FOTO: CFR Cluj, calificată a doua oară consecutiv în grupele Europa League, după victoria, scor 3-1 (2-0), cu KuPS Kuopio

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

CFR Cluj, campiona României, s-a calificat pentru al doilea an consecutiv în grupele Europa League, după victoria din „Gruia” cu finlandezii de la KuPS Kuopio, scor 3-1 (1-0).

Soarta întâlnirii contând pentru play-off-ul celei de-a doua întreceri continentale a fost decisă în prima repriză, când feroviarii au marcat în două rânduri prin Rondon (5) și Debeljuh (42). Unica reprezentată a României rămasă în Europa a avut puține emoții, confirmându-și statutul de favorită împotriva campioanei Finlandei, problemele venind de la starea terenului, afectat de o ploaie abundentă.

ELIT

La reluare, avantajul a fost majorat de același Rondon (56), iar „Bursucul” s-a așezat, în sfârșit, liniștit pe bancă, semn că lucrurile sunt sub control. Vizitatorii au redus ecartul în minutul 90, prin Udoh, când deja ambele tabere așteptau fkluierul final

După aventura din ediția trecută, cu episoadele Rennes, Lazio, Rangers și Sevilla, când a ajuns în primăvară, CFR Cluj așteaptă tragerea la sorți de mâine pentru a continua campania europeană.

Până la duelul cu campioana Finlandei din play-off, clujenii au trecut de Floriana (Malta), în primul tur preliminar din UEFA Champions League și a urmat înfrângerea în fața lui Dinamo Zagreb, care i-a trimis în turul trei din preliminariile Europa League. Acolo, în urmă cu o săptămână, CFR a învins-o pe Djurgarden.

Foto: Lucian DANCIU

Dan HENEGAR