Rămâi conectat

Sport

FOTO: CS Universitatea Arad – CSU Alba Iulia 33-10 (21-5) | Eșec și în derby-ul suferinței

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CS Universitatea Alba Iulia a pierdut al 7-lea meci disputat în Diivizia Națională de Seniori, al doilea eșalon valoric, derby-ul suferinței între ultimele două clasate, scor 10-33 (5-21).

Ceva mai valoroasă, echipa arădeană a câștigat cel de-al doilea meci stagional, iar studenții din Cetatea Marii Uniri, debutanți la acest nivel au înfrângeri pe linie.

A fost ultima deplasare a primei părți a campionatului, urmează o săptămână de pauză și apoi sezonul se încheie în 12 iunie, cu un meci de lux, împotriva campioana Știința Petroșani, pe Stadionul “Cetate”, terenul secund.

„Meci dificil cu o echipă masivă, montată să ne învingă cu orice preț. Partida bună reușită de noi, în creștere față de evoluția cu Humor de săptămâna trecută; am reușit două eseuri, diferența de scor fiind realizată de arădeni pe finalul ambelor reprize. Felicitări Aradului! Sunt mai multe lucruri pozitive, decât negative în evoluția noastră, ceea ce ne dă, din nou, speranțe. Urmează peste două săptămâni meciul cu campioana Știința Petroșani, cel mai dificil adversar de până acum. Mulți spun că această partidă cu Petroșani este din ciclul <<Mission Impossibile>> sau David versus Goliat, dar nici un meci nu are scor de dinainte stabilit și nici nu a existat vreodată jjucători cu trei picioare. Vom încerca să ne prezentăm cât mai onorabil, chiar dacă unii pun deja +80 de puncte în favoarea Petrosaniului. Acel meci va fi o sărbătoare pentru noi si o onoare să jucam cu o echipa de tradiție din rugbyul nostru”, a comentat istoricul Marius Rotar, oficialul grupării din Alba Iulia.

Conform www.sportarad.ro Marian Grindei a titularizat toate cele achiziții făcute în această săptămână de la Timișoara, pe pilierul Samuel Cira, „uvertura” Jody Rose și „centrul” Raul Zaiba. Chiar Rose, rugbist sud-african care a îmbrăcat și tricoul naționalei României, a fost la originea primului eseu, reușit de fundașul Szucs, care a reușit și transformarea pentru 7-0 (min. 6). Și celălalt fundaș de pe teren, alb-iulianul Opriș avea să culce balonul în terenul de țintă advers 10 minute mai târziu. Gazdele au atacat mai mult, însă și-au valorificat superioritatea din joc și pe tabelă de abia pe finalul reprizei. Mai precis, în minutul 34, Argintaru a înscris cu grămada, iar nou intratul Morcan a punctat și el pe aripă la capătul unei faze rapide. Szucs a trimis de fiecare dată printre bețe și scorul pauzei a fost 21-5.

Formația din Cetatea Unirii a început în „22”-ul arădenilor repriza secundă și după 10 minute de atacuri succesive a redus din diferență prin Curta: 21-10. Doar că „studenții” de pe Mureș au reacționat rapid, prin al doilea eseu al partidei în dreptul lui Argintaru, iar Szucs a mai transformat odată: 28-10 (min. 68). Chiar dacă au rămas în 13, după eliminările temporare ale lui Zaiba și Roșian, elevii lui Grindei au rămas în jumătatea de teren adversă și pe final, când s-a jucat din nou 15 contra 15 și-au majorat avantajul. Cel care a marcat o nouă încercare a fost Rose, aflat la debutul pentru formația arădeană, chiar în ultimul minut de joc. S-a terminat 33-10. iar CS Universitatea obține cel de-al doilea succes stagional, primul cu punct bonus.

Formații:

CS U Arad: Roșian, Marinca, Cira – Bradu, Ciocan – Postolachi, A. Farcaș, Argintaru – Vajdovics, Rose – Burai, Iștoc, Zaiba, C. Farcaș – Szucs. Au mai jucat: Pastor, Popescu, Nastiuc, Morcan, Dat, Erdei, Zaharescu, Girda. Antrenor: Marian Grindei.

Alba Iulia: Csongor, Muntean, Băgăcean – Gog, Șoptirean – Borz, Paul, Socaciu – Andrei, Curta – Ivanuș, Coge, Marcu, Procopii – Opriș. Au mai jucat: Gavra, Marin, Moldovan, Lechițan, Cotae, Kontrat, Panfil, S. Pop. Antrenor-jucător: Sergiu Pop.

Sursa (text-foto): www.sportarad.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ziua Familiei, organizată de AJF Alba, în 19 mai, în Piața Cetății din Alba Iulia   A 3-a ediție a atractivului turneu fotbalistic „Ziua familiei” va avea loc duminică, 19 mai. Turneul de fotbal 3 vs 3 (tata, mama și copilul) este organizat în Piața Cetății din Alba Iulia (în fața Universității „1 Decembrie 1918”) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea