Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Dinamo – Volei Alba Blaj 1-3 în derby-ul Diviziei A1 | Campioana și-a adjudecat prima poziție în sezonul regular

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a câștigat derby-ul extern cu Dinamo București, scor 3-1 (20-25, 25-17, 25-22, 25-21), disputa dintre primele două clasate ale întrecerii interne, meci contând pentru etapa a 19-a a Diviziei A1.

Campioana României a reușit astfel să-și ia revanșa după singurul eșec stagional, acel meci pierdut la „masa verde” din decembrie, pentru că nu a respectat regula celor două jucătoare autohtone, și mai ales să câștige sezonul regular, cu 3 etape înaintea finalului. Cu blocajul, principala armă, echipa din „Mica Romă” a trecut peste startul modest de joc (a fost dominată în primul parțial) și a etalat o prestație solidă, cu Victoriia Russu și Gergana Dimitrova în prim plan, dar a avut și momente de cădere.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Întâlnirea a durat 105 minute, iar Gergana Dimitrova și Victoriia Russu au strâns fiecare câte 20 de puncte. Cu 47 de puncte Volei Alba Blaj s-a distanțat în ierarhie, la 8 de CSM Târgoviște și 10 de Dinamo București, grupări clasate pe podium. În runda viitoare, sâmbătă, 25 februarie, va fi meci în Sala „Timotei Cipariu” cu FC Argeș Pitești, probabil oponenta din prima fază eliminatorie (locul 8, cu două puncte avans față de SCM Craiova)

Început dezamăgitor de meci pentru deținătoarea titlului, ce s-a văzut condusă cu 5-0. Dinamo a profitat din plin de acest moment, aflându-se mereu în față, la diferențe liniștitoare, 7-3, 10-6 (vizitatoarele au izbutit să egaleze la „10”), 13-10, 17-12, 23-19. După primul set pierdut în intrecerea internă în acest an, vizitatoarele au ridicat însă nivelul, au preluat inițiativa, iar oponentele au rezistat în al doilea parțial până la 9-9. Echipa din Ardeal s-a distanțat autoritar: 11-16, 13-19, 16-23 și a egalat situația. Pe val, Blajul a fost în prim-plan și în al treilea set, când de la 8-9 a realizat 5 puncte decisive, ajungând la 8-15. Scorul s-a strâns oarecum 18-21, 21-23, Dinamo a anulat prima minge de set, însă Blajul a dovedit maturitate și a preluat conducerea pe tabelă.

Volei Alba Blaj a continuat să dețină inițiativa și în al 4-lea set, în care de la 7-9 s-a desprins la 7-13, avantaj ce s-a dovedit decisiv, chiar dacă oponentele au încercat să revină în meci și s-au apropiat în câteva rânduri la două puncte (17-19 sau 19-21)

Derby-ul extern cu Dinamo București a deschis o lună de foc pentru Volei Alba Blaj, campioana României. Echipa din “Mica Romă” este angrenată pe trei fronturi și o așteaptă o perioadă extrem de dificilă, atât ca program, cât și ca importanță a meciurilor,

Miercuri, 22 februarie, la Târgu Mureș, este manșa tur din sferturile de finală ale Cupei CEV, cu Budowlani Łódź

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova –  20 de puncte, Slađana Mirković – două, Bojana Milenković – 12 , Raisa Ioan – 6, Victoriia Russu – 20, Jovana Kocić – 7, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l) Andrea Kossanyiová – două, Iarina Axinte, Dajana Bošković; Jovana Cirković, Kaitlyn Hord, Georgiana Faleș. Antrenor Stevan Ljubičić.

Foto: CSM Volei Alba Blaj


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea