Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Expoziția ”Viziuni interioare” a artiștilor aiudeni Ștefan și Zoltan Balog, la Muzeul de Artă Cluj-Napoca, până în 4 februarie

Ziarul Unirea

Publicat

în

În data de 18 ianuarie 2018, cu începere de la ora 17.00, în sălile de expoziții temporare ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca s-a desfășurat vernisajul expoziției „Viziuni interioare” a artiștilor aiudeni Balog Ștefan și Balog Zoltán.

La vernisaj au luat cuvântul: Lucian Nastasă-Kovács, managerul Muzeului de Artă Cluj-Napoca; Florin Gherasim, muzeograf, curatorul expoziției; Dorel Găină, profesor universitar, Universitatea de Artă și Design Cluj-Napoca; Ioan Hădărig, director artistic, Fundația „Inter-Art” Aiud și artiștii Balog Ștefan și Balog Zoltán.

Prof. univ. dr. Dorel Găină: “…Este o expoziție minunată fiindcă în momentul în care pui sculptură alături de fotografie se înalță ca un fel de pariu o stare care se poate difuza sau dilua foarte repede…”

Stefan Balog: ”Expoziția propusă reprezintă în esență o simbioză între arta fotografică a fratelui meu și sculpturile mele. Am încercat să conturăm o poveste complexă ce are la bază lucrările din  albumul publicat anul trecut cu fotografiile lui Zoltan însoțite de gândurile mele. Să expunem încă în timpul vieții la Muzeul de Artă din Cluj Napoca este o deosebită onoare și dorim să răsplătim acest lucru prin acest act cultural care poartă privitorul în două universuri personale care există independent dar se și întrepătrund, se completează pas cu pas, gând cu gând. Expoziția este dedicată parinților nostri.”

Zoltan Balog: ”Fotografiile mele din expoziția “Viziuni interioare” sunt create în umbra unei clipe, fotografii unice care nu vor mai putea fi imortalizate, încercând să ofere elemente plastice care să așeze fotografia artistică la valoarea unei lucrari de artă plastică. ”

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Cluj, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Fundaţia “Inter-Art” Aiud și Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud

Perioada expoziției: 18 ianuarie – 4 februarie 2018.

 FOTO: Horváth László, Balog Zoltán și Andrei Bako

[nggallery id=5123]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Perle la Simularea la Bacalaureat 2024: ”Imperiul Otoman a inventat țările balcanice” La fel ca în fiecare an, Bacalaureatul și simularea lui vin cu o coleție de perle care arată că unii dintre tinerii României Educate, cum se cheamă proiectul de țară al președintelui Iohannis, nu prea înțeles cum stă treaba cu educația: După Revoluția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea