Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT, Metalurgistul Cugir – Avântul Reghin 1-0 (0-0) | Șuteu, gol de trei puncte la revenirea sub Drăgana, în prima rundă a returului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a învins Avântul Reghin astăzi, în prima etapă a returului Seriei a 5-a, din Liga a 3-a, la prima reprezentaţie oficială din noul an, grație golului înscris de Șuteu (81). Fotbalistul localnic, revenit de la Șurianu Sebeș a marcat după o acțiune excelentă a lui Stoianof, făcând ca echipa de sub Drăgana să pășească cu dreptul în noul an.

O partidă deschisă,  cu un ritm alert, în această rundă, prima din retur, gazdele mai lovind în două rânduri barele prin Tăban (28) și Stoianof (73), cea mai mare oportunitate adversă fiind în minutul 51, de Truța. „Alin Șuteu este un jucător de echipă, de grup, muncește foarte mult, ne ajută. Ne bucură că a reuşit să marcheze la revenirea sub Drăgana, după ce ratase trei situații bune„, a comentat antrenorul Călin Moldovan reușita experimentatului mijlocaș.

*Călin Moldovan: „Echipa a dat o probă de caracter, după semnalul de alarmă din ultimul joc de pregătire”

Metalurgistul Cugir a reușit să câștige jocul inaugural din retur, prin reușita de trei puncte a mijlocașului Alin Șuteu, ce a răzbunat astfel ratările anterioare. „Roș-albaștrii” continuă astfel seria pozitivă ce cuprinde șase jocuri fără eșec sau gol primit, răstimp în care s-au strâns 16 puncte. „Am realizat o victorie certă împotriva unei echipe bune a seriei. Ne așteptam să fie greu, însă băieții au dat dovadă de caracter, după semnalul de alarmă din ultimul joc de pregătire. Spre lauda lor, au înțeles că e nevoie de implicare și atitudine și am câștigat clar, după o prestație bună și pe alocuri foarte bună, controlând disputa„, a explicat Călin Moldovan.

Cu 4 juniori în primul unsprezece, deși regulamentele solicită utilizarea a doar trei fotbaliști Under 19, Metalurgistul Cugir a oferit proba preocupării pentru creșterea tinerilor jucători, în final intrând și Udrea. „Noi la Cugir dăm încredere copiilor să joace. Ne dorim să câștigăm fiecare joc, dar ne gândim și la viitorul echipei”, a adăugat Moldovan. Chiar dacă Cioban a fost înlocuit în minutul 74, Cugirul a terminat meciul tot cu 4 juniori în teren, prin introducerea lui Udrea.

Gruparea de sub Drăgana vrea să obţină toate punctele în faţa propriilor suporteri, pentru un start perfect în partea secundă a campionatului. Antrenorul Călin Moldovan are întregul efectiv la dispoziţie, inclusiv Mădălin Popa, revenit după o indisponibilitate.

*min. 90+3, a ieșit Stoianof, a intrat Udrea

*min. 86: ultima schimbare la oaspeți, a ieșit Gliga, a intrat A. Fulop

*min. 84: liberă Itu de la 20 de metri, puțin pe lângă bara dreaptă

*min. 83: galben pentru Murar

*1-0, MIN. 81: ȘUTEU a marcat din 7 metri, după o pătrundere excelentă a lui Stoianof pe partea dreaptă, acesta depășind trei adversari.

*min. 77: a intrat Iovănescu, a ieșit Ad. Radu

*min. 76: au ieșit I. Pop și S. Rus, au intrat Moraru și Ad. Luca, la oaspeți, ce au efectuat o dublă schimbare

*min. 74: a ieșit Cioban a intrat Tătar la gazde;

*min. 73: o nouă bară a Cugirului: șutul lui Stoianof, din unghi fiind respins de Husar în bara stângă!

*min. 68: meciul se încinge, galben și pentru Ința!

*min. 67: a ieșit Sbârcea, a intrat Pădurariu la Avântul

*min. 66: șut Șuteu, marele ghinionist al jocului, peste bară, din unghi, de la 10 metri!

*min. 64: avertisment pentru Sîplăcan

*min. 62: avertiment pentru Stoianof

*min. 62: șut L. Tudor în diagonală, de la 22 de metri, puțin pe lângă bara dreaptă

*min. 60: Stoianof, lansat central de Șaucă a lobat peste bară, atacantul cugirean solicitând penalty după duelul cu Merdariu!

*min. 58: neatenție Vlase la o minge înaltă, însă S. Rus a reluat slab cu capul și portarul cugirean a prins balonul

*min. 56: înlocuire la gazde, a intrat Șaucă, a ieșit Tăban

*min. 54: la o aglomerație în careu mic advers, fază încinsă, dar L. Tudor nu poate împinge balonul în plasă

*min. 51: Truța a reluat peste din careul mic, la o centrare perfectă de pe dreapta, o mare ocazie!

*min. 48: lovitură liberă de la 20 de metri executată de Murar, prinsă de Vlase fără probleme

La pauză, scorul este alb 0-0

*min. 39: Șuteu a tras din 7 metri, a reținut Husar, o nouă ocazie mare a gazdelor

*min. 32: șut peste Sbârcea, de la 18 metri, după o combinație cu Murar

*min. 30: se întețește asediul cugirean, suturile lui Tăban și Măd. Popa, de la marginea careului lovindu-se de fundașii adverși

*min. 28: cea mai mare ocazie a meciului, Tăban a reluat din 7 metri, cu capul în transversală!

*min. 27: avertisment și pentru I. Pop (Avântul)

*min. 26: oaspeții înscriu prin Ința, golul fiind anulat pe motiv de ofsaid

*min. 25: galben pentru L. Itu, fault la Murar

*min. 23: reluare Stoianof, din cădere, mingea fiind prinsă de Husar

*min. 16: oportunitate excelentă a oaspeților, Ad. Murar ratează voleul în centrul careului, după pătrundarea lui Gliga pe dreapta

*min. 14: corner executat de Sîplăcan, iar Hașnăș nu poate lovi balonul în careul mic

*min. 3: prima ocazie a gazdelor, lansat excelent de Itu, Șuteu lobează peste transversală din 12 metri

*Călin Moldovan, cu 4 juniori în primul unsprezece

Antrenorul gazdelor Călin Moldovan a aliniat o formulă curajoasă cu 4 juniori în primul unsprezece, Vlase, Cl. Maftei, Cioban și L. Tudor. De asemenea în distribuția cugireană se regăsesc trei nou-veniți: Bold, Șuteu și L. Tudor, în tribune aflându-se în jur de 200 de spectatori, vremea fiind excelentă.

Echipe de start: *Metalurgistul: Vlase – Bold, Cl. Maftei, Itu, Cioban – Tăban, Măd. Popa, L. Tudor, Șuteu – Stoianof, Ad. Radu; rezerve Ciubotariu, I. Tătar, M. Codrea, M. Udrea, Șaucă, Marinoiu, Iovănescu. Antrenor Călin Moldovan.

*Avântul: Husar – Ința, Hașnăș, Merdariu, Sîplăcan, Gliga, Sbârcea, I. Pop, Truța, Ad. Murar, S. Rus; rezerve M. Suciu, Ad. Luca, Ghirca, Pădurariu, Palcău, Fulop, Moraru. Antrenor Andrei Enyedi.

Arbitri: Vl. Inoan (Florești), I. Nasc, Cs. Antal (Cluj-Napoca); observatori C. Făniță (Timișoara), V. Rad (Arad).

Întâlnirea nu este deloc facilă pentru amifitrioni, care vor să răzbune şi eşecul din tur, 0-1, unicul gol fiind înscris din penalty. Se înfruntă cea mai prolifică echipă a seriei, Metalurgistul Cugir, cu 33 de reuşite, prima şi în ierarhia eficacităţii pe teren propriu (22 de goluri) cu o echipă ce a marcat cel mai puţin pe terenuri străine, Avântul (doar 4 goluri), cu o unică victorie externă, 2-1 la Oşorhei, în runda a doua.

Foto: Alexandru CODREA

[nggallery id=3522]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea