Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia a scris istorie: a adus primul trofeu european, Cupa CEWL, în Alba *Vezi bucuria fetelor lui Popov!

Publicat

în

sarbatoare-cewl-alba-iulia167CSU Alba Iulia a scris o pagină de istorie în sportul din Alba prin cucerirea trofeului Ligii Europei Centrale, într-o finală adjudecată cu ICIM Arad, scor 69-59, meci ce a avut loc în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Eforturile de a găzdui Final Four-ul CEWL la Alba Iulia au avut o încununare prodigioasă, Alba Iulia e în sărbătoare, un cuvânt de laudă meritând inimoasa Galerie „Gruppo Arnsberg”, admirabilă pe tot parcursul partidei.

Şi iată eroii: Chastity Reed, Andreea Beldean, Alexandra Uiuiu, Ildiko Nagy, Larisa Toma, Marina Mandic, Tiffany Brown, Khadijah Wittington, Breanna Salley, AnneMaria Părău, Sasa Cadjo, Mihaela Gherman, Sica Cuzic (lotul echipei), antrenorii Miroslav Popov şi George Lăncrănjan, oficialii Daniel Breaz, Bogdan Duma şi Nicuşor Marcu.

Finalul jocului decisiv pentru trofeu a declanşat fiesta în sală, sute de oameni savurând momentele unice oferite de baschetbalistele locale, conduse imperial de un antrenor în faţa căruia trebuie să-ţi scoţi pălăria. „Sunt convins că putem câştiga şi titlul naţional, după acest succes extraordinar pentru noi ca şi club, dar şi pentru Alba. Sper să fie un început, o ridicare de ştachetă, acest trofeu însemnând confirmarea şi concretizarea unei munci începute de ani„, a afirmat rectorul Daniel Breaz.

Electrica Furnizare Discount

*Miro a făcut miracole: „sunt mândru”!

Echipa extraordinarului antrenor sârb Miroslav Popov îşi trăieşte clipa de glorie, după ce a reuşit să sufle cupa rivalei din Arad. La aproximativ un an de la o altă premieră, finala Cupei României, baschetul din urbea Marii Uniri a izbutit o performanţă uriaşă, care va rămâne mereu ca şi dată de referinţă în Alba. Purtat pe braţe de fanii entuziaşti, Popov şi-a păstrat cumpătul după acest rezultat de poveste. „Am avut emoţii, dar sunt foarte fericit, mândru de echipă, de suporteri, de toţi din jurul nostru. Aradul este o formaţie mare, dar s-a simţit enorm că am jucat acasă şi am realizat o performanţă realmente extraordinară„, a spus omul de numele căruia, într-un an de zile se leagă cele două realizări notabile: finala Cupei României anul trecut şi câştigarea Ligii Europei Centrale acum, în 16 martie 2014. „Este o grandioasă performanţă pentru noi. Când m-am apucat de baschet nu-mi închipuiam aşa ceva, dar acum s-a împlinit un vis frumos. Popov are un mare merit în cucerirea trofeului şi firesc că vrem campionatul„, a afirmat secundul George Lăncrănjan.

*”Am dovedit valoare, atitudine şi forţă”: a spus Bogdan Duma

Trăim cea mai mare performanţă din istoria clubului şi sportului din Alba. La început, Liga Europei Centrale nu era printre obiective, dar acum trăim sastisfacţia ridicării trofeului deasupra capului. Fetele şi Miro au dovedit valoare, atitudine şi forţă„, a punctat Bogdan Duma, preşedintele CSU Alba Iulia.

Diferenţa s-a făcut practic la aruncările de 3 puncte: Alba având 6 reuşite (4 Sasa Cadjo, două „rebela” Brown, ce decizie bună reprimirea în efectiv), cele două jucătoare marcând câte 17 puncte. În schimb Aradul a înscris prin acest procedeu de numai 3 ori (Cosby, renumita Brosovszky – nici o reuşită din 4 încercări). „Este primul trofeu  european din carieră şi ne bucurăm nespus de mult că am cucerit cupa. Alba a demonstrat azi că poate mai mult, intrăm în istorie şi sper că nu va fi singurul trofeul din acest sezon„, a precizat AnneMarie Părău.

*Primă de 7000 de euro

Pentru această performanţă europeană, cucerirea trofeului Ligii Europei Centrale ediţia 2014, echipa CSU Alba Iulia va fi premiată de oficialii clubului cu suma totală de 7000 de euro, asta pentru că performanţa înaltă, într-o competiţie continentală trebuie răsplătită pe măsură. Alba se mândrea în ultimele decenii cu două promovări pe prima scenă a Unirii Alba Iulia şi cu prezenţe la 4 ediţii ale Jocurilor Olimpice (Norica Câmpean şi Ana Maria Groza). Acum a venit rândul CSU Alba Iulia, felicitări pentru ideea organizării CEWL în municipiul reşedinţă de judeţ şi mai ales, BRAVO pentru trofeu!

„Ale, ale, uite campioanele”

Publicitate

Sport

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, Vîlcu Nicu Alexandru și Mîrza Virginia, au obținut 6 medalii la Campionatul Național de Haltere – Juniori I

Publicat

în

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, Vîlcu Nicu Alexandru și Mîrza Virginia, au obținut 6 medalii la Campionatul Național de Haltere – Juniori I

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, Vîlcu Nicu Alexandru și Mîrza Virginia, au obținut 6 medalii, dintre care 3 de argint și 3 de bronz, la Campionatul Național de Haltere – Juniori I, desfășurat la Bascov, județul Argeș, în perioada 26-27 octombrie 2021.

Rezultate CS Unirea Alba Iulia:

Electrica Furnizare Discount

Vîlcu Nicu Alexandru (15 ani – categoria 96 kg) – 3 medalii de argint (câte una la smuls, aruncat și total);

Mîrza Virginia (16 ani – categoria 81 kg) – 3 medalii de bronz (câte una la smuls, aruncat și total).

La Haltere există două stiluri:

– smuls (constă în ridicarea halterei cu ambele brațe printr-o singură mișcare continuă);

– aruncat (constă în ridicarea halterei până la piept, apoi în înălțarea ei prin întinderea brațelor în sus).

Competiția începe cu stilul „smuls” la care fiecare concurent are dreptul la trei încercări, iar apoi se trece la „aruncat” la care din nou fiecare sportiv are dreptul la trei încercări, punctându-se cea mai bună reușită. Câștigător la „total” este desemnat sportivul care a ridicat cel mai mult însumat la cele două stiluri.

Sportivii secției de haltere sunt pregătiți de către antrenorii Frățilă Ioan și Ordean Daniel.

„CS Unirea Alba Iulia continuă, astfel, seria rezultatelor foarte bune din această toamnă. Cu toate că a fost un an dificil, asupra căruia pandemia și-a pus amprenta, am reușit să obținem performanțe excepționale. Îi felicit pe sportivi și pe antrenori”, a spus Corneliu Mureșan, director CS Unirea Alba Iulia.

Clubul Sportiv (CS) Unirea Alba Iulia este o structură sportivă de drept public, cu personalitate juridică, înființată în 1974 ca instituție publică în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, având ca obiect principal de activitatea obținerea performanțelor sportive: selecția, pregătirea, participarea la competiții interne și internaționale, respectiv câștigare de medalii pe plan național și internațional.

Citește mai mult

Sport

“Rușinică” pe “Cetate”!!! Unirea Alba Iulia, cu “lanterna roșie” la finele turului, cel mai jenant din ultimii șase ani!

Publicat

în

Unirii Alba Iulia i se potrivește ca nuca-n perete titulatura de “grupare fanion a județului” după parcursul din turul campionatului Ligii a 3-a!

În așteptarea transferului lui Nicolae Stanciu, divizionara terță trăiește într-o păcăleală prelungită de la începutul anului. Oficialii “alb-negrii” așteaptă degeaba, de luni bune, implicarea financiară a Primăriei muncipiului Alba Iulia, iar jucătorii așteaptă, la rându-le, să-și primească drepturile, rezultând un cerc vicios ce a avut deznodământ acest parcurs submediocru. Cu un lot întinerit din pricina problemelor financiare, dar și unul modest valoric, formația din Cetatea Marii Uniri este în postura rușinoasă de “lanternă roșie” a Seriei a 9-a, o premieră negativă de la revenirea, la cerere (!), pe a treia scenă. Ținând cont de convusiile ce apasă clubul albaiulian, această clasare este una firească și în fapt o consecință a ceea ce s-a petrecut în ultimii ani și mai ales în  intersezon.

Salvată de abandon în martie 2020, după o neprezentare la meciul de acasă cu Viitorul Șelimbăr, după declanșarea pandemiei, Unirea Alba Iulia pare să se îndrepte încet, dar sigur, dacă situația nu capătă o întorsătură fericită, spre… retrogradare, în cel mai fericit caz (!), sau desființare… Totuși, în ultimele săptămâni s-au purtat discuții cu investitori privați, care ar intenționa să preia clubul, în anumite condiții, așteptându-se deznădământul negocierilor pe această temă.

Electrica Furnizare Discount

*Retrogradare sau abandon???

Cu numai 4 puncte acumulate în 9 partide, cel mai modest golaveraj, 7-22, cea mai slabă defensivă (la egalitate cu Gloria Bistrița) și cel mai steril atac, Unirea Alba Iulia pare incapabilă, în formula actuală, să se salveze, fotbalistic vorbind. O singură victorie stă în dreptul antrenorului Valentin Sinescu (4-2 în deplasare cu Sănătatea), iar în cele 4 confruntări de pe teren propriu s-a luat un singur punct, jocul anterior, egal ce-i aparține în mare măsură portarului Dragoș Corgovean. Pe “Cetate” prestațiile au fost mediocre, cu rușinile numite 0-5 cu CS Hunedoara și 0-4 cu Gloria Bistrița și gazdele devenite “ciuca bătăilor”. Și practic, din cele 8 reprize, uniriștii au jucat cât de cât în actul secund cu Metalurgistul Cugir, meci pierdut în minutul 90+7, când au izbutit să înscrie în două rânduri și să egaleze (singurul joc în care au punctat în fața fanilor). Un bilanț deplorabil, ce nu necesită prea multe comentarii, și cu siguranță că “principalul” unirist regretă ca a acceptat în vară propunerea venită de la prietenul Mihai Dăscălescu, ținând cont de ce a reușit și cât de grave sunt chestiunile fotbalistice în acest moment, raportat la ce anticipa și bănuia Sinescu că va găsi la Alba Iulia, din punct de vedere fotbalistic.

Lucrurile sunt complicate în continuare întrucât până la finele anului mai trebuie abordate, în aceeași componentă, încă 6 runde din retur, un program infernal ținând cont de subțirimea efectivului: Unirea Ungheni (acasă), la Cugir, Viitorul Cluj (acasă), la Hunedoara – dueluri cu primele 4 clasate – Sănătatea Cluj și Sticla Turda (acasă), ultima reprezentație, în 4 decembrie. Și e chiar imposibil de identificat câte puncte se vor strânge, dar perspectivele sunt sumbre…

*Comparații rușinoase

Spre comparație vă prezentăm parcursul Unirii Alba Iulia în aceste 6 campionate petrecute pe a treia scenă, la încheierea turului.

*ediția 2021/2022: locul 10 (ultimul) în Seria a 9-a, cu 4 puncte din 27 posibile (procentaj 14,8 la sută), antrenor Valentin Sinescu;

*ediția 2020/ 2021: locul 5 în Seria a 9-a, cu 13 puncte din 27 de puncte (procentaj 48,1 la sută), antrenor Adrian Bicheși;

*ediția 2019/ 2020: locul 12 din 16 echipe în Seria a 5-a, cu 16 puncte din 45 de puncte (procentaj 35,5 la sută), antrenor Mihai Manea;

*ediția 2018/2019: locul 9 din 16 echipe în Seria a 4-a, cu 19 puncte din 45 de puncte (procentaj 42,2 la sută), antrenor Adrian Bicheși;

*ediția 2017/ 2018: locul 6 din 15 echipe în Seria a 5-a, cu 24 de puncte din 42 (procentaj 57,1 la sută), antrenor Adorian Himcinschi;

*ediția 2016/ 2017: locul 12 din 14 echipe în Seria a 4-a, cu 12 puncte din 39 (procentaj 30,7 la sută), antrenor Radu Andone.

Cifrele vorbesc de la sine despre cât de jos a ajuns fosta prim-divizionară, din toate punctele de vedere. Un parcurs dezonorant ținând cont de tradiție și pretenții, rezultate care devedesc că Unirea Alba Iulia suferă, este prăbușită și nu se întrevede, cel puțin în acest moment, nicio perspectivă de redresare pe termen scurt, alarmantă fiind și lipsa unui proiect care să urnească o corabie aproape naufragiată, un club aflat în moarte clinică!

Citește mai mult

Sport

Deși a concurat cu degetul fracturat, luptătorul Paul Tolas (Revolution Academy Alba Iulia) – bronz la Campionatul Mondial

Publicat

în

Paul Tolas, luptătorul originar din Cetatea Marii Uniri, a reușit să cucerească medalia de bronz la Campionatul Mondial WKF (World Kickboxing Federation), competiție ce s-a desfășurat timp de o săptămână la Cairo, capitala Egiptului.

România a avut la acest eveniment de calibru un lot format din 40 de sportivi, între aceștia regăsindu-se și competitorul legitimat la Revolution Academy Alba Iulia. Paul Tolas s-a pregătit pentru aceste mondiale, pe care le-a abordat din postura de debutant la acest nivel, împreună cu Lucian Nicolescu – preparatorul fizic și antrenorul Alin Moldovan – la kickboxing. Albaiulianul în vârstă de 19 ani a luptat în limitele categoriei 63,5 kilograme (cu 8 concurenți pe diagramă) și în primul meci a trecut de campionul Egiptului. A fost un meci dificil, adjudecat prin decizie a arbitrilor, Tolas a trecut în semifinală, având garantată medalia de bronz, însă a plătit un preț greu, rupându-și degetul mare al piciorului drept. A trecut peste dureri și a intrat din nou în ring cu piciorul bandajat, luptând cu un argentinian. A rezultat o luptă de zile mari, românul fiind aclamat de întreaga sală, ce i-a apreciat spiritul de sacrificiu, însă nu a fost suficient, pierzând șansa se a se bate pentru o medalie din metal mai prețios.

“Mă simt mândru de realizarea mea, o medalie la Campionatul Mondial. Am realizat că pot mai mult și cu siguranță o să mă vedeți din nou în ring cât mai curând. Mulțumesc pentru tot antrenorilor Lucian Nicolescu și Alin Moldovan și nu în ultimul rând sponsorilor pentru efortul financiar de a ajunge la Cairo, respectiv Sergiu Simina, Allegria Hotel, Lin & Ema. Vă aștept la kickboxing în Alba Iulia, Sebeș și Aiud”,a transmis sportivul în vârstă de 19 ani. Luptătorul albaiulian a căpătat experiență în ring, după ce a participat la diverse gale Colosseum Tournament, fiind legitimat la acest club de aproximativ trei ani.

Electrica Furnizare Discount

Tolas și-a făcut debutul, la vârsta de 18 ani, la profesioniști, în Gala Colosseum Tournament Arad, din luna octombrie a anului trecut, adoptând nickname-ul “The Hurricane”. Înainte de declanșarea pandemiei de coronavirus, luptătorul de kickboxing a avut un parcurs excelent în anul 2019, cu 5 victorii în luptele disputate, fiind remarcat de promotorii galelor profesioniste “Ultimate Fighting Tournament” (UFT) și „Suprime Night Fight” (SNF).

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare