Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Sepsi SIC Sf. Gheorghe 63-73 *Meci de infarct, decis în prelungiri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia a întâlnit în derby-ul rundei a 22-a din Liga Naţională de baschet feminin pe Sepsi CSU Alba Iulia - Sepsi Sf. Gheorghe43Sf. Gheorghe, într-o partidă extrem de disputată, echilibrată şi plină de spectacol, atât sub panou cât şi în tribune. Finalul a fost unul dramatic şi CSU Alba Iulia a pierdut dramatic după prelungiri (57-57 în timpul regulamentar) scor 63-73 (17-13, 13-18, 14-14, 13-12, 6-16).

Partida din Sala „Universităţii” din Alba Iulia a fost una extrem de echilibrată de la un capăt la celălalt al jocului. CSU Alba Iulia a ratat foarte mult de sub panou, însă s-a achitat excelent de sarcinile defensive. La partida de astăzi a avut loc şi un duel la distanţă al celor două galerii, însă Gruppo Arnsberg a fost responsabilă cu spectacolul, şi alături de ceilalţi peste 500 de fani prezenţi la meci, le-au susţinut pe fetele lui Mirolsav Popov pe toată durata partidei.

În primul sfert al partidei, CSU Alba Iulia a început mai bine şi a reuşit să câştige cu 17-13. Baschetbalistele de la Sfântu Gheorghe au reuşit să recupereze diferenţa până la pauză, iar după primele două sferturi, tabela indica scorul de 31-30 pentru vizitatoare. Imediat după reluarea jocului, cele două echipe au continuat să lupte de la egal la egal pentru fiecare minge, iar înainte cu 10 minute de finalul partidei, Sepsi avea aceeaşi diferenţă de scor, 45-44. Sfertul al patrulea a fost unul extrem de tensionat şi plin de nervi în ambele tabere.

Deranjat de o decizie a arbitrilor, Miroslav Popov a intrat pe teren şi l-a îmbrâncit pe unul dintre cei doi „fluieraşi”, motiv pentru care aceştia au acordat fault tehnic şi le-au oferit posesia adversarelor. După acea fază, Sepsi s-a distanţat la 5 puncte, iar meciul părea să aibă o traiectorie deloc fericită pentru Uiuiu şi compania. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în tabăra echipei din Sfântu Gheorghe, când Jeffery a protestat la o decizie a arbitrilor. În final, CSU Alba Iulia a evoluat mai bine în ambele compartimente tactice şi a reuşit să egaleze, iar înainte cu 5 secunde de final albaiuliencele conduceau cu două puncte. Baschetbalistele din Sf. Gheorghe au reuşit să înscrie şi au beneficiat de o liberă, însă au ratat şi meciul a mers în prelungiri după 57-57 în timpul regulamentar.

*Meci decis în prelungiri!

În cele 5 minute de prelungiri, fetele lui Miroslav Popov şi-au pierdut concentrarea şi au căzut fizic, iar liderul Sepsi Sf. Gheorghe a reuşit să câştige la Alba Iulia după o lungă perioadă. În final, Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câştigat cu 73-63.

Pentru CSU Alba Iulia au marcat: Wumi Agunbiade – 15 puncte („double-double” – 11 recuperări), Valencia McFarland – 15, Jessica Kuster – 13 („double-double” – 14 recuperări), Alexandra Uiuiu – 10, Elisabeth Pavel – 6, L`Oreal Price – 4.

[nggallery id=2996]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea