Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CSO Cugir – Unirea Alba Iulia 1-0 (0-0) | Cugirul, din nou „nașul” alb-negrilor! Uniriștii au ratat revanșa sub Drăgana!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Cugir a dat lovitura, câștigând meciul marilor orgolii cu rivala din Cetatea Marii Uniri, 1-0 (0-0), gol de trei puncte reușit de Marius Lupu (84). Derby “de Alba” al orgoliilor sub Drăgana, meci în care conjudețenele au încercat, în primul rând să nu piardă.

*1-0, MIN. 84: M. LUPU a marcat cu capul, din plonjon, la centrarea lui Boldea

“Roș-albaștrii”, fără 11 jucători, din cauza coronavirusului, inclusiv antrenorul Lucian Itu absentând de pe banca tehnică, au avut de înfruntat o veritabilă criză de efectiv, dar și ambițiile unui oponent dornic să spele rușinea din septembrie, de pe “Cetate”, când a fost umilit, pierzând cu un rușinos 1-4. A fost decență pe un gazon excelent, fără momente tensionate, a lipsit spectacolul, iar ocaziile, în prima repriză, dar și perioadele de dominare, au alternat la ambele buturi. După ce li se cuvenea un penalty (fault asupra lui Vitinha, 77), cugirenii au dat lovitura în final, pe filiera deveană, Boldea – M. Codrea, rămân pe poziția secundă a ierarhiei, iar “alb-negrii” sunt primii conjudețeni care intră în vacanță, însă cu un gust amar, după 3 întâlniri în care nu au pierdut, ratând revanșa.

*Ultimul sfert, incendiar!

Jocul în sine a fost precum o partidă de șah tactic, fiind evidentă scăderea forței ofensive a Cugirului în absența lui Tudor Șaucă, golgheterul seriei. Însă ștafeta a fost preluată de al doilea marcator al echipei, M. Lupu, pentru o victorie mare, ținând cont de circumstanțele speciale, iar CSO poate deveni iar lider, dacă învinge în restanța cu Sănătatea Cluj.

*Lucian Itu: „Băieții au dat dovadă de caracter”

Băieții merită toate felicitările, au dat dovadă de caracter, au reușit să se adune în aceste momente grele. O victorie uriașă, ținând cont de dificultățile avute înaintea partidei. Am trecut peste toate, am dovedit că formăm un grup adevărat și am luat trei puncte foarte mari„, a transmis Lucian Itu.

*Adrian Bicheși: „Nu meritam să pierdem!”

„Sunt dezamăgit de eșec, pentru că meritam cel puțin un punct. Am avut soarta jocului în mână, am avut ocazii, îl puteam tranșa în favoarea noastră atât în prima repriză, cât și în adoua. Erau trei puncte importante care ne-ar fi permis să intrăm în calcule pentru partea superioară a clasamentului, în plus altfel intram în vacanță cu o victorie sub Drăgana„, a declarat Adrian Bicheși.

 

Actul secund, la fel de echilibrat, prima ocazie fiind voleul lui M. Neagu (60) – alături. Ocazie mare Dohotariu (71) – cap alături, din 5 metri, la centrarea lui P. Păcurar. Replică Haj (73) – șut alături, în diagonală, din 12 metri. Gazdele au solicitat un penalty, la Vitinha (77), contact la marginea careului, cu Haj, circumstanțe clare de penalty, însă s-au ales doar cu un avertisment acordat portughezului. O nouă ocazie bună în dreptul gazdelor, la reluarea cu capul peste a lui Dohotariu (79). Replică uniristă prin Fetița (83), însă R. Opric a respins cu piciorul. G. Goronea (87) șut în diagonală, deviat în corner de Sporea

Al. Giurgiu (7) – lovitură liberă de la 30 de metri, respinsă în corner de R. Opric. Circov (12) – șut de la 20 de metri, pe lângă bară. Prima oportunitate cugireană, o dublă intervenție Sporea la șuturile lui M. Lupu și P. Păcurar. Sporea (23) l-a blocat în 7 metri pe P. Păcurar, scăpat singur. Cap Dohotariu (31) scos de lângă bară de Sporea. Boldea (33) a tras de la 20 de metri, peste transversală. Replica vine de la Circov (34), șutul centrare din lovitură liberă, de pe dreapta s-a scurs milimetri pe lângă bara dreaptă

*Liderul, probleme majore, doar 14 jucători și fără antrenor!

Dacă uniriștii au o singură absență, Zsigmond – suspendat, în schimb cugirenii sunt efectiv răvășiți înaintea acestul derby. Gazdele contează pe numai 14 jucători, de pe banca de rezerve lipsind și antrenorul Lucian Itu, în plus amfitrionii nu au nici portar de rezervă. Lipsesc 11 fotbaliști: Toilă și Casian – suspendați, Șaucă (bolnav), Șt. Radu (plecat cu serviciul), N. Bănică, Șuteu, Itu, R. Trif, Al. Rus, L. Contra, Cioargă – toți probleme cu COVID-19

Echipe de start:

CSO Cugir: R. Opric – Tăban, Dohotariu, I. Grozav, Vitinha/ cpt – Boldea, M. Neagu (75, G. Goronea) –  Dușmanu, P. Păcurar, Donzelli (83, R. Voicu) – M. Lupu (89, Cocan); rezerve. Antrenor Lucian Itu.

Unirea Alba Iulia:  Sporea – Guț, D. Lupșan, V. Codrea, Al. Giurgiu/ cpt – S. Fulea (38, Fetița), Haj (85 Mâlnă) Bârdea, Circov (58, Bucurică) – Selagea (85, An. David), M. Codrea; rezerve Sîntoma, Joldeș, Ad. Matei, Scrob, Dehelean. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Mircea Oprea.

Avertismente: Vitinha (77), Dohotariu (90+3)/ Fetița (68)

Arbitri Oct. Ciucanu (Brașov), G. Bedohazi (Sf. Gheorghe), C. Cercel (Piatra Neamț) Observatori M. Ciglenean (Cluj-Napoca), C. Orbonaș (Ilia)

Un derby “de Alba”, CSO Cugir – Unirea Alba Iulia, ce se anunță incitant, de la ora 14.00, pe “Arena CSO”!!! Gruparea de sub Drăgana, poziționată pe treapta a doua a podiumului (cu 19 puncte), vine după o săptămână de pauză forțată (meciul cu Sănătatea Cluj, amânat pentru miercuri, 18 noiembrie) și două jocuri externe în care a scos un punct și a suferit întâiul eșec stagional, la Dej.

De partea cealaltă, Unirea Alba Iulia (locul 5, 13 puncte) nu poate uita umilința din urmă cu două luni, un 1-4 usturător în propriul fief (când a deschis scorul, dar a rămas în inferioritate în minutul 49, la eliminarea lui Scrob), “alb-negrii” adunând trei jocuri fără să piardă și 7 puncte, înaintea acestui duel al orgoliilor, la finele căruia vor intra în vacanță. Adrenalină mai adaugă și prezențele în formulele adverse ale ex-uniriștilor I. Grozav, P. Păcurar și Vitinha, respectiv ale fraților cugireni Marian și Mario Codrea.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8042]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Start de sezon în trombă la mountain bike pentru Miruna și Radu Măda

Dan HENEGAR

Publicat

în

Miruna și Radu Măda, start de sezon în trombă la mountain bike Pentru Miruna și Radu Măda, supervizați de antrenorul Alexandru Avram și preparatorul fizic Lucian Nicolescu, sezonul de mountain bike a început în acest an în afara țării, cu un concurs în Serbia. Weekend-ul trecut, sportivii din Alba legitimați la CSM Mediaș și-au reprezentat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea