Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CS Universitatea Alba Iulia – Unirea Alba Iulia 3-5 (1-1, 1-1, 0-0), după prelungiri și lovituri de departajare! Divizionara terță, calificare cu mari emoții în Cupa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia s-a calificat cu mari emoții în turul secund al Cupei României, divizionara terță având nevoie de prelungiri și lovituri de departajare pentru a câștiga disputa cu CSU Alba Iulia.

Elevii lui Bicheși s-au impus după 120 de minute și executarea loviturilor de departajare, scor 5-3 la general (4-2 la penalty-uri), după ce portarul Sporea a apărat două execuții, iar Marian Codrea a marcat penalty-ul decisiv (revanșându-se pentru ratările din timpul meciului).

La finele timpului regulamentar scorul a fost 1-1 (0-0), după ce vizitatorii au remontat golul lui Ad. Lăcătuș (49), egalând în minutul 83 prin An. David, adversarii jucând în inferioritate numerică din minutul 74 (eliminat Goguța).

Se prefigura o surpriză de proporții în turul inaugural al Cupei României: divizionara terță Unirea Alba Iulia având emoții cu CS Universitatea Alba Iulia, ce a jucat în inferioritate numerică din minutul 74 (Goguța – eliminat)! Studenți au depășit momentele delicate din ultimele zile și au fost foarte aproape să dea lovitura împotriva adversarului din eșalonul superior, cotat drept favorit incontestabil. Deși au existat probleme în rândul grupării pregătite de Vasile Ursu, “alb-albaștrii” au strâns rândurile și au pus la respect o echipă ce nu concepea să rateze calificarea.

*Studenții au rezistat în inferioritate numerică!

La primul meci oficial din 2020, după 9 luni de pauză, “alb-negrii” s-au crezut învingători înainte de a începe jocul, însă s-au înșelat și au suferit. După un act întâi echilibrat, amfitrionii au deschis scorul printr-o execuție fabulossă a lui Ad. Lăcătuș (49). Uniriștii s-au trezit, au dominat copios, însă Iancău a evitat egalarea în minutul 65, reflex la execuția lui M. Codrea, alte oportunități fiind semnate de An. David, același M. Codrea, Al. Giurgiu și Mâlnă.

Confruntarea a căpătat accente dramatice, vizitatorii au atacat în valuri, reduta prăbusindu-se în mintul 83, când An. David a egalat. Duelul Iancău – Marian Codrea a fost adjudecat însă de “căpitanul” gazdelor ce a mai intervenit miraculos în câteva rânduri la marile ocazii ale atacantului cugirean.

*1-0, MIN: 49: AD. LĂCĂTUȘ a marcat cu o execuție sueprbă, șut de întoarcere, în stânga lui Sporea.

*1-1, MIN. 83: An. DAVID a șutat din 10 metri în poarta goală, un balon deviat din duelul Iancău-Bucurică

Lovituri de departajare: Al. Giurgiu (0-1), Buligă (1-1), D. Lupșan (1-2), Onacă (ratare, a apărat Sporea), Bucurică (ratare, a apărat Iancău), B. Ștef (ratare, a apărat Sporea), Mâlnă (1-3), Ad. Lăcătuș (2-3), M. Codrea (2-4)

*Vasile Ursu: „Penalty-urile, o loterie”

Am reușit un joc bun, ghinionul nostru fiind eliminarea lui Goguța. Deși am evoluat în inferioritate numerică mai bine de o repriză am jucat de la egal la egal cu Unirea Alba Iulia. Sunt mulțumit de prestația echipei și îi felicit pe jucători pentru modul cum s-au prezentat. Mă bucură această evoluție, nu pot fi supărat pentru eliminare întrucât la penalty-uri este o loterie”, a spus antrenorul Vasile Ursu.

*Bicheși: „Ne-am făcut singuri jocul greu”

Adversarii s-au autodepășit, iar noi ne-am făcut singuri jocul greu. Nu avrem voie să primim gol, în plus am ratat foarte mult, trebuia să înscriem și să evităm prelungirile, ținând cont de ocaziile create. Cupa este un obiectiv pentru noi ne bucurăm pentru calificare, însă acum ne gândim la jocul dificil cu CSO Cugir”, a precizat Adrian Bicheși.

*S-a ajuns la prelungiri

În minutul 90+4, în prelungiri, același Iancău a deturnat „capul” lui M. Codea, Replica a venit de la Ad. Lăcătuș; (90+5) – șut în diagonală, pe lângă. Haj (90+6) a tras de la marginea careului, o nouă intervenție Iancău ce a respins în lateral. M. Codrea (101) a devenit eroul negativ al propriei echipe, cu o nouă ratare, cap alături din 7 metri! În minutul 119, Haj a tras de la 20 de metri, însă Iancău a respins în corner. B. Ștef (120) a lobat din 7 metri, puțin peste bară.

*Goguța – eliminat în minutul 74!

Gazdele au rămas în inferioritate în minutul 74, când mijlocașul Goguța a fost eliminat pentru cumul de avertismente. La faza imediat următoare, Al. Giurgiu a șutat puțin pe lângă bara dreaptă din lovitura liberă. În minutul 77, șutul lui Giurgiu din 15 metri, a fost deviat în corner de Iancău.B. Ștef (79) a scăpat singur, însă a lobat peste trasnversală. M. Codrea (80) a ratat o altă ocazie, reluare cu capul alături. Ocazie mare a Unirii: D. Lupșan (83) – șut peste din 3 metri. Bârdea (90+1) a șutat de la 15 metri, iar un fundaș a deviat peste transversală. La cornerul următor M. Codrea a fost blocat de Iancău. În minutul 90+3, Mâlnă a ratat două ocazii imense: a mai întâi a tras în M. Codrea, iar apoi a șutat pe lângă

La pauză a fost egalitate, însă studenții au deschis scorul rapid prin Ad. Lăcătuș, cu o execuție superbă.

Circov (58) a tras peste de la 18 metri. Iancău (65) are o intervenție incredibilă, reflex miraculos la reluarea cu capul a lui M. Codrea. În faza următoare, același atacant a trimis alături, tot cu capul. Unirea presează, iar An. David (71) a șutat puțin pe lângă la centrarea lui Bucurică.

În cele din urmă, studenții și-au rezolvat problemele din ultimele zile și au aliniat cel mai bun unsprezece posibil. La meci asistă în jur de 100 de spectatori, plasați în afara arenei., pe două laturi ale terenului.

Uniriștii au avut prima ocazie prin Circov (13), reluare alături după centrarea lui Bucurică. Buligă (39) a șutat de la 30 de metri, alături. B. Ștef (40) a șutat, din cădere, puțin peste, de la marginea careului. Scrob (45+2) a fost blocat de Iancău în careul mic

Din motive medicale, Boancă a părăsit terenul în minutul 25, fiind înlocuit de Gergely, la fel întâmplându-se cu Fetița în startul reprizei secunde

Întâlnirea este una aparte pentru “alb-negri”, în condițiile în care vor disputa astfel primul meci oficial din 2020. Uniriștii se întorc astfel în iarbă după o incredibilă pauză de mai bine de 9 luni, nejucând din 30 noiembrie, adică în urmă cu 284 de zile!

Echipe de start:

CSU Alba Iulia: Iancău – Negrea (36, Bălșan),  Ionicescu, Onacă, Boancă (25, Gergely) – Ad. Lăcătuș, Goguța, Buligă, Tat, B. Ștef, Cl. Oara (75, Bancu); rezerve Dr. Pop, B. Gligor, Borșai, D. Cîmpean, Horșa, C. Năcreală. Antrenori Vasile Ursu, Răzvan Rusu

Unirea: Sporea – Zsigmond (74, Haj), Scrob, V. Codrea (90, Ad. Matei), Al. Giurgiu – Fetița (50, An. David), Bârdea (78, Mâlnă), D. Lupșan, Bucurică, Circov (105, Joldeș), M. Codrea; rezerve Sîntoma, Dehelean. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu, Mircea Oprea.

CSU Alba Iulia, ocupanta poziției secunde în ierarhia Ligii a 4-a, a fost desemnată de AJF Alba reprezentanta județului în Cupa României. Însă, în tabăra formației universitare există multă confuzie în ultimele zile. Antrenorul Vasile Ursu a intenționat să renunțe, dar demisia sa verbală nu a fost acceptată de rectorul Daniel Breaz.

Arbitri: S. Vădana (Cluj-Napoca), G. Suciu (Câmpia Turzii), C. Antal (Cluj-Napoca) Observator M. Țîră (Alba Iulia)

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8005]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea