de reprezentare a județului Alba la barajul de promovare în eșalonul terț. Unicul gol al jocului a fost înscris de golgheterul  Val. Drăgan (45, penalty), și deși au terminat în inferioritate (Kiss eliminat în minutul 65), Soda a demonstrat în acest meci direct că merită să câștige campionatul.

Amfitrionii sunt obligați să câștige, pentru a reduce ecartul, în veme ce prima clasată se poate mulțumi și cu o remiză, ținând cont de configurația ierarhiei.

ELIT

*0-1, MIN. 45: VAL. DRĂGAN a transformat un penalty, în stânga lui Dr. Pop, după un henț făcut de Borșoi, la un corner

Soda stă la cutie în actul secund, dar are marea ocazie de a tranșa meciul, în minutul 62, când Val. Drăgan, scăpat singur, pe contraatac, a șutat la colțul scurt, dar Dr. Pop a respins în corner

*Oaspeții rămân în 10, Kiss eliminat!

În minutul 65, Kiss a fost eliminat direct, oaspeții rămânând în 10 în ultima jumătate de oră. Cotor are o acțiune individuală, dar șutul său din voleu (82) a fost boxat de Țiboc. În minutul 88, Afrapt a tras de la margiena careului, a respins Țiboc, iar un minut mai târziu, D. Ianc a șutat mult peste! Imediat o „contră”, T. Cristea a tras din 7 metri în blocaj

Cu Fanfara din Petrești intonând Imnul Național, într-o atmosferă de sărpbătoare, și peste 350 de spectatori, derby-ul a început în nota de dominare a oaspeților. Mai întâi, în minutul 15, Csegoldi a trecut pe lângă balon în careul mic, după un corner. În minutul 23, Onișor a șutat de la distanță, a prins Dr. Pop, iar două minute mai târziu și-a încercat șansa Kiss, mingea fiind reținută de portarul advers. Prima oportunitate a gazdelor, D. Ianc (26) – șut din voleu peste bară. Coltor (28) – acțiune personală, încheiată cu un șut din 15 metri, în plasa laterală. Bălaș (34) a șutat de la 18 metri, puțin alături, iar în minutul 36 centrarea acestuia a lovit transversala!

Echipe de start:

Sportul: Dr. Pop – Samoilă, Borșoi, Pamfiloiu, Ov. Stancu – Javla, Ludwig (53, Afrapt) – D, Ianc (89, T. Mărginean), Bălaș, Buligă (69, G. Oltean) – Coltor; rezerve Dobre, Gombocz, Gavriluță, T. Mărginean, G. Oltean, S. Gheorghe. Antrenor Doru Oancea

CS Ocna Mureș: Țiboc – Guț, Căt. Ivașcu, Rațiu, Cr. Ivașcu, Kiss, Csegoldi, P. Man (89, Pereat), T. Cristea, Onișor (68, Domșa), Val. Drăgan; rezerve Clipici, B. Olar, Vaidasigan, Gorba, Cociș, Pereat. Antrenori Cornel Pereat și Ovidiu Maier.

Arbitri: Fl. Miron, Al. Vodă (ambii Alba Iulia), Ad. Mărginean (Aiud) *Observator Căt. Pașcanu (Cugir)

În alt joc, CIL Blaj – Metalu Aiud 2-0 (2-0): Ioo (9), B. Varga (44, penalty) *În min. 88, Mureșan (Metalu) a fost eliminat.

Dan HENEGAR