Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CSO Cugir – CS Ocna Mureș 2-0 (0-0), în derby „de Alba” | Gruparea de sub Drăgana s-a impus după pauză!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Primul derby “de Alba” al primăverii a fost câștigat, de justețe, sub Drăgana, de CSO Cugir, ce a învins conjudețeana CS Ocn Mureș, scor 2-0 (0-0). Trupa lui Lucian Itu s-a desprins după pauză, când a profitat din plin la gafele portarului advers Angeru, ce a greșit la deschiderea scorului (65, M. Lupu) și apoi și-a introdus mingea în poartă (77).

„Roș-albaștrii” au s-au impus pe merit, au 5 victorii din 5 în disputele cu rivalele din Alba, după un joc pe care l-au controlat în marea majoritate, realizând primul succes din 2021, trei puncte care-i consolidează poziția de vicelider al Seriei a 9-a și implicit cea mai bine clasată din Alba. CS Ocna Mureș a suferit întâia înfrângere din 2021, fiind în continuare amenințată cu retrogradarea, după o prestație temătoare, meci în care a plătit tribut gafelor nepermise ale portarului Angeru.

*1-0, MIN. 65: M. LUPU reluare cu capul din 5 metri, după un corner executat de P. Păcurar și o eroare a portarului Angeru, ce a ieșit aiurea

*2-0, MIN. 77: ANGERU și-a introdus mingea în propria poartă, după un corner executat de P. Păcurar, o nouă gafă, un apărator a încercat să respingă de pe linia porții, însă asistentul a indicat centrul terenului!

*Lucian Itu: „O victorie muncită”

O victorie muncită și obținută greu. Un asemenea derby, indiferent de locurile din clasament, reprezintă un meci dificil. La fotbal trebuie să ai și noroc, am avut posesia, multe ocazii și am marcat la erorile portarului advers. Suntm multumit de joc, de atitudine, dar mai ales că am luat toate cele trei puncte”, a spus Lucian Itu.

*Gabriel Cotoară: „Am fost crispați, ne-am temut”

„Am suferit mult, am început crispați, dar am avut și noi șansele noastre în prima repriză. Am căzut total după deschiderea scorului. S-a văzut diferența din clasament iar la noi a fost lipsă de concentrare la fazele fixe. Luptăm în continuare și suntem obligați să învingem Sănătatea Cluj„, a spus Gabriel Cotoară, ce aniversează duminică 35 de ani.

Un gazon superb, sub Drăgana, o calitate a suprafeței de joc ce ar face invidioase și echipe din primul eșalon. O primă repriză dominată de CSO, ce a avut inițiativa și mai multe oportunități, însă și „Soda” a fost periculoasă în două rânduri.

Al doilea mitan începe în aceași notă, gazdele având prima situație: șut I. Grozav (52) – peste, din 5 metri, după o minge întoarsă de M. Lupu. La un duel Cioară – Toilă (55), vizitatorii au solicitat acordarea unui penalty, însă jocul a fost lăsat să continue. După 2-0, CS Ocna Mureș a șutat prima dată pe spațiul porții, prin Chișu (90), a prins Toilă. Frențiu (90+2), o lovitură liberă de la 20 de metri prinsă de portarul advers.

Dușmanu (7) semnează prima ocazie cu un șut în diagonală, peste transversală. Replică a oaspeților, cu centrarea lui Frențiu (15) ce a trecut prin fața porții, nefiind ajunsă de Cioară sau G. Goronea. M. Lupu (18), reluare cu capul, minge prinsă de Angeru. P. Păcurar (19) – șut din lovitură liberă de la 25 de metri, lateral, a respins Angeru. O nouă ocazie a gazdelor, ce au pus stăpânire pe joc, reluare cu capul M. Lupu (20), puțin peste, la centrarea lui Al. Rus. „Liberă” Cioară (32), de la 25 de metri, puțin pe lângă vinclul drept, după  fază la care Socaci a recuperat un balon și a scăpat frontal, fiind faultat de Vitinha. Oportunitate M. Lupu (34), reluare cu capul alături. Ocazie imensă a gazdelor, la un corner executat lung de Vitinha, Dohotariu (44) nu poate introduce mingea în plasă!

Gazdele încep fără Șaucă, ce încă nu este restabilit complet, motiv pentru care Lucian Itu a efectuat câteva permutări în așezarea tactică: Al. Rus – apărător lateral, Dohotariu în centrul defensivei iar I. Grozav mutat în linia mediană.

Echipe de start:

CSO Cugir: Toilă – Al. Rus, Dohotariu, Şt. Radu, Vitinha/ cpt – Boldea,, I. Grozav (65, Șaucă) – Cocan (79, Șuteu), P. Păcurar (84, Tăban), Duşmanu (79, L. Contra) – M. Lupu; rezerve: R. Opric, Vlădia, M. Neagu, Casian, Budin. Antrenor Lucian Itu.

CS Ocna Mureș: Angeru – Cunțan, Haiduc, C. Lazăr (77, Vădan), Cl. Marcu (60, Chișu) – Guț/ cpt, Socaci – G. Goronea (68, M. Domșa), Frențiu, Tocu (46, Isac) – Cioară (68, T. Cristea); rezerve Vl. Ignat, Uță, Neșan. Antrenori Gabriel Cotoară, Romeo Arinar și Tudor Stan.

Avertismente: Vitinha (32)/ Frențiu (43)

Arbitri: Roxana Recorean (Mediaș), E. Tocai (Alma), R. Spătar (Sibiu) Observatori Cl. Ștafănuți (Năsăud), I. Rădulescu (Tg. Jiu)

Și, cu siguranță va fi cu totul alt duel comparativ cu meciul din toamnă, când “roș-albaștrii” au făcut spectacol pe “Soda”, impunându-se net, cu 5-1.

Se anunță o întâlnire atractivă mai ales că ocnamureșenii au început cu dreptul stagiunea, o victorie de aur acasă cu CS Hunedoara (au două succese legate), iar gruparea cugireană este dezamăgită după înfrângerea de la Ungheni, unde a plătit tribut problemelor de efectiv, astăzi urmând să revină M. Lupu, principala gură de foc din ofensivă

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8127]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea