Rămâi conectat

Sport

FOTO: Hermanstadt – CS Mioveni 1-2 (1-0), în barajul pentru Liga 1! Pelici a promovat împotriva fostei echipe!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Hermannstadt a retrogradat de pe prima scenă după barajul de supraviețuire/ promovare, înfrângere 1-2 (1-0). în returul din Sibiu, cu divizionara secundă CS Mioveni, condusă de Alexandru Pelici, antrenorul care s-a răzbunat pe fosta echipă!

Un rezultat extraordinar pentru Alexandru Pelici, în vreme ce Sibiul este în lacrimi, pregătindu-se de duelurile cu Viitorul Șelimbăr (divizionara terță ce a promovat recent) din Liga a 2-a!!! Hermannstadt părăsește prima scenă după 3 ani, precedenta promovare fiind realizată tocmai sub comanda lui Alexandru Pelici. Și asftel, CS MIoveni a rupt regula din baraj, și a trimis în eșalonul inferior o prim-divizionară. Golul victoriei a fost realizat în minutul 90+3, de o altă rezervă, Andrei Panait, doi jucători intrați pe parcurs întorcând balanța!

Rezerva Davide Massaro, italianul crescut de Juventus Torino, a îndoliat Sibiul, cu un șut de la 20 de metri, balon deviat de Viera, ce a surprins o defensivă deja văzută cu sacii în căruță, o adevărată lovitură de teatru (71), reușind să egaleze. În minutul 83, Hermannstadt rămâne în numai 9 jucători, când portarul Cristiano a vzut direct roșu pentru un henț în afara careului!

Antrenorul Alexandru Pelici, fost pe banca Unirii Alba Iulia, la acea clasare istorică pe locul șase în Divizia A în 2004, a izbutit minunea. Respectiv să promoveze în dauna echipei priegătite de un alt fost unirist, Eugen Beza, interimarul de vreme rea a grupării de pe Cibin, Hermannstadt cu care a reușit să promoveze în 2018 pe prima scenă și să dispute finala Cupei României. A fost o răzbunare dulce pentru Pelici, împotriva fostei echipe!

Considerat „un meci deosebit de important pentru istoria fotbalului sibian”, după cum afirma Beza, jocul a însemnat un imens colac de salvare pentru Hermannstadt, echipă alfată la un pas de dezastru în cazul retrogradării și îndreptându-se spre desființare.

Prim divizionara nu a confirmat regula din barajele ultimilor 5 ani, conform căreia echipa din eșalonul fruntaș se menține în elită. Meciul retur, de la Mediaș, a debutat cu o lovitură de teatru, întrucât amfitrionii au rămas în inferioritate numerică încă din minutul 6 când aiudeanul Răzvan Dâlbea, căpitanul gazdelor și cel mai vârstnic fotbalist din Liga 1, la 39 de ani și 7 luni, a primit al doilea galben și a fost eliminat!

În tur, în Argeș a fost o remiză albă, iar golul lui Yazalde Gomez (21) a mai aruncat puțină adrenalină pe o confruntare sufocată de miză. Drept dovadă până la finalul primului mitan, combatantele au fost incapabile să producă vreo oportunitate sau să șuteze spre poartă! La reluare, fostul sibian, B. Rusu a strecurat fiori reci în tribune cu o „liberă” ce a lovit plasa laterală (67)

FC Hermannstadt, din postura de echipă de Liga 1, a mai jucat la baraj de menținere în 2019, când a trecut de divizionara secundă Universitatea Cluj (2-0 la Cluj și 0-1 la Sibiu).

În schimb, CS Mioveni, ca echipă de Liga 2, a mai jucat baraj de promovare în Liga 1 chiar în vara trecută. Nu a putut însă să treacă de Chindia Târgoviște, la fel cum nu au putut nici celelalte echipe din Liga 2 care au disputat astfel de baraje în trecut, din 2016, când a fost introdusă această regulă nouă. Ultimul loc în Divizia A se spabilește mâine, când FC Voluntari întâlnește acasă pe Dunărea Călărași din postura de favorită după acel 2-1 din jocul extern.

Foto: Lucian DANCIU

[nggallery id=8169]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea