Rămâi conectat

Sport

FOTO, LIVE-TEXT: CNS Cetate Deva – Unirea Alba Iulia 0-0 | „Alb-negrii”, doar remiză lângă Cetate!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FC Unirea Alba Iulia s-a întors numai cu un singur punct după asaltul asupra Devei, înregistrând o remiză albă. „Alb-negrii” sunt cu 8 puncte, după runda a 4-a, acesta fiind primul meci stagional în care echipa lui Bicheși nu a înscris.

Unirea își păstrează invincibilitatea, însă a etalat o prestație departe de pretenții la Deva, într-un meci în care a avut trei ocazii (Giurgiu 88, P. Păcurar 90+2, bară, Selagea – 90+4), toate în ultimele secvențe, iar ambele echipe au uitat de fotbal până în minutul 70.

Pretențiile de accedere în eșalonul superior nu au avut acoperire în fapte la Deva, exceptnd ultimele minute când albaiulienii s-au trezit și puteau da lovitura

Cu șase partide invicibile la activ în startul actualei stagiuni (trei în eșalonul terț și tot atâtea în Cupa României) și o recentă accedere în 16-imile competiției “KO”, trupa pregătită de Adrian Bicheși a avut parte de un hop major, la descinderea de lângă Cetatea Devei.

*Bicheși: „Nu sunt mulțumit de rezultat”

Nu sunt mulțumit de rezultat, am suferit la prospețime și puteam, cu ușurință să ne apropiem victoria având în față un adversar în criză, fără curaj. Rămâne un egal mulțumitor, un punct câștigat, într-o deplasare la Deva unde nu multe echipe vor reuși să se impună. La ora jocului a fost tot ce puteam exprima după o săptămână grea, am mizat pe posesie, nu am riscat nimic„, a concluzionat antrenorul Adrian Bicheși. „Rezultat echitabil, nicio echipă nu a riscat prea mult, au existat momente importante pentru ambele echipe, noi suferim la finalizare„, a spus Ioan Petcu.

După pauză, Cl. Oara (53)  a șutat pe lângă, din întoarcere, după o pasă de la Selagea. Până în minutul 65, cele două combatante au reușit contraperformanța de a nu șuta măcar o singură dată pe spațiul porții. În sfârșit… Mirica a tras pe spațiul porții (70), a prins Sporea. Devenii au prins curaj, iar R. Ivan (72) a respins din fața porții, de lângă Circov, o centrare bună din flancul drept. Ocazie mare Voinea (75) – șingur cu Sporea a lobat peste bară, de la 7 metri! Deva a amenințat iar, peste două minute R. Ivan l-a blocat pe R. Cristian la 10 metri! În minutul 88, vine prima mare ocazie a oaspeților, Al. Giurgiu reluare cu capul alături, din 5 metri, la cornerul lui P. Păcurar. În min. 90+1, S. Mureșan a ratat reluarea cu capul, iar în minutul 90+2, șutul lui P. Păcurar de la 18 metri a fost respins de Apostol în bara stângă! Același portar a apărat libera lui Selagea de la 25 de metri în ultimul minut de prelungiri!

20 de minute extrem de modeste, fără periculozitate pentru cei doi portari, cu excepția unei libere executate modest de R. Cristian (17) și prinsă de Sporea. Prima ocazie s-a consemnat în minutul 27, când Cl. Oara a fost blocat de Șoit la 7 metri. Peste 4 minute, după centrarea lui Ad. Matei, Cl. Marcu a reluat alături, un act întâi în care fotbalul a fost departe de pretenții.

*Cl. Marcu, surpriza lui Bicheși

Este întâiul joc dintr-o serie extrem de dificilă ce-i așteaptă pe “alb-negri”, care apoi se vor duela, în ordine, cu rivala județeană Metalurgistul Cugir, un posibil adversar din Liga 1 și CSM Școlar Reșița, o altă contracandidată la promovarea în eșalonul secund. Bicheși l-a lăsat pe bancă pe S. Mureșan, titularizându-l pe Cl. Marcu, iar Tat, cel ce a marcat primul gol în cupă cu Industria, nu a prins lotul de 18.

Echipe de start:

CNS Cetate Deva: Apostol – Kelemen, Radak, Șoit, Roșie – Boldea, A. Suciu – Braga (66, Circov), R. Cristian, Mirică – Fetița (60, Voinea; 81, R. David); rezerve Raț – Jude, M. Lupu, Capotă. Antrenori Ioan Petcu și Elek Szemely.

Unirea Alba Iulia: Sporea – R. Ivan, Potopea, I. Grozav, Ad. Matei (62, S. Mureșan) – Al. Giurgiu (89, A. David) – Davidaș, P. Păcurar, Selagea/ cpt, Cl. Marcu – Cl. Oara (79, F. Morar); rezerve Suciu – Scrob, Goguța, L. Dan. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Arbitri: N. Bodocan, A. Torok, Elena Mazilu (toți Cluj-Napoca) Observator I. Polioclid (Timișoara)

Avertismente: Boldea (13), Kelemen (18), Radak (52)/ Potopea (17), Selagea (90+3)

Dificultatea confruntării din județul vecin rezidă și din faptul că în distribuția hunedoreană sunt foștii echipieri ai Performanței Ighiu, Fetița, Circov, R. David sau Boldea, primi doi înregimentați în această vară. Devenii sunt pe poziția a 11-a, după victoria de debut de la Ocna Mureș urmând două eșecuri (0-1, acasă cu Millenium și 0-4 la Lipova), întâlniri în care echipa lui Ioan Petcu nu a marcat.

[nggallery id=6115]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea