Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CSU Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 0-0, în derby „de Alba” | Oaspeții au ratat două puncte

Dan HENEGAR

Publicat

în

CS Universitatea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir au remizat alb în derby “de Alba” pe “Cetate”, un egal ce nemulțumește ambele tabere, dar mai ales pe cugireni.

Studenții sunt la al doilea rezultat de acest gen pe teren propriu împotriva unei conjudețene și au 3 etape cu numai două puncte (fără a înscrie), iar de partea cealaltă, cugirenii au și ei o serie de 3 meciuri în care au strâns tot două puncte. Prima repriză s-a desfășurat în nota de dominare a vizitatorilor, după pauză CSU a echilibrat disputa, însă portarul Florin Șerban a salvat un punct pentru albaiulieni prin două intervenții de senzație. Metalurgistul se poate declara total nemulțumită de rezultatul înregistrat, în condițiile în care junele Bura (89) a ratat o ocazie rarisimă și astfel a scăpat două puncte printre degete.

O dispută între conjudețene ce suferă în compartimentul ofensiv, în absența unui vârf clasic.

*Mihai Manea: „Șerban a fost îngerul nostru păzitor”

„Trebuie să recunoaștem că Metalurgistul Cugir a fost echipa mai bună, iar portarul Șerban s-a dovedit îngerul nostru păzitor. Încă ne lipsesc omogenitatea, concentrarea și implicarea jucătorilor. Am întâlnit un adversar bun, dar am și făcut numeroase greșeli individuale în defensivă. În privința punctelor acumulate, suntem așa și așa, nici bine, nici rău, dar trebuie să avem răbdare pentru a construi ceva frumos„, a spus Mihai Manea, care a recunoscut, cu sportivitate, că oponentul merita victoria.

*Lucian Itu: „Păcat că nu marcăm”

„Păcat că nu marcăm, întrucât fără goluri nu poți câștiga. Am controlat prima repriză, dar marile ocazii le-am avut în actul secund. Asta este, capul sus„, a comentat Lucian Itu.

Puțini spectatori la arenă, în jur de 300 de persoane. Demn de remarcat este debutul în formula gazdelor a jucătorului din Coasta de Fildeș Kader Adjani (ex-CFR Cluj), dar și titularizarea lui Costiniuc. Echipament inedit pentru cugireni, în culorile galben-roșu.

Frențiu (53) – șut din unghi, în plasa laterală. Uriașă ocazie pentru Metalurgistul (75) – mingea s-a plimbat pe linia porțâi, iar Șerban a intervenit la șuturile lui Cocan și Udrea! Ad. Hăprian (77) – reluare defectuoasă cu capul, din careul mic. Iarși intervenție de senzație realizată de Șerban în fața lui Udrea (81) – șut din 12 metri, după o acțiune excelentă. Bura (89) a irosit o altă ocazie rarisimă, scăpat singur cu portarul a tras pe lângă.

Prima repriză s-a disputat în nota de dominare a Metalurgistului, ce a trecut în câteva rânduri pe lângă deschiderea scorului.

P. Păcurar (3) – șut peste bară. Costiniuc (5) a avut o incursiune periculoasă, revendicând un penalty. Tîrla (7) – șut din unghi, prins de Șerban. Tirla (15) – ocazie bună, șut din 7 metri blocat de Cunțan. M. Domșa (22) a trimis puțin alături, din interiorul careului. „Liberă” P. Păcurar (36) de la 18 metri, prinsă de Fl. Șerban. Oaspeții au solicitat penalty la reluarea lui M. Domșa (40) în mâna unui apărător

O întâlnire în premieră în Liga 3 pentru cele două conjudețene care au strâns fiecare câte 4 puncte, dar au moralul zdruncinat după ce au înregistrat runda anterioară primele eșecuri stagionale: studenții, 0-3 la Reghin, “roș-albaștrii”, 0-1 acasă cu Corvinul.

Echipe de start:

CSU Alba Iulia: Fl. Șerban – Cunțan, Kilyen, Ionică, Bucurică/ cpt – Frențiu (90+3, Vl. Popa), Al. Petresc, Adjani (46, Ad. Hăprian), Herci (46, Șulea), Vl. Domșa (90+3, Bodea) – Costiniuc (63, Amihăiesei); pe bancă: Spînu,  Al. Albu, Ov. Truță, Al. Costea. Antrenor Mihai Manea.

Metalurgistul Cugir: Jisa – Haj, Dohotariu, Vlădia,  Vitinha – Șaucă/ cpt, Boldea, Udrea (81, Șuteu), Tîrla (81, Bura) – P. Păcurar, M. Domșa (65, Cocan); rezerve: Csapo, M. Neagu, Selagea,S. Itu, L. Itu, I. Grozav. Antrenor principal Lucian Itu

Avertismente: V. Domșa (24), Adjani (43), Costiniuc (50), Șulea (86)/ Haj (23), P. Păcurar (62), Boldea 983)

Arbitri G. Roman (Timișoara), B. Vasile (Sibiu), Ioana Nistor (Orlat) Observatori L. Szanto (Tg. Mureș) M. Nădășan (Țaga)

foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu! Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea