Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Metalurgistul Cugir – Gloria Lunca Teuz Cermei 2-3 (1-1) | Capătă a stricat vacanța sub Drăgana, prima înfrângere acasă a „roș-albaștrilor”!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Metalurgistul Cugir a încheiat încheie turul eșalonului terț, de Sf. Andrei, cu un eșec pe „Arena CSO”, cu Gloria Lunca Teuz Cermei, scor 2-3 (1-1), prima înfrângere în fața fanilor din prima parte a campionatului.

Gruparea de sub Drăgana a pierdut puncte prețioase în lupta la vârf, în acest duel pentru locul al treilea, după cea mai modestă evoluție stagională. O prestație slabă a „roș-albaștrilor”, ce au făcut un al doilea act de coșmar, vârful advers Alexandru Capătă reușind să puncteze în două rânduri, prifitând de găurile din defensiva adversă. Coșmarul arădean continuă pentru Alba, conjudețenele nereușind să câștige niciunul din cele 16 jocuri directe.

*Călin Moldovan: „Dezamăgire mare!”

„Am început practic cu handicap, de la 0-1, a nu știu câta oară în acest sezon. Am revenit în joc și pe tabelă, am egalat, am făcut o primă repriză bună, un moment cheie fiind acea ratare în finalul reprizei, prin Necșulescu. Am continuat la fel și în startul actului secund, dar după primirea celui de-al doilea gol am căzut din punct de vedere mental. Este o dezamăgire mare după acest joc, în care adversarii s-au adaptat mai bine la terenul înghețetat„, a declarat antrenorul Călin Moldovan.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Radu Anca: „Am fost echipa mai bună, un tur neașteptat pentru noi”

O victorie meritată, nu se pune în discuție acest lucru. Am fost echipa mai bună, scorul putea fi mai mare, noi profitând de spațiile oferite de adversar. Puteam să mai marcăm, dar mă bucur că am terminat turul cu o victorie, că băieții s-au mobilizat după acel egal din prelungirile jocului cu Unirea. Știam ce joacă adversarul, căruia i-a lipsit Itu. A fost un tur neașteptat de bun pentru noi, după ce în vară am schimbat 14 jucători. La Arad tot timpul au fost jucători buni, ce merită să evolueze mai sus și mă bucură faptul că la finele turului, podiumul este unul arădean„, a menționat Radu Anca.

*0-1, MIN. 2: I. TĂNASE a reluat sub bară, din 7 metri, în mod acrobatic, centrarea din corner trimisă de Vezan

*1-1, MIN. 42: NECȘULESCU a transformat un penalty obținut de Șaucă, la un duel cu N. Varga, șut plasat, pe centru

*1-2, MIN. 59: lansat de Vezan, CAPĂTĂ trimite pe lângă N. Bănică, la a treia sa ocazie în câteva minute, din 12 metri central, profitând și de eroarea lui M. Neagu

*1-3, MIN. 66: CAPĂTĂ, de la 16 metri, o execuție superbă, șut în diagonală, în dreapta lui Bănică, după un contraatac

*2-3, MIN. 88: B. LEMAC a trimis în poartă din 5 metri, la centrarea lui L. Tudor din stânga

La pauză s-a intrat cu un scor egal, 1-1. B. Lemac (48) este blocat în momentul șutului, la 12 metri, de Rogojan. N. Bănică (53) a repins, cu piciorul, șutul din unghi trimis de Capătă, iar apoi Vezan a șutat alături de la 20 de metri. A doua mare ocazie a oaspeților, după eroarea lui Șt. Radu, însă N: Bănică respinge șutul lui Capătă, de la 14 metri (56). La faza următoare, Vaștag (58) a reluat din cădere, alături. Se face 2-1 pentru vizitatori, iar M. Neagu (61) a trimis de la 22 de metri, în diagonală, pe lângă bara stângă, la semiînălțime. O nouă ocazie Caăptă (65), șut alături la colțul scurt, după o acțiune pe traseul Vezan-Vlad. B. Lemac (65) reia cu capul, însă Gârlea deviază mingea în bară, iar la faza următoare se face 3-1. Vaștag (69) a șutat peste transversală, iar Vlad (71) a trimis peste de la 20 de metri. Polgar (73) are o acțiune individuală de 50 de metri, din propria jumătate, ajunga singur cu Bănică, însă șutul său este respins de portarul cugirean! În minutul 86, Matiș a trimis din 5 metri, Bănică a respins în corner. Vlad a tras alături (88)

Oaspeții au început bine, iar în primul minut N. Bănică a respins în lateral mingea deviată de Capătă. În minutul 4, Lemac a reluat din cădere, de la 7 metri, pe lângă bara dreaptă. Dicu (13), nu reușește să împingă balonul în plasă, din 3 metri, la o minge deviată de Gârlea. Cugirul amenință buturile adverse iar B. Lemac (21) a tras alături, de la 6 metri, la centrarea lui Șaucă din dreapta. Portarul oaspeților, la o minge înaltă, se lovește de bara dreaptă, jocul fiind întrerupt câteva minute până ce Gârlea și-a revenit. Cap peste Lemac (31) la centrarea lui Vaștag din stânga. Ex-cugireanul Vezan amenință poarta adversă, însă N. Bănică reține șutul acestuia, de la 20 de metri. B. Lemac (38) a primit galben după ce l-a călcat pe Rogojan, când jocul era oprit, după un fault făcut de I. Tănase. Lovitura liberă de la 18 metri a fost trimisă de Vaștag puțin pe lângă bara stângă! Gârlea are o intervenție excelentă în minutul 45+1, la șutul lui Necșulescu din 10 metri, din unghi!

În jur de 100 de spectatori în tribune, frig, minus 4 grade, gazdele sunt în obițnuitul echipament roșu-albastru, oaspeții în roșu-alb

Echipe

Metalurgistul: N. Bănică – Dohotariu, I. Tătaru, Șt. Radu, M. Neagu (63, G. Goronea) – Șaucă, Dican, Vaștag (76, Șuteu), Dicu (63, Cercel) – Necșulescu (68, L. Tudor) – B. Lemac; rezerve Crivăț, Șuteu, Itu, Copiluși. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

Gloria: Gârlea – Polgar, Rogojan, N. Varga, Sabău (88, Dolga) – I. Tănase, Vezan – Mager (89, Lupșe), Prună (78, Mihuța), Vlad – Capătă (80, Matiș); rezerve Stănilă, Bulza. Antrenor Radu Anca.

Averitsmente: Lemac (38), G. Goronea (89)/ I. Tănase (38), N. Varga (41), Sabău (58), Rogojan (77)

Arbitri N. Bodocan (Cluj-Napoca), Cl. Georgiu (Dej), Cr. Mureșan (Florești) Observatori C. Făniță (Timișoara), E. Gîț (Deva).

O confruntare între vecine de clasament, aflate la egalitate de puncte, 28, cu amftrionii situați pe ultima treaptă a podiumului, iar oaspeții cu un loc mai jos. Gruparea de sub Drăgana, singura din Alba aflată în “grafic”, se găsește la trei “lungimi” de fotoliul de lider și vine după două victorii, în fața sa aflându-se un oponent egalat runda trecută în prelungiri de Unirea Alba Iulia, Selegea răpind-le arădenilor satisfacția celui de-al 7 meci consecutiv câștigat.

[nggallery id=6498]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Cupa Nivea, turneu de fotbal juvenil organizat de ACS Optimum Alba Iulia, pe stadionul “Mureșul” din Drâmbar

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

În acest weekend pe Stadionul “Mureșul” din Drâmbar se desfășoară Cupa Nivea, un important turneu de fotbal juvenil, la carea participă cluburi importante din țară, la două categorii de vârstă, una fiind aceea a anului 2008, iar cealaltă a jucătorilor din 2010.

 ACS Optimum Alba Iulia club înființat in vara anului 2019, având in componenta 50-60 de copii. Dupa 3 ani de activitate, clubul se mândrește cu aproximativ 170 de copii cu vârsta cuprinsă intre 5 și 16 ani și numeroase trofee cucerite, atât pe plan județean, national cât si internațional.  Are  8 titluri județene și participări la 14 turnee naționale, campioni și vicecampioni internaționali la două categorii de vârsta în Varna (Bulgaria), cu victorii împotriva celor mai importante cluburi din țară la acest nivel.

La o categorie de vârstă  participă Interstar Sibiu, CFR Cluj, ACS Baia Mare, Optimum Alba Iulia și CSM Deva. Programul este următorul: *sâmbătă, 20 august: CSM Deva – Interstar Sibiu (ora 10.30), CFR Cluj – Optimum Alba Iulia (11.30), CSM Deva – ACS Baia Mare (12.30), Intersrat Sibiu – CFR Cluj (13.30), ACS Baia Mare – Optimum (ora 18.00); *duminică, 21 august: Interstar Sibiu 0 Optimum Alba Iulia (.9.30), CFR Cluj – ACS Baia Mare (10.30), CSM Deva – Optimum Alba Iulia (11.30), Interstar Sibiu – ACS Baia Mare (12.30); ora 14.00 – festivitatea de premiere.

Elit - Gustul Desăvârșit

La cealaltă categorie de vârstă participă Interstar Sibiu, CFR Cluj, CSM Deva, Optimum Alba Iulia, Luceafărul Cluj 2010 și Il Calcio Satu Mare. Programul zilei de azi: Il Calcio Satu Mare – Interstar Sibiu (9.00), CFR Cluj – Optimum Alba Iulia (10.15), CSM Deva – Luceafărul Cluj 2010 (11.30), Optimum Alba Iulia – Interstar Sibiu (17.00), CSM Deva – Il Calcio Satu Mare (18.15), CFR Cluj – Luceafărul Cluj (19.30); *duminică, 21 august: Luceafărul Cluj 0 Il Calcio Satu Mare (9.00), Optimum Alba Iulia – CSM deva (10.10), Il Calcio Saru Mare – CFR Cluj  (11.20), Interstar Sibiu – Luceafărul Cluj 2010 (12.30), CFR Cluj – CSM Deva (13.40); festivitatea de premiere – ora 15.00.

*Optimum Alba Iulia, campioana judetului Alba în ultimii doi ani, câștigătoare a mai multor turnee, participantă anul trecut in liga Elitelor, speră sa facă o figura frumoasă în fata fanilor și, de ce nu, sa și câștige. Echipa este antrenată de către Ciprian Selagea și Gica Bran, antrenori cu o mare experiență, care speră sa revitalizeze fotbalul albaiulian, într-un viitor apropiat.

*CFR Cluj, vicecampioana județului Cluj de anul trecut, participantă și ea în liga Elitelor anul trecut, clubul feroviar are in vitrină numeroase trofee castigate în decursul anilor. Echipa este antrenată de către Cosmin Tilincă, fost jucător al celor de la CFR Cluj, actualmente antrenor la grupa de copii născuți in anul 2008.

*Interstar Sibiu campioana județului Sibiu, cea mai importantă școala de fotbal din județ, cea care an de an propune juniori pentru fotbalul mare din Romania. Echipa este antrenată de către Caius Bara, se afla pentru prima dată la acest turneu.

*Csm Deva campioana a județului Hunedoara. Participanta și ea anul trecut in Liga Elitelor, echipa este antrenata de Constantin Vișan, fost jucător cu peste 300 de meciuriî in campionatul românesc la CSM Simeria, Corvinul Hunedoara, Jiul Petroșani și UTA Arad. Vicecampioana la prima ediție a Cupei Nivea.

*Il Calcio satu mare, campioana de anul trecut a cupei Nivea, vine să-și apere titlul Campioni ai județului din care face parte, cu multiple titluri câștigate și trofee obtinute in țară și peste hotare.  Este antrenata de către Cosmin Iuhas, fost juăator la Olimpia Satu Mare, CS Otopeni, “U” Cluj, FC Bihor, cu o vast[ experiență în spate.

*Luceafărul Cluj 2010, antrenor Adrian Trușcă, fost jucător la “U” Cluj-Napoca  și CFR Cluj. Campioană a județului Cluj, situată pe podium aproape la fiecare turneu la care participă, prezentă anul trecut în Liiga Elitelor este cotată drept favorită la câștigarea Cupei Nivea din acest an 2022.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

În toamnă, 10 derby-uri “de Alba” în Seria 9 din Liga 3! Primul, pe “Cetate”, în 3 septembrie, CSU Alba Iulia – CS Ocna Mureș

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Cu cele 4 reprezentante ale Albei în Seria 9 din Liga 3, ediția 2022/2023, în programul turului vor fi 6 derby-uri “de Alba”, primul dintre acestea, în runda secundă, pe “Cetate”, în 3 septembrie, între nou-promovata CS Universitatea Alba Iulia și CS Ocna Mureș.

Acesor 6 dueluri se mai adaugă până la finalul anului alte 4 dispute din retur, întrucât în acest an mai sunt prevăzute încă 6 etape din partea secundă a campionatului, șirul duelurilor “albanezelor” încheindu-se tot pe “Cetate”, în 3 decembrie, cu disputa CSM Unirea Alba Iulia – CSU Alba Iulia

Vor fi 4 runde la rând (4-7) cu meciuri între echipele din Alba, în tur ocnamureșenii susținând aceste dueluri cu cele 3 conjudețene pe terenuri străine, spre deosebire de CSU Alba Iulia, ce va avea doar meciuri pe “Cetate”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Programul sezonului de toamnă în Liga 3 pentru Metalurgistul Cugir, CS Ocna Mureș, CSM Unirea Alba Iulia și CSU Alba Iulia

*În tur, CSU Alba Iulia – doar acasă cu conjudețenele, iar CS Ocna Mureș doar în deplasare

Apropos de programul sezonului, CSU Alba Iulia debutează cu două jocuri interne consecutive (Viitorul Cluj și CS Ocna Mureș), iar CSM Unirea Alba Iulia are parte de două descinderi succesive (la Cluj, cu Sănătatea și Viitorul), situație în care, la un moment dat, în etapele 9-11, cele două vor susține 3 partide externe (studenții), respectiv 3 jocuri acasă (‘alb-negrii”).

Programul derby-urilor “de Alba”)

*etapa 2 (3 septembrie): CSU Alba Iulia – CS Ocna Mureș

*etapa 4 (17 septembrie): CSU Alba Iulia – Metalurgistul Cugir

*etapa 5 (24 septembrie): Metalurgistul Cugir – CS Ocna Mureș

*etapa 6 (1 octombrie): CSU Alba Iulia – CSM Unirea Alba Iulia

*etapa 7 (8 octombrie): CSM Unirea Alba Iulia – CS Ocna Mureș

*etapa 9 (22 octombrie): CSM Unirea Alba Iulia –  Metalurgistul Cugir

Retur: *etapa a 11-a (5 noiembrie): CS Ocna Mureș – CSU Alba Iulia

*etapa a 13-a (19 noiembrie): Metalurgistul Cugir – CSU Alba Iulia

*etapa a 14-a (26 noiembrie): CS Ocna Mureș – Metalurgistul Cugir

*etapa a 15-a (3 decembrie): CSM Unirea Alba Iulia – CSU Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Programul sezonului de toamnă în Liga 3 pentru Metalurgistul Cugir, CS Ocna Mureș, CSM Unirea Alba Iulia și CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Metalurgistul Cugir, CS Ocna Mureș, CS Municipal Unirea Alba Iulia (FRF a aprobat ieri cesionarea dreptului de participare de la AFC Unirea 1924 Alba Iulia) și nou-promovata CS Universitatea Alba Iulia vor activa în ediția 2022/2023 în Seria 9 a Ligii a 3-a, cele 4 conjudețene aflându-și azi țintarul turului!

*CSU Alba Iulia debutează cu două jocuri acasă, CSM Unirea – cu două deplasări

 

Elit - Gustul Desăvârșit

*Metalurgistul Cugir:

*etapa 1 (27 august): cu Unirea Ungheni (acasă); *etapa 2 (3 septembrie): ACS Tg. Mureș (deplasare); *etapa 3 (10 septembrie): Corvinul Hunedoara (a); *etapa 4 (17 septembrie): CSU ALBA IULIA (d); *etapa 5 (24 septembrie): CS OCNA MUREȘ (a); *etapa a 6-a (1 octombrie): Avântul Reghin (d); *etapa a 7-a (8 octombrie): Viitorul Cluj (a); *etapa a 8-a (15 octombrie): Sănătatea Cluj (a); *etapa a 9-a (22 octombrie): CSM UINREA ALBA IULIA (d). Se mai dispută alte 6 jocuri din retur, în 29 octombrie, 5 noiembrie, 12 noiembrie, 19 noiembrie, 26 noiembrie și 3 decembrie.

*CS Ocna Mureș:

*etapa 1 (27 august): Corvinul (a); *etapa 2 (3 septembrie): CSU ALBA IULIA (d); *etapa 3 (10 septembrie): Viitorul Cluj (a); *etapa 4 (17 septembrie): Avântul Reghin (a); *etapa 5 (24 septembrie): METALURGISTUL CUGIR (d); *etapa a 6-a (1 octombrie): Sănătatea Cluj (a); *etapa a 7-a (8 octombrie): CSM UNIREA ALBA IULIA (d); *etapa a 8-a (15 octombrie): Unirea Ungheni (a) *etapa a 9-a (22 octombrie): ACS Tg. Mureș (d)

*CSM Unirea Alba Iulia:

*etapa 1 (27 august): Sănătatea Cluj (d); *etapa 2 (3 septembrie): Viitorul Cluj (d); *etapa 3 (10 septembrie): Unirea Ungheni (a); *etapa 4 (17 septembrie): ACS Tg. Mureș (d); *etapa 5 (24 septembrie): Corvinul Hunedoara (a); *etapa a 6-a (1 octombrie): CSU ALBA IULIA (d); *etapa a 7-a (8 octombrie): CS OCNA MUREȘ (a); *etapa a 8-a (15 octombrie): Avântul Reghin (d); *etapa a 9-a (22 octombrie): METALURGISTUL CUGIR (a).

*CSU Alba Iulia.

*etapa 1 (27 august): Viitorul Cluj (a); *etapa 2 (3 septembrie): CS OCNA MUREȘ (a); *etapa 3 (10 septembrie): Avântul Reghin (d); *etapa 4 (17 septembrie): METALURGISTUL CUGIR (a); *etapa 5 (24 septembrie): Sănătatea Cluj (d); *etapa a 6-a (1 octombrie): CSM UNIREA ALBA IULIA (a); *etapa a 7-a (8 octombrie): Unirea Ungheni (d); *etapa a 8-a (15 octombrie): ACS Tg. Mureș (a); *etapa a 9-a (22 octombrie): Corvinul Hunedoara (d).

Pentru al treilea sezon la rând în formatul cu 10 serii a câte echipe, Liga 3 va porni la drum în ultimul weekend din această lună, 4 conjudețene fiind la startul ediției 2022/2023. Prima fază va consta într-un sezon regular, tur-retur, cu un total de 18 etape. În a doua fază (al doilea sezon abordat în acest mod) se va disputa un play-off (primele 4 clasate, formatul tur-retur-tur), respectiv un play-out (celelale 6 echipe). În a treia fază primele două clasate în cele 10 serii vor participa la runda semifinală, cu două runde de baraje, pentru a se cunoaște cele 5 promovate.

Citește și: Liga 3, în prima etapă: CS Ocna Mureș – Corvinul, Metalurgistul Cugir – Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia – Viitorul Cluj și Sănătatea Cluj – CSM Unirea Alba Iulia

Calendarul competițional este următorul: prima rundă – în 27 august, ultimele jocuri din 2022 fiind în 3 decembrie (etapa a 15-a). Cele trei etape rămase din sezonul regular se vor desfășura în 11, 18 și 25 martie 2023. Play-off-ul va începe în 1 aprilie și se va încheia în 20 mai (etapa a 6-a, în 3 mai este intermediară), iar play-out-ul (10 jocuri) va începe tot în 1 aprilie și se va termina în 27 mai (10 jocuri, intermediară tot în 3 mai, etapa a 6-a). Barajele semifinale sunt programate în 24/27 mai, respectiv 3/7 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea