Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: Industria Galda – CS Hunedoara 0-1 (0-0), Muscă a marcat pentru trei puncte mari împotriva „lanternei roșii”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Industria Galda de Jos, „lanterna roșie” a Seriei a 9-a, și-a ridicat nivelul evoluțiilor, dar a pierdut la limită, la Galtiu, cu CS Hunedoara, scor 0-1 (0-0).

Echipa de lângă furnale avea nevoie disperată de puncte, pentru a evada din zona minată, și și-a atins scopul prin reușita lui Muscă (83, reluare cu capul la centrarea lui Kelemen). Atacantul venit în intersezon de la Unirea Slobozia a semnat reușita pentru trei puncte mari, sub privirile primarului Dan Bobouțanu, făcându-și un frumos cadou la împlinirea vârstei de 25 de ani. Vizitatorii au reușit prima victorie externă a stagiunii și s-au distanțat la șase lungimi de CS Ocna Mureș, contracandidata din lupta pentru evitarea retrogradării.

Trupa lui Fogoroși a suferit al 7-lea insucces la rând, fiind singura din serie ce nu a luat punct pe teren propriu, însă evoluția din runda a 13-a a fost una de apreciat, amfitrionii, care și-au depășit condiția, putând egala în minutul 90+3, când Davidaș a tras peste din careul mic! S-a jucat pe contre, cu ocazii alternând la ambele buturi: Brânză (2) a trimis cu capul peste bară, iar apoi a ieșit la rampă portarul Cătălin Suciu. Acesta a intervenit excelent la șuturile lui Herci (16), Muscă (19) – din poziție de singur cu atacantul advers și Marinca (29). Un prim act echilibrat s-a încheiat cu centrarea lui Petruse (45), ce a creat panică în careul advers, întrucât Lefter a ieșit neglijent. Ultima clasată a amenințat prima și în mitanul secund: Tripșa (47) – lovitură liberă milimetric pe lângă bară și Potopea (49) – cap alături din apropiere, replica venind de la R. Cristian: șut respins de goalkeeperul Industriei (59) și lovitură liberă peste transversală (80). Suciu a prins reluarea lui Vasinc, din plonjon (82), însă a fost învins la faza următoare.

*Fogoroși: „E dureros când pierzi dintr-o eroare în lanț”

E dureros când pierzi dintr-o greșeală în lanț. E chiar frustrant, într-un moment când ești în joc și ai situații de a marca. Am avut ocazii mai clare decât ale Hunedoarei, ce a fost peste noi doar la numărul de cornere. Ne-am ridicat la nivelul Ligii a 3-a și sunt convins că va veni și ziua când vom lua puncte. Să nu uităm că noi suntem amatori, cu două antrenamente săptămânal, dar și așa consider că ne prezentăm onorabil. Etapa viitoare întâlnim CSO Cugir, cea mai bună echipă din serie, din punctul meu de vedere„, a spus Ștefan Fogoroși.

*0-1, MIN. 83: MUSCĂ reluare cu capul din 7 metri, la centrarea lui Kelemen, atacantul Hunedoarei împlinind azi 25 de ani

Tripșa (47), lovitură liberă de la 30 de metri, puțin pe lângă bara stângă. Potopea (49), reluare cu capul puâin pe lângă bara dreaptă. Căt. Suciu (59) o nouă intervenție de efect la șutul lui R. Cristian de la 20 de metri. Liberă R. Cristian (80), peste transversală. Cap din plonjon Vasinc (82) a reținut Suciu. Davidaș (90+2) a șutat peste  din careul mic.

Ocazie imensă a gazdelor Brânză (2) reluare peste din 5 metri, la centrarea lui Bălaș, după o cursă personală. Herci (16), șut de la 20 de metri respins de sub bară de Căt. Suciu. Eroare Anghel, însă Căt. Suciu respinge miraculos șutul lui Muscă din 5 metri. Șut Marinca din întoarcerea (29), a parat portarul Industriei. Eroare Lefter (45+1), la o lovitură liberă executată de Petruse, a fost pericol în careul hunedorean

Un rezultat pozitiv al amfitrionilor ar însemna în mod direct o mână de ajutor pentru conjudețenii de la CS Ocna Mureș, aflați în luptă directă cu CS Hunedoara pentru evitarea retrogradării. În tur, lângă furnale, elevii lui Raul Spătaru s-au impus la limită, scor 2-1, hunedorenii fiind la a doua descindere în Alba în această primăvară, după ce, în urmă cu două săptămâni au pierdut la Ocna Mureș, în meciul disperării. Respectivul eșec a adus multă tensiune în tabăra grupării din județul vecin, iar jucătorii au fost amenințați cu blocarea drepturilor financiare în cazul în care nu adună 10 puncte în următoarele 4 întâlniri.

Industria: Căt. Suciu – Borșai, Goța, Potopea, Petruse– R. Anghel (89, Bălșan), Ov. Crișan (62, P. Man), Tripșa, Coltor (89, Davidaș) – Bălaș (56, Val. Drăgan), Brânză; rezerve Ov. Barna, , C. Năcreală,  Al. Stan, E. Hălălae, R. Morar. Antrenor Ștefan Fogoroși.

CS Hunedoara: Lefter – Pau (73, Cr. Rus), Kovacs, Neacșu, Trășcan – Herci (73, Kelemen), R. Cristian, Marinca, Bloj – Muscă (90, Banac), C. Zamfir (62, Vasinc); rezerve Musa, Radicof, Cr. Rusu. Antrenor Raul Spătaru

Arbitri G. Feleki (Odorheiu Secuiesc), E. Irina (Cluj-Napoca), T. Baszo (Cluj-Napoca) Observatori A. Huzu (Sibiu), J. Toma (Tg. Mureș)

[nggallery id=8138]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea