Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia a scris istorie: a adus primul trofeu european, Cupa CEWL, în Alba *Vezi bucuria fetelor lui Popov!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sarbatoare-cewl-alba-iulia167CSU Alba Iulia a scris o pagină de istorie în sportul din Alba prin cucerirea trofeului Ligii Europei Centrale, într-o finală adjudecată cu ICIM Arad, scor 69-59, meci ce a avut loc în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Eforturile de a găzdui Final Four-ul CEWL la Alba Iulia au avut o încununare prodigioasă, Alba Iulia e în sărbătoare, un cuvânt de laudă meritând inimoasa Galerie „Gruppo Arnsberg”, admirabilă pe tot parcursul partidei.

Şi iată eroii: Chastity Reed, Andreea Beldean, Alexandra Uiuiu, Ildiko Nagy, Larisa Toma, Marina Mandic, Tiffany Brown, Khadijah Wittington, Breanna Salley, AnneMaria Părău, Sasa Cadjo, Mihaela Gherman, Sica Cuzic (lotul echipei), antrenorii Miroslav Popov şi George Lăncrănjan, oficialii Daniel Breaz, Bogdan Duma şi Nicuşor Marcu.

Finalul jocului decisiv pentru trofeu a declanşat fiesta în sală, sute de oameni savurând momentele unice oferite de baschetbalistele locale, conduse imperial de un antrenor în faţa căruia trebuie să-ţi scoţi pălăria. „Sunt convins că putem câştiga şi titlul naţional, după acest succes extraordinar pentru noi ca şi club, dar şi pentru Alba. Sper să fie un început, o ridicare de ştachetă, acest trofeu însemnând confirmarea şi concretizarea unei munci începute de ani„, a afirmat rectorul Daniel Breaz.

*Miro a făcut miracole: „sunt mândru”!

Echipa extraordinarului antrenor sârb Miroslav Popov îşi trăieşte clipa de glorie, după ce a reuşit să sufle cupa rivalei din Arad. La aproximativ un an de la o altă premieră, finala Cupei României, baschetul din urbea Marii Uniri a izbutit o performanţă uriaşă, care va rămâne mereu ca şi dată de referinţă în Alba. Purtat pe braţe de fanii entuziaşti, Popov şi-a păstrat cumpătul după acest rezultat de poveste. „Am avut emoţii, dar sunt foarte fericit, mândru de echipă, de suporteri, de toţi din jurul nostru. Aradul este o formaţie mare, dar s-a simţit enorm că am jucat acasă şi am realizat o performanţă realmente extraordinară„, a spus omul de numele căruia, într-un an de zile se leagă cele două realizări notabile: finala Cupei României anul trecut şi câştigarea Ligii Europei Centrale acum, în 16 martie 2014. „Este o grandioasă performanţă pentru noi. Când m-am apucat de baschet nu-mi închipuiam aşa ceva, dar acum s-a împlinit un vis frumos. Popov are un mare merit în cucerirea trofeului şi firesc că vrem campionatul„, a afirmat secundul George Lăncrănjan.

*”Am dovedit valoare, atitudine şi forţă”: a spus Bogdan Duma

Trăim cea mai mare performanţă din istoria clubului şi sportului din Alba. La început, Liga Europei Centrale nu era printre obiective, dar acum trăim sastisfacţia ridicării trofeului deasupra capului. Fetele şi Miro au dovedit valoare, atitudine şi forţă„, a punctat Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.

Diferenţa s-a făcut practic la aruncările de 3 puncte: Alba având 6 reuşite (4 Sasa Cadjo, două „rebela” Brown, ce decizie bună reprimirea în efectiv), cele două jucătoare marcând câte 17 puncte. În schimb Aradul a înscris prin acest procedeu de numai 3 ori (Cosby, renumita Brosovszky – nici o reuşită din 4 încercări). „Este primul trofeu  european din carieră şi ne bucurăm nespus de mult că am cucerit cupa. Alba a demonstrat azi că poate mai mult, intrăm în istorie şi sper că nu va fi singurul trofeul din acest sezon„, a precizat AnneMarie Părău.

*Primă de 7000 de euro

Pentru această performanţă europeană, cucerirea trofeului Ligii Europei Centrale ediţia 2014, echipa CSU Alba Iulia va fi premiată de oficialii clubului cu suma totală de 7000 de euro, asta pentru că performanţa înaltă, într-o competiţie continentală trebuie răsplătită pe măsură. Alba se mândrea în ultimele decenii cu două promovări pe prima scenă a Unirii Alba Iulia şi cu prezenţe la 4 ediţii ale Jocurilor Olimpice (Norica Câmpean şi Ana Maria Groza). Acum a venit rândul CSU Alba Iulia, felicitări pentru ideea organizării CEWL în municipiul reşedinţă de judeţ şi mai ales, BRAVO pentru trofeu!

„Ale, ale, uite campioanele”

[nggallery id=1300]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urme dispute dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, câștigate la o diferență de un gol, surpriza fiind înregistrată la Unirea, unde […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea