Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ciclista Miruna Măda, originară din Alba, desemnată cel mai bun sportiv al județului Sibiu în 2023, la secțiunea sporturi olimpice, în cadrul Galei Sportului, eveniment organizat la Sala „Transilvania” și organizat de CJ Sibiu!

Miruna Măda, sportiva originară din Alba, a fost desemnată, de curând, cel mai bun sportiv din județul Sibiu în anul 2023, la secțiunea sporturi olimpice. Junioara Miruna Măda (17 ani) este din comuna Stremț, satul Geoagiu de Sus, învață la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și este legitimată la CSM Mediaș. În cursul săptămânii precedente, Consiliul Județean Sibiu și-a premiat cei mai buni sportivi în cadrul Galei Sportului, eveniment ajuns la a 5-a ediție. Această distincție repprezintă recunoașterea performanțelor deosebite obținute în cursul anului trecut la nivel național și internațional. Astfel Miruna a obținut excelente după cum urmează: Campionatul Balcanic – locul întâi, Cupa Ungariei, la Csomor – locul 3, Cupa României – locul întâi, Campionatul Național de XCE – locul întâi, Campionatul Național de XCC – locul 2, Campionatul Național de XCO – locul 3.

Miruna are 17 ani, este născută la Brașov și crescută în Geoagiu de Sus iar în prezent este elevă în clasa a XI-a E la Colegiul ”H.C.C.” Alba Iulia. A început ciclismul acum 7 ani din pasiune, ca un hobby, iar în noiembrie 2023 a împlinit un an de când se pregătește la nivel profesionist împreună cu antrenorul Alexandru Avram, din București. Activitatea sa a fost observată de către Attila Szakacs, instructor sportiv la CSM Mediaș, care a cooptat-o în cadrul clubului din ianuarie 2023. Rezultatele obtinute i-au adus titlul de cel mai bun sportiv din cadrul secției de ciclism și a fost recompensată cu o bicicletă de top, similară cu cele pe care se aleargă în cupele mondiale (bicicletă achiziționată de clubul CSM Mediaș cu susținerea Primăriei Mediaș și a primarului Gheorghe Roman).

Și apropos de sponsori, printre puținii susținători se numără abrudeanul Ciprian Tuhuț (Auto Dos, cu suma de 3000 lei, prin Asociația „Vatra” din Geoagiu de Sus) și un fan din București (a donat 1000 de lei).

Ca de obicei în ultimii ani, sportivii și antrenorii medieșeni au umplut podiumurile de premiere la Gala Sportului Sibian. La cea mai importantă secțiune, cea a sportivilor olimpici, primele trei locuri au fost adjudecate de Miruna Măda (ciclism, CSM Mediaș), Alexandra Hudea (atletism, CSȘ Mediaș) și Theodor Pridon (ciclism, CSM Mediaș), mai fiind acordată mențiune pentru Iulia Mărginean (CSȘ Mediaș/ și ea, la fel ca Hudea, cu legitimare și la AC „Mica Romă” Blaj). Au fost premiate 66 de persoane la cele 10 categorii. (sportivi și antrenori sporturi olimpice, sportivi și antrenori sporturi neolimpice, jocuri sportive juniori și seniori, merit pentru întreaga activitate, tinere speranțe, ambasador al sportului, premiul special pentru asociațiile pe ramură de sport cu cea mai semnificativă activitate).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea