Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: În Cupa României, Dalia Sport Daia Română – Performanţa Ighiu 1-4 (0-0), după loviturile de departajare *Liderul s-a calificat la „loteria penalty-urilor” în semifinale!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cupa Romaniei Dalia Sport Daia - Performanta Ighiu148Liderul Ligii a IV-a, Performanţa Ighiu s-a calificat cu mari emoții în semifinalele Cupei României, după ce a eliminat, în deplasare, pe Dalia Sport Daia Română, după prelungiri și lovituri de departajare, scor 4-1 (0-0, 0-0, 0-0).

A fost nevoie de două lovituri de la punctul cu var ratate de amfitrionii D. Pop (a tras în bara laterală) și Cos. Simtion (șut peste) pentru ca echipa lui Himcinschi să intre în „careul de ași” al Cupei, unde o așteaptă Mureșul Vințu, Euro Șpring și Inter Ciugud.Cupa Romaniei Dalia Sport Daia - Performanta Ighiu139

*Fostul dăian Rareș Moga a transformat lovitura decisivă

Cum la finele celor 120 de minute scorul a fost egal, a fost nevoie de loteria loviturilor de departajare pentru a cunoaște numele echipei calificate. Seria a fost începută de Potopea (Performanța, 0-1), a ratat D. Pop, a marcat H. Marian (0-2), a ratat Cos. Simtion (Dalia), au marcat Bălaș (0-3), Al. Stan (1-3) și R. Moga (1-4). Și dacă Cos. Simtion (în tur la Performanța) a ratat a doua lovitură a propriei echipe, în schimb au avut nervii tari în tabăra Performanței H. Marian și R. Moga, primul fiind în tur antrenor-jucător al Daliei, iar ex-uniristul a transformat penalty-ul Cupa Romaniei Dalia Sport Daia - Performanta Ighiu135decisiv.

*Liderul s-a chinuit…

Aparent cel mai disproporționat sfert de finală, Dalia Sport – Performanța Ighiu a însemnat un meci cu multe emoții pentru Performanța. Așezați foarte bine în teren de Ștefan Fogoroși, amfitrionii au ținut piept adversarilor mult mai bine cotați. Dalia a închis jumătatea proprie, Performanța a dominat într-un mod steril, fără periculozitate.

Într-o strategie ce-i convine de minune lui Fogoroși, cu o partitură defensivă, dăienii au fost la un pas să producă o mare surpriză, pierzând la loviturile de departajare. După ce și-a permis să alcătuiască un prim unsprezece din care au absentat câțiva titulari de bază, la reluare, Himcinschi a simțit că nu-i de joacă și în 25 de minute a epuizat schimbările, trimițând în teren „artileria grea”: Bălaș, Oniche, R. David și R. Moga.Cupa Romaniei Dalia Sport Daia - Performanta Ighiu124

Liderul s-a chinuit să construiască, însă cele 120 de minute au însemnat o luptă surdă, ocaziile fiind mai rare decât apa în deșert.

Oaspeții au avut un gol anulat în min. 41 (fault în atac S. Turuș) și l-au mai amenințat serios pe fostul coechipier Pojar abia în minutul 90. Atunci Bălaș a executat o lovitură liberă de la 18 metri, respinsă de sub bară de goalkeeperul advers. În prelungiri Dalia, finalista ediției precedente putea da lovitura, la cea mai mare oportunitate a jocului, însă Coman (110) s-a dovedit neinsiprat în situație de singur cu Unchiaș.

*Fogoroși: „La penalty-uri e loterie”

Având în distribuție trei foști jucători ai Performanței (Pojar, Al. Mărginean, Cos. Simtion), Ștefan Fogoroși a fost învins de Adorian Himcinschi, în duelul foștilor uniriști, „Am făcut un joc bun, Cupa Romaniei Dalia Sport Daia - Performanta Ighiu116împotriva unei echipe valoroase. Deși eram cotați cu șansa a doua, am reușit să ducem întâlnirea în prelungiri, unde dacă I. Coman era atent, altfel se scria rezultatul. La loviturile de pedeapsă este loterie, n-am ce să reproșez nimănui”, a apreciat Ștefan Fogoroși, care anul trecut, tot la Daia, dar pe alt teren, a trăit o semifinală cu incidente, pe când antrena Arena Alba Iulia.

*Himcinschi: „Nu mă așteptam la prelungiri și penalty-uri”

Conștient că echipa sa nu a strălucit în sferturile Cupei României, Adorian Himcinschi crede că până la urmă e importantă calificarea. „Sincer nu mă așteptam să ajungem la penalty-uri. Am întâlnit o formație ce și-a apărat cu ardoare șansele, cu un antrenor ce și-a Cupa Romaniei Dalia Sport Daia - Performanta Ighiu77așezat foarte bine echipa în teren. Anticipam un joc de uzură, însă și noi am avut dificultăți în ofensivă„, a spus Adorian Himcinschi, ce a avut în formula de start nume noi precum Vaidasigan, C. Dănilă, Hârciagă sau Contor.

Au evoluat echipele: *Dalia: Pojar – Samoilă, D. Pop, Cătălina, Hileagă (75, Al. Stan) – Cos. Simtion, Cocoară – Al. Mărginean (70, I. Stoia), Coman, Drăgoi – Brânză; rezerve: Podar – Avram, Cibu, S. Florea;

*Performanța: Unchiaș – Vaidasigan, Potopea, H. Marian, G. Toma – C. Dănilă (53, Bălaș), Ov. Turuș, Hârciagă (67, R. David), Contor – R. Morar (58, Oniche), S. Turuș (78, R. Moga); rezerve N. Cristea, Birk, Antonescu.

Arbitraj pertinent asigurat de H. Balea, Al. Vodă (Alba Iulia), D. Popa (Aiud); observator D. Danciu (Alba Iulia).

[nggallery id=285]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea