Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Expoziţie de icoane pe sticlă la Clubul Copiilor din Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cu mai puţin de o lună de la marea sărbătoare a Învierii Mântuitorului, Cercul de Muzeografie al Clubului Copiilor din Cugir condus de profesoara Rodica Miere a pus la dispoziţia vizitatorilor, în holul Clubului, o interesantă şi atractivă expoziţie de icoane pe sticlă.

Chiar dacă obiectul de studiu al cercului nu este pictura, o mare parte din cei aproape 100 elevi cursanţi, din clasele I-VIII sunt pasionaţi, în afară de istorie şi de această artă şi, nu doar pentru a o studia, ci pentru a realiza, cu mâna lor, cu răbdare şi talent, icoane pe sticlă, de o mare frumuseţe.

După cum am aflat de la d-na profesoară, elevii folosesc pentru confecţionarea ramelor pentru icoane, materiale recuperabile, provenite de la băncile vechi, degradate, aparţinând Şcolii  Gimnaziale „Singidava”, iar sticla şi o parte din culori sunt asigurate de către Clubul Copiilor şi Elevilor.

„Unele dintre icoane rămân la club, iar o parte le iau copiii acasă, pentru a le da părinţilor, rudelor sau prietenilor. Icoanele pe care le facem acum, reprezintă „icoane pentru mămici” şi sunt dedicate de către copii, mamelor, cu prilejul sărbătorilor de Paşte”, ne-a spus d-na Rodica Miere. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński

Bera Larisa

Publicat

în

1 iulie 2024: Concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński Luni, 1 iulie 2024, ora 19:00, va avea loc un concert special de clavecin la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfântul Mihail” din Alba Iulia, susținut de pianistul Stanisław Łopuszyński. Citește și: JOI, 27 iunie: Noi întâlniri ale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea