FOTO, LIVE-TEXT: CS Hunedoara – Unirea Alba Iulia 1-1 (1-1) | „Alb-negrii”, remiză lângă furnale

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Unirea Alba Iulia a scos un punct lângă furnale, după remiza cu CS Hunedoara, scor 1-1 (1-1), bifând a treia etapă în care nu a pierdut.

La a doua deplasare la rând, “alb-negrii” au deschis rapid scorul prin cugireanul Marian Codrea (10, care a înscris a doua etapă la rând, reluare cu capul la cornerul lui Bucurică), Bicheși având la dispoziție aproate tot efectivul, cu excepția lui Fetița – suspendat. Deși apăsați de oboseala acumulată și măcinați de problemele de efectiv, hunedorenii, impulsionați de Fl. Iacob (un veritabil „argint viu”), au revenit în joc până la finalul primului mitan. Ex-uniristul Daniel Creciunesc (39) a reușit să egaleze cu o execuție fabuloasă, un șut de la 25 de metri în vinclu, amfitrionii având cele mai clare ocazii.ale jocului.

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Adrian Bicheși: „Un punct obținut greu”

O remiză echitabilă, o remiză obținută greu împotriva unei echipe foarte bună a seriei. Se poate spune că am câștigat un punct, ținând cont de adversitatea întâlnită. Ne-am dorit ca ultima etapă să ne găsească într-o postură favorabilă din punct de vedere moral, după trei runde în care nu am pierdut. Acest tur de campionat a fost unul atipic, complicat și greu de gestionat„, a spus Adrian Bicheși, „principalul” Unirii Alba Iulia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La reluare partida a scăzut evident, ritmul fiind unul lent. cu multe erori de ambele părți. Vorba unui hâtru din tribună: “Mai vedem goluri dacă intră Dăscăleștii amândoi”, cu trimitere la frații Daniel (secund la gazde) și Mihai (președinte la Unirea), foști atacanți ai Corvinului. Unirea a vrut a treia victorie la rând, însă a bifat prima remiză stagională, ultimul meci al anului fiind sub Drăgana, etapa viitoare, în derby “de Alba” al orgoliilor, cu CSO Cugir, echipă ce a pierdut șefia, întrucât Unirea Dej a urcat pe primul loc, profitând de faptul că trupa lui Lucian Itu nu a jucat.

 

*0-1, MIN. 10: Marian CODREA a deschis scorul după o reluare cu capul la colțul lung, la un corner de pe dreapta executat de Bucurică

*1-1, MIN. 39: fostul unirist D. CRECIUNESC a egakat cu o execuție de senzație, șut de la 25 de metri, în vinclul stâng, eurogol!

Actul secund debutează cu șutul lui Haj, din 13 metri, pe jos, la colțul scurt, prins de Lefter (54). D. Creciunesc (73) își încearcă iarăși șansa de la distanță, mingea trecând puțin peste. Vasinc (82) a reluat puțin alături, după pătrunderea lui Fl. Iacob. Același atacant (89) a șutat din 14 metri, în diagonală, alături

În minutul 5, hunedorenii au revendicat un penalty, la un contact Sporea – Fl. Iacob, iar la faza următoare, atacantul gazdelor a șutat în diagonală pe lângă bara dreaptă. S. Fulea (9) a tras de la 20 de metri, iar Lefter a respins, cu pieptul, la faza următoare vizitatorii au punctat. În minutul 12, același Fl. Iacob a trims slab, din apropiere, la centrarea lui Vasinc. Ocazie imensă de egalare (23), reluare din 5 metri, alături, R. Cristian, singur în fața porții, după cornerul lui Herci. După egalare, Herci șutează milimetric, pe lângă bara stângă, la poarta părăsită de Sporea, ieșit hazardat (43).

Ajunși pe poziția a 5-a, cu 12 puncte, jumătate din agoniseală realizată în precedentele două întâlniri, “alb-negrii” își propun să treacă și de al treilea val. CS Hunedoara este istovită… Atât de infectările jucătorilor din lot cu noul coronavirus, efectivul fiind redus numeric, cât mai ales de restanțe, adunând 4 întâlniri susținute în ritmul miercuri-sâmbătă, cu trei deplasări la rând (Turda, Jucu, Dej) și numai două puncte adjudecate… Cu doar 13 oameni trecuţi pe foaia de joc din cauza celor şapte absenţe cauzate de covid, hunedorenii au mai suferit şi accidentările lui Banac şi Kovacs chiar în debutul partidei de la Dej, ca să nu mai vorbim de eliminarea lui Săndulache pe final.

Echipe:

CS Hunedoara: Lefter –  Radicof, R. Cristian, Mardare, – Herci, Marinca, D. Creciunesc, Trășcan – Fl. Iacob, Vasinc, Bortaş; rezerve Cobliș, Al. Lingurar, S. Kovacs, Banac, Bihavez, Prejban. Antrenori Raul Spătaru, Daniel Dăscălescu.

Unirea Alba Iulia:  Sporea – Zsigmond (57, Bârdea),  D. Lupșan, V. Codrea, Al. Giurgiu – S. Fulea (74, Ad. Matei), Haj (74, Mâlnă), Selegea, Bucurică (46, Circov) – An. David (57, Guț), M. Codrea; rezerve Dr. Pop, F. Morar, Scrob, Dehelean.. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Mircea Oprea.

Avertismente: Bortaș (25), Cobliș (30, direct de pe bancă), F. Iacob (51), Mardare (87)/ V. Codrea (32), Zsigmond (53)

Arbitri: Cr. Vieru (Cisnădie), A. Pavel Cojocaru (Brașov), Ramona Doriana Udrea (Tg. Jiu) Observatori G. Bârjac (Zalău), N. Dima (Gorj)

Foto: Lucian DANCIU

Dan HENEGAR