Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Universitatea Alba Iulia – Unirea Alba Iulia 3-5 (1-1, 1-1, 0-0), după prelungiri și lovituri de departajare! Divizionara terță, calificare cu mari emoții în Cupa României

Publicat

în

Unirea Alba Iulia s-a calificat cu mari emoții în turul secund al Cupei României, divizionara terță având nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a câștiga disputa cu CSU Alba Iulia.

Elevii lui Bicheși s-au impus după 120 de minute și executarea loviturilor de departajare, scor 5-3 la general (4-2 la penalty-uri), după ce portarul Sporea a apărat două execuții, iar Marian Codrea a marcat penalty-ul decisiv (revanșându-se pentru ratările din timpul meciului).

La finele timpului regulamentar scorul a fost 1-1 (0-0), după ce vizitatorii au remontat golul lui Ad. Lăcătuș (49), egalând în minutul 83 prin An. David, adversarii jucând în inferioritate numerică din minutul 74 (eliminat Goguța).

Electrica Furnizare Discount

Se prefigura o surpriză de proporții în turul inaugural al Cupei României: divizionara terță Unirea Alba Iulia având emoții cu CS Universitatea Alba Iulia, ce a jucat în inferioritate numerică din minutul 74 (Goguța – eliminat)! Studenți au depășit momentele delicate din ultimele zile și au fost foarte aproape să dea lovitura împotriva adversarului din eșalonul superior, cotat drept favorit incontestabil. Deși au existat probleme în rândul grupării pregătite de Vasile Ursu, “alb-albaștrii” au strâns rândurile și au pus la respect o echipă ce nu concepea să rateze calificarea.

*Studenții au rezistat în inferioritate numerică!

La primul meci oficial din 2020, după 9 luni de pauză, “alb-negrii” s-au crezut învingători înainte de a începe jocul, însă s-au înșelat și au suferit. După un act întâi echilibrat, amfitrionii au deschis scorul printr-o execuție fabulossă a lui Ad. Lăcătuș (49). Uniriștii s-au trezit, au dominat copios, însă Iancău a evitat egalarea în minutul 65, reflex la execuția lui M. Codrea, alte oportunități fiind semnate de An. David, același M. Codrea, Al. Giurgiu și Mâlnă.

Confruntarea a căpătat accente dramatice, vizitatorii au atacat în valuri, reduta prăbusindu-se în mintul 83, când An. David a egalat. Duelul Iancău – Marian Codrea a fost adjudecat însă de “căpitanul” gazdelor ce a mai intervenit miraculos în câteva rânduri la marile ocazii ale atacantului cugirean.

*1-0, MIN: 49: AD. LĂCĂTUȘ a marcat cu o execuție sueprbă, șut de întoarcere, în stânga lui Sporea.

*1-1, MIN. 83: An. DAVID a șutat din 10 metri în poarta goală, un balon deviat din duelul Iancău-Bucurică

Lovituri de departajare: Al. Giurgiu (0-1), Buligă (1-1), D. Lupșan (1-2), Onacă (ratare, a apărat Sporea), Bucurică (ratare, a apărat Iancău), B. Ștef (ratare, a apărat Sporea), Mâlnă (1-3), Ad. Lăcătuș (2-3), M. Codrea (2-4)

*Vasile Ursu: „Penalty-urile, o loterie”

Am reușit un joc bun, ghinionul nostru fiind eliminarea lui Goguța. Deși am evoluat în inferioritate numerică mai bine de o repriză am jucat de la egal la egal cu Unirea Alba Iulia. Sunt mulțumit de prestația echipei și îi felicit pe jucători pentru modul cum s-au prezentat. Mă bucură această evoluție, nu pot fi supărat pentru eliminare întrucât la penalty-uri este o loterie”, a spus antrenorul Vasile Ursu.

*Bicheși: „Ne-am făcut singuri jocul greu”

Adversarii s-au autodepășit, iar noi ne-am făcut singuri jocul greu. Nu avrem voie să primim gol, în plus am ratat foarte mult, trebuia să înscriem și să evităm prelungirile, ținând cont de ocaziile create. Cupa este un obiectiv pentru noi ne bucurăm pentru calificare, însă acum ne gândim la jocul dificil cu CSO Cugir”, a precizat Adrian Bicheși.

*S-a ajuns la prelungiri

În minutul 90+4, în prelungiri, același Iancău a deturnat „capul” lui M. Codea, Replica a venit de la Ad. Lăcătuș; (90+5) – șut în diagonală, pe lângă. Haj (90+6) a tras de la marginea careului, o nouă intervenție Iancău ce a respins în lateral. M. Codrea (101) a devenit eroul negativ al propriei echipe, cu o nouă ratare, cap alături din 7 metri! În minutul 119, Haj a tras de la 20 de metri, însă Iancău a respins în corner. B. Ștef (120) a lobat din 7 metri, puțin peste bară.

*Goguța – eliminat în minutul 74!

Gazdele au rămas în inferioritate în minutul 74, când mijlocașul Goguța a fost eliminat pentru cumul de avertismente. La faza imediat următoare, Al. Giurgiu a șutat puțin pe lângă bara dreaptă din lovitura liberă. În minutul 77, șutul lui Giurgiu din 15 metri, a fost deviat în corner de Iancău.B. Ștef (79) a scăpat singur, însă a lobat peste trasnversală. M. Codrea (80) a ratat o altă ocazie, reluare cu capul alături. Ocazie mare a Unirii: D. Lupșan (83) – șut peste din 3 metri. Bârdea (90+1) a șutat de la 15 metri, iar un fundaș a deviat peste transversală. La cornerul următor M. Codrea a fost blocat de Iancău. În minutul 90+3, Mâlnă a ratat două ocazii imense: a mai întâi a tras în M. Codrea, iar apoi a șutat pe lângă

La pauză a fost egalitate, însă studenții au deschis scorul rapid prin Ad. Lăcătuș, cu o execuție superbă.

Circov (58) a tras peste de la 18 metri. Iancău (65) are o intervenție incredibilă, reflex miraculos la reluarea cu capul a lui M. Codrea. În faza următoare, același atacant a trimis alături, tot cu capul. Unirea presează, iar An. David (71) a șutat puțin pe lângă la centrarea lui Bucurică.

În cele din urmă, studenții și-au rezolvat problemele din ultimele zile și au aliniat cel mai bun unsprezece posibil. La meci asistă în jur de 100 de spectatori, plasați în afara arenei., pe două laturi ale terenului.

Uniriștii au avut prima ocazie prin Circov (13), reluare alături după centrarea lui Bucurică. Buligă (39) a șutat de la 30 de metri, alături. B. Ștef (40) a șutat, din cădere, puțin peste, de la marginea careului. Scrob (45+2) a fost blocat de Iancău în careul mic

Din motive medicale, Boancă a părăsit terenul în minutul 25, fiind înlocuit de Gergely, la fel întâmplându-se cu Fetița în startul reprizei secunde

Întâlnirea este una aparte pentru “alb-negri”, în condițiile în care vor disputa astfel primul meci oficial din 2020. Uniriștii se întorc astfel în iarbă după o incredibilă pauză de mai bine de 9 luni, nejucând din 30 noiembrie, adică în urmă cu 284 de zile!

Echipe de start:

CSU Alba Iulia: Iancău – Negrea (36, Bălșan),  Ionicescu, Onacă, Boancă (25, Gergely) – Ad. Lăcătuș, Goguța, Buligă, Tat, B. Ștef, Cl. Oara (75, Bancu); rezerve Dr. Pop, B. Gligor, Borșai, D. Cîmpean, Horșa, C. Năcreală. Antrenori Vasile Ursu, Răzvan Rusu

Unirea: Sporea – Zsigmond (74, Haj), Scrob, V. Codrea (90, Ad. Matei), Al. Giurgiu – Fetița (50, An. David), Bârdea (78, Mâlnă), D. Lupșan, Bucurică, Circov (105, Joldeș), M. Codrea; rezerve Sîntoma, Dehelean. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu, Mircea Oprea.

CSU Alba Iulia, ocupanta poziției secunde în ierarhia Ligii a 4-a, a fost desemnată de AJF Alba reprezentanta județului în Cupa României. Însă, în tabăra formației universitare există multă confuzie în ultimele zile. Antrenorul Vasile Ursu a intenționat să renunțe, dar demisia sa verbală nu a fost acceptată de rectorul Daniel Breaz.

Arbitri: S. Vădana (Cluj-Napoca), G. Suciu (Câmpia Turzii), C. Antal (Cluj-Napoca) Observator M. Țîră (Alba Iulia)

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8005]

Publicitate

Sport

PAOK Salonic – Volei Alba Blaj 1-3, în optimile de finală ale Cupei CEV | Pas important spre calificare

Publicat

în

Volei Alba Blaj a făcut un pas important spre sferturile de finală ale Cupei CEV, învingând în Grecia, scor 3-1 (25-22, 22-25, 25-18, 26-24), pe PAOK Thessaloniki, o formație debutantă în acest sezon în cupele europene.

A fost a 14-a victorie din tot atâtea posibile în acest sezon, în 4 competiții diferite, sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić, partida de la Salonic fiind una echilibrată. După ce a câștigat Cupa Greciei în 2021, PAOK, condusă de antrenorul Takis Floros, la prima campanie europeană, a reușit să elimine în turul precedent campioana Belgiei, Asterix Avo Beveren, după o dublă victorie, 3-0 în deplasare și 3-2 la Salonic.

N-a fost un meci simplu pentru vicecampioana României, ce a avut de întâmpinat o replică dârză, combatantele având, fiecare, perioadele în care au deținut controlul. Formația din Grecia s-a ținut scai de oponente, impulsionată de ambiția fostei echipiere a Blajului, Milagros Collar, cea mai bună realizatoare a gazdelor, cu 20 de puncte (secondată de Juliette Marie Fidon Lebleu, cu 16). Și Olga Strantzali a făcut un meci mare împotriva conaționalelor, voleibalista din Grecia reușind 19 puncte, fiind depășită în topul realizatoarelor doar de Victoriia Rusu – cu 26 (MVP-ul confruntării).

Electrica Furnizare Discount

În puține momente ale contruntării echipa din “Mica Romă” a avut avantaj confortabil, în rest lupta lângă fileu s-a purtat “la baionetă”. PAOK a început mai bine meciul, a condus cu 3-0, dar Blajul a egalat la “5” și s-a distanțat la 8-5 și 10-6. S-a restabilit egalitatea la “10”, mergându-se cap la cap până la 14-14 și 18-18, oaspetele fiind mereu la conducere cu un avans fragil (21-20, 22-21, 23-22), dar au avut nervii mai tari și cu două puncte la rând au închis primul set: 25-22. Și în al doilea parțial PAOK a condus cu 4-0, iar oaspetele au egalat la “5”, scenariu fiind unul similar cu setul inagural până la un moment dat, cu egalități multiple până la 11-11, când PAOK a luat un avans ce s-a dovedit decisiv: 15-11, întrucât blăjencele nu au mai putut remonta. Trupa din Salonic a menținut avansul, 17-13, 18-14, 20-16, 23-18, egalând situația, cu toate că Blajul a anulat primele două minge de set. Și al treilea set s-a disputat sub semnul echilibrului, un scenariu deja consacrat, cu avantaj ușor al oaspetelor. Ultima egalitate s-a înregistrat la “17”, și de aici Blajul a luat frâiele autoritar și a realizat două serii a câte 4 puncte consecutive și a preluat iar avantajul pe tabelă. Setul al 4-lea a fost la fel de spectaculos, echipa din Alba părea că s-a desprins (15-11), însă a fost egalată. Iar de aici încolo, s-a jucat pe muchie de cuțit, cu Blajul având avantaj minim. Cu ultimele resurse, PAOK a încercat să reziste, a egalat din nou, 23-23 și 24-24, dar în cele din urmă s-a predat, după două ore de joc.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 8 puncte, Nađa Ninković – 10, Daiana Roman – 5, Olga Strantzali – 19, Victoriia Russu – 26, Slađana Mirković – 6, Milica Ivković – libero; au mai intrat Andreea Ispas – libero, Andra Artin, Iarina Axinte, Jovana Cirković – un punct; nu au jucat Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan, absente din motive medicale Jovana Kocić și Sorina Miclăuș.

Meciul retur dintre Volei Alba Blaj și PAOK Salonic se va desfășura marți, 14 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. Echipa calificată va întâlni, la primăvară, în sferturile celei de-a doua întreceri contientale ca importanță învingătoarea dintre Volero Le Cannet (Franța) și VK UP Olomouc (Cehia), cunoștințe mai veci ale grupării din Alba.

Sursa foto: Volei Alba Blaj

Citește mai mult

Sport

FOTO: Dansatorii de la “Life is Dance” Alba Iulia – rezultate deosebite la Timișoara, la ultima competiție a anului

Publicat

în

Dansatorii de la “Life is Dance” Alba Iulia au încheiat sezonul competițional într-un mod care deja i-a consacrat: rezultate deosebite, obținute la o competiție organizată la Timișoara, Grand Gala Romanian International Dance Cup, în cadrul căreia s-au mai disputat și Cupa României, dat și Cupa “Sportim” Dance.

Concursul a fost organizat, într-o atmosferă elegantă, de excepție, competitorii având plăcerea să danseze într-un cadru de bal. “Dansatorii noștri au avut comportări remarcabile și suntem mândri că am reușit iar ca numele clubului nostru și implicit al orașului Alba Iulia să fie auzit în toate finalele unde am participat”, a precizat Bianca Ionescu, antrenor în cadrul clubului “Life is Dance” Alba Iulia.

Rezultate:

Electrica Furnizare Discount

*Cupa “Sportim Dance”, Clasa E, 14-15 ani: Bogdan Dobra și Beatrice Urs – locul întâi; 12-15 ani Latino: Mirel Moroșan și Lorena Mondoc – locul întâi, Bogdan Dobra și Beatrice Urs – locul 4;

*Cupa României, 10-11 ani Latino: Lukas Orzeiu și Maia Urs – locul 8; 14-15 ani Latino: Kevin Suardi și Diana Corpade – locul 3; Adult Latino: Ionuț Ionescu și Bianca Ionescu – locul doi, Paul Degan și Denisa Pașca – locul 5; Adult Standard: Vlad Dragomir și Adriana Tudor – locul 5;

*Grand Gala Romanian International Dance Cup WDSF World Open, Latino Adult: Ionuț Ionescu și Bianca Ionescu – locul 20 din 66 de perechi, Paul Degan și Denisa Pașca – locul 44, Robert Pitea și Diana Dicu – locul 59; WDSF World Open Standard Adult: Vlad Dragomir și Adriana Tudor – locul 30 din 56 de perechi, Balea Bogdan și Diana Tima – locul 52; Open International Latino Junior II: Kevin Suardi și Daria Corpade – locul doi, Mirel Moroșan și Lorena Mondoc – locul 10; Open International Standard Junior II: Kevin Suardi si Daria Corpade – locul 3; Open Basic International 16-34 Latino: Răzvan Morancea și Ariana Marcu – locul 4, Robert Pitea și Diana Dicu – locul 9; Open Basic International 16-34 Standard: Bogdan Balea și Diana Tima – locul 10.

Citește mai mult

Sport

CS Ocna Mureș, clasare liniștită în eșalonul terț după 15 runde | Antrenorul Paul Ciucă: “Nu pot să mă declar nemulțumit”

Publicat

în

CS Ocna Mureș, la al doilea sezon consecutiv petrecut pe a treia scenă va trece cumpăna dintre ani poziționată pe locul al 6-lea în Seria a 9-a a Ligii a 3-a.

“Soda dragă” a strâns 16 puncte în 15 jocuri și este într-o postură relativ liniștită: la 5 puncte de locul al 9-lea, retrogradabil (Sănătatea Cluj, 11 puncte), dar și la 8 “lungimi” de Viitorul Cluj (24 de puncte), situată pe locul al 4-lea, ultimul ce asigură prezența în play-off. Un parcurs echilibrat, dovedit și de parcursul defalcat, acasă – locul 7 (11 puncte), deplasare – tot locul 7 (5 puncte).

Gruparea din orașul salin a trecut prin mari transformări în intersezon, modificându-și din temelii efectivul, 13 achiziții și 11 plecări, cu prepnderență pe filiera găldeană (foști elevi ai noului “principal” veniți în acest an în ambele perioada de transferuri). Pe banca tehnică a fost instalat Paul Ciucă, cel mai longeviv antrenor din Alba (cu peste 6 ani petrecuți la Galda de Jos), acesta pregătind a treia echipă de Liga a 3-a din carieră, după CSM Sebeș și Industria.

Electrica Furnizare Discount

Suntem la jumătatea drumului în acest campionat și întotdeauna este loc de mai bine, dar per ansamblu nu pot să mă declar nemulțumit. Suntem pe locul 6, dar cu puțin mai multă șansă și cu arbitraje mai corecte puteam fi mai sus. Teoretic am avut meciurile mai grele, urmează să jucăm cu ultimele două clasate, dar până în primăvară lucrurile se pot schimba și componența loturilor poate fi alta. Apoi se joacă cu play-off și play-out, practic începe alt campionat, deci drumul e lung. Acum urmează pauza competițională, apoi perioada pregătitoare premergătoare celei de-a doua părți a sezonului, în care încercăm să întărim lotul și cu o pregătire bună să ne prezentăm bine la startul jocurilor oficiale. Este momentul analizelor și al planurilor pentru a fi și mai bine în partea a doua a stagiunii. Le mulțumesc pe această cale suporterilor, care atunci când li s-a permis accesul la stadion și-au făcut simțită prezența și chiar ne-au dat putere și curaj. Îi așteptăm în primăvară să ne fie alături și împreună să ne bucurăm de rezultate bune. Hai Soda!”, a transmis Paul Ciucă, antrenorul în vârstă de 41 de ani.

*Egali cu campionatul trecut!

Acest sezon poate fi considerat, până în prezent, cel mai bun din ultimele 3 petrecute pe a treia scenă fotbalistică. Cele 16 puncte acumulate (golaveraj 20-31) reprezintă bilanțul întregului campionat trecut, încheiat pe penultima poziție, cu același număr de puncte și un golaveraj mai modest (24-39). Iar comparația cu celălalt campionat este mai sugestivă: în ediția 2018/2019 CS Ocna Mureș a terminat pe ultima poziție a Seriei a 4-a, a și retrogradat după numai un sezon, cu o zestre subțire, de doar 10 puncte.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare