Rămâi conectat

Sport

FOTO. Echipa Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, Campioană Națională la Orientare, pentru prima dată în istoria competiției: Sportivii, medaliați cu aur

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 28 aprilie – 1 mai s-au desfășurat, la Brașov, Campionatele naționale de Orientare în proba pe echipe și cea de-a 3-a etapă a Campionatului Național de Parc-Oraș.

În premieră pentru această disciplină sportivă, sportivii de la CS Unirea Alba Iulia au intrat în posesia medaliilor de aur și a titlului de campioni naționali pe echipe.

Clasamentul se face prin cumularea timpilor obținuți de către cei mai buni 2 sportivi de la fiecare club în toate cele 3 etape de competiție.

Și tot în premieră, de când se organizează această competiție, echipa câștigătoare, CS Unirea Alba Iulia a urcat pe prima treaptă a podiumului cu toți cei 3 sportivi, asta pentru că pentru cel de-al doilea component al echipei nu s-a putut face o departajare, atât PAUL BRABIESCU  cât și TAMAS BOGYA având timpii cumulați identici, respectiv 120 minute și 27 secunde.

Astfel, ambii s-au clasat pe locul 4 în clasamentul timpilor cumulați și împreună cu IONUȚ ZINCĂ care a dominat autoritar competiția și a înregistrat cel mai bun timp cumulat 104 minute și 39 secunde, au reușit să câștige titlul național, cu un avans de peste 8 minute, în fața principalilor adversari de la CS Universitatea Craiova.

Ionuț Zincă a câștigat și etapa de Parc – Oraș și s-a impus și în clasamentul general al trofeului Țara Bârsei dovedind că se află în revenirea la forma care l-a consacrat ca cel mai valoros sportiv din istoria orientării din  Romania.

Ca urmare a rezultatelor obținute și a criteriilor de selecție, sportivii  secției vor fi angrenați la cel mai înalt nivel în competițiile internaționale din acest an.

Astfel Tamas Bogya se va afla în lotul care participă la Campionatele Europene de Seniori din Elveția, în perioada 4-11 mai.

Un alt sportiv al secției, Radu Milea va reprezenta România la Campionatul Mondial de Ultramaraton care va avea loc pe data de 12 mai în Spania.

De asemenea, având în vedere rezultatele obținute în ultima perioadă, Ionuț Zincă va face parte, cel mai probabil, atât din lotul României pentru Campionatele Mondiale de Orientare care se vor desfășura în luna august în Letonia cât și din loturile naționale pentru Campionatul European și cel Mondial de alergare montană

“Rezultatele sportivilor mă fac și pe mine să fiu mândru deși meritele sunt doar ale lor. Fiind alături de ei și cunoscându-le atât munca în antrenamente cât și greutățile vieții cotidiene nu pot decât să le mulțumesc că au ales să fim parte a aceleiași echipe“, a spus  Marius Anghel, responsabil al secției de Orientare din cadrul CS Unirea Alba Iulia.

Orientarea este sportul ce constă în parcurgerea unui traseu, într-un teren necunoscut, de obicei pădure, materializat printr-o succesiune de posturi de control ce trebuie atinse. Sportivul alege ruta între posturile de control, cu ajutorul hărții și al busolei, trebuie să se orienteze și să ia decizii rapide în timp ce se deplasează cu o viteză mare. Câștigătorul este desemnat sportivul care parcurge traseul de concurs in cel mai scurt timp.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.

[nggallery id=5540]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea