Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSO Cugir – Industria Galda de Jos 2-0 (2-0) | Trupa lui Itu face legea în Alba, cu șase victorii din șase

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Cugir și-a respectat statutul de mare favorită și s-a impus lejer în derby “de Alba” de sub Drăgana, scor 2-0 (2-0), cu Industria Galda de Jos, “lanterna roșie” a Seriei a 9-a. Fără să forțeze, “roș-albaștrii” și-au asigurat un avantaj de două goluri la capătul primei jumătăți de oră, prin reușitele lui Vlădia (6) și Cocan (30), ambii marcatori în premieră în această stagiune. Trupa lui Lucian Itu a luat punctele în mod firesc, partida având un unic sens, spre buturile lui Căt. Suciu, un portar care a făcut minuni, CSO bifând a treia victorie consecutivă și menținându-se pe poziția secundă la două lungimi de liderul Unirea Dej.

Antrenorul oaspeților, Ștefan Fogoroși, supărat de o glumă greu de digerat, făcută în 1 aprilie de conducători în presa locală, prin care se anunța că este demis, nu s-a prezentat la meciul de la Cugir, astfel încheindu-se colaborarea după trei etape! Dan Comșa va asigura interimatul la acest meci, stând pe banca ultimei clasate. Până marți, oficialii Industriei urmează să instaleze un nou principal, purtându-se discuții cu mai mulți antrenori din județ, printre aceștia aflându-se Adorian Himcinschi, Ovidiu Ceclan sau Radu Andone.

*CSO, maximum de puncte în derby “de Alba”

În plus, trupa lui Itu a demonstrat cine e șeful în Alba, cu al 6-lea derby “de Alba” adjudecat în acest sezon, un golaveraj general de 18-3, fără gol primit în retur. Ultima clasată, părăsită și de antrenorul Ștefan Fogoroși (supărat după gluma cu demiterea de 1 aprilie), acesta fiind substituit pe bancă în acest joc de Dan Comșa, nu a putut face mai mult ținând cont de diferența de poziții din clasament, dar și de bugete și valoare fotbalistică. Industria Galda a înregistrat al 8-lea insucces la rând și este aproape de retrogradarea matematică, cu 4 runde înainte de încheierea celui de-al 7-lea campionat petrecut pe a treia scenă.

„Important este modul cum am abordat acest joc, concentrați și serioși. Sunt trei puncte meritate, dar și muncite. Scorul putea fi mult mai categoric, am avut numeroase ocazii, însă până la urmă contează că am învins. Venim după o serie bună, de trei victorii, lucru care ne dă încredere înaintea unui joc dificil, la Turda, runda viitoare„, a precizat Lucian Itu.

„Noi am încercat, să depășim sincopa apărută în această săptămână și să ne prezentăm cât de cât onorabil. Important pentru această echipă este ce se va întâmpla de la vară, în ce formă va continua proiectul„, a precizat Dan Comșa, omul bun la toate la trupa din Galtiu.

 

La pauză este 2-0, iar Cocan și Vlădia au marcat în premieră în acest sezon.

*1-0, MIN. 6: VLĂDIA rela din 6 metri la o centrare din dreapta trimisaă de Vitinha din lovitură liberă, după un luft al lui Ov. Crișan.

*2-0, MIN. 30: centrare Tăban din drepata și reluare din cădere COCAN

În actul secund, desfășrat pe aceleași coordonate, Căt. Suciu (55) a parat șutul lui Cocan din  metri. M. Lpu (62) a trimis alături din 15 metri. Al. Rus (67) a tras din 12 metri, în diagonală,  a respins Căt. Suciu cu piciorul. M. Lupu (71), reluare cu capul milimetric peste transversală. Șut Vitinha de la 20 de metri, balon boxat de Suciu. P. Păcurar (75) a șutat puțin alături de la marginea careului mare. O nouă intervenție Suciu la șutul lui Păcurar (80). Vihinha (85) – exterior spectaculos, scos din vinclu de Suciu! Incursiune Dușmanu (90), încheiată cu un șut puțin pe lângă

Partida este dominată autoritar de gazde, care însă nu și-au mai creat oportunități majore, cu excepția golurilor. În minutul 44, Bălaș a șutat de la 16 metri, R. Opric a respins în corner, primul șut pe poartă al vizitatorilor

 

Se prefigurează  o confruntare cu o favorită netă, gruparea “roș-albastră”, ce a legat două succese consecutive și a luat o opțiune aproape decisivă în privința prezenței la barajul pentru promovarea în eșalonul superior (la șase puncte de Unirea Ungheni și la nouă de Avântul Reghin).

Echipe de start:

CSO Cugir: R. Opric – Al. Rus, Dohotariu, Vlădia, Vitinha – Boldea,  L. Contra (83, D. Casian) – Tăban (73, Cioargă), P. Păcurar, Cocan (60, Dușmanu) – M. Lupu; rezerve: Toilă, Șt. Radu, Budin, Itu, Fl. Sandu, M. Neagu. Antrenor Lucian Itu.

Industria: Căt. Suciu – Bălșan, Goța, Potopea, Coltor – Borșai (60, R. Anghel), Ov. Crișan (46, Al. Stan), Tripșa (83, D. Hulea), Davidaș (46, R. Morar) – Bălaș, Brânză (83, E. Hălălae); rezerve Ov. Barna, Val. Drăgan, C. Năcreală. Antrenor Dan Comșa.

Avertismente: Dohotariu (78)/ Brânză (24), Al. Stan (57), Coltor (90+2)

Arbitri Elena Demetrescu (Rm. Vâlcea), Șt. Vasile (Sibiu), Cătălina Nan (Alexandria) Observatori M. Bordean (Sibiu), C. Dan (Zalău)

[nggallery id=8142]

Foto: Lucian DANCIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Crăciunelu de Jos, campioana din Alba, la faza regională a Cupei Satelor, luni, 29 aprilie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Crăciunelu de Jos, campioana din Alba, la faza regională a Cupei Satelor, luni, 29 aprilie Echipa comunei Crăciunelu de Jos va participa luni, 29 aprilie, la faza regională a Cupei Satelor. Turneul este prevăzut la Șelimbăr (județul Sibiu) și reunește 5 formații: Crăciunelu de Jos (Alba), Vulcan (Brașov), Șelimbăr (Sibiu), Zetea (Harghita) și Sâncraiu de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea