Rămâi conectat

Sport

FOTO: Echipa Şcolii „Mihai Eminescu” Alba Iulia, vicecampioană naţională la ONSS! Performanţă fotbalistică juvenilă realizată de Raul Unchiaş

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa Şcolii „Mihai Eminescu” din Alba Iulia a devenit recent vicecampioană naţională, ocupând locul secund la etapa finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, fotbal, învăţământ primar, desfăşurată la Focşani.

Citește și: Mihai Eminescu data naşterii • Mihai Eminescu biografie pe scurt • Mihai Eminescu opere, cărți, poezi • Mihai Eminescu scurt referat

Pregătită de Raul Unchiaş, fostul portar al Unirii Alba Iulia şi Performanţei Ighiu, formaţia albaiuliană s-a calificat în ultimul act al competiţiei ce a reunit în Vrancea cele mai bune 8 formaţii din ţară. „Sincer, nu mă aşteptam la un rezultat atât de bun, dar pe parcursul turneului am conştientizat că avem şanse. Este o performanţă notabilă clasarea pe locul secund, mai ales că suntem la întâia participare la finala pe ţară”, a menţionat Raul Unchiaş, aflat la primul succes de anvergură din cariera de profesor de educaţie fizică şi sport.

*Performanţă în premieră

La prima prezenţă la acest nivel, Şcoala „Mihai Eminescu” s-a clasat pe locul secund, fiind devansată de Şcoala Gimnazială Nr. 4 Suceava (ce i-a administrat singura înfrângere), pe ultima treaptă a podiumului fiind echipa şcolii gimnaziale „Prof. Nicolae Simache” Ploieşti. La Focşani, Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia a fost repartizată iniţial în Grupa B, pe care a încheiat-o pe locul secund. Micuţii albaiulieni au învins cu 1-0 Şc. Gimn. „Sf. Nicolae” Tg. Jiu, au remizat, scor 1-1, cu Şc. Gimn. „Fănuş Neagu” Brăila, în ultimul joc trecând de Şc. Gimn. Nr. 309 Bucureşti, victorie cu 1-0. În semifinale, elevii lui Raul Unchiaş au trecut, la loviturile de departajare, de Şcoala Gimnazială „Prof. Nicolae Simache” Ploieşti”, scor 3-2 (1-1 la finele timpului regulamentar), finala fiind decisă însă în urma unui autogol!

*Un singur eşec

Până la obţinerea titlului de vicecampioană naţională, Şcoala „Mihai Eminescu” Alba Iulia (director Daniel Boian) a adunat un palmares de invidiat câştigând toate jocurile disputate, în diverse faze ale întrecerii, de la judeţeană şi până la „zona” de la Arad, adunându-se în jur de 20 de partide şi un unic eşec (cel din finală, scor 0-1!) „Le mulţumesc pe această cale antrenorilor de la cluburi, care i-au pregătit pe aceşti copii. Am închegat o echipă bună, cu câţiva jucători de real talent. Este o generaţie promiţătoare, lucrăm împreună de un an şi jumătate, important fiind şi un alt aspect, al continuităţii, întrucât 8 dintre elevii mei vor putea juca şi anul viitor la ONSS”, a spus Raul Unchiaş.

*Andrei Rusu a marcat toate golurile

Demn de remarcat este faptul că toate golurile înscrise la Focşani au aparţinut unui singur jucător, Andrei Rusu, cu un randament de invidiat, acesta marcând de 4 ori!

Lotul Şcolii „Mihai Eminescu” a fost compus din următorii jucători (participantele au avut dreptul să utilizeze 5 fotbalişti legitimaţi): Darius Marian (n. 2006, Unirea Alba Iulia, antrenor Gheorghe Vasile) – portar, Gabriel Negrea (2007, Unirea Alba Iulia, Gheorghe Vasile), Andrei Rusu (2005, Europa Alba Iulia, antrenor Neluţu Popa), Roberto Pandor (2006, Europa Alba Iulia, Neluţu Popa), Denis Crăciun (2006, Navobi, antrenor Silviu Miron), fraţii gemeni Victor şi Tudor Vasînc (2007), Ştefan Haţegan (2007), Răzvan Haţegan (2007) şi Tudor Crişan (2008) – jucători de câmp, pregătiţi de Raul Unchiaş, cel care, de aproximativ două luni de zile, se ocupă şi de grupa copiilor din anii 2008-2009, la Unirea Alba Iulia.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea