Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Cadre didactice de la Colegiul Tehnic “Alexandru Domșa” din Alba Iulia, la un curs de formare în Spania prin Programul Erasmus +

Publicat

în

Erasmus alexandru domsa01Șase  cadre didactice de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia au participat, în perioada 23-29 mai 2016, la prima activitate transnațională de învățare pe termen scurt derulată în cadrul proiectului INTEMPO – „Innovations in teaching mechatronics in automotive sector, practically oriented” / ”Inovații în predarea orientată spre practică a  mecatronicii”,  proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus +, Parteneriate Strategice în domeniul formare profesională -VET.

Este vorba despre prof. Carmen Sînc, Bianca Hoisan, Aurica Popa, Camelia Henegariu, Ion Dantes Zaharie și Florin Cosma, care au participat la cursul de formare „ Training activities, using WEB 2.0. tools”.

Activitatea a fost găzduita si organizata de Inercia Digital S.L., Cartaya, Huelva, SPANIA, organizație parteneră, specializată în susținerea de cursuri acreditate în diverse domenii. La acest curs au participat 20 de profesori şi formatori din țările partenere, Germania, Italia, Polonia, Turcia şi Romania. Formator a fost Borja V. Muñoz, responsabil al departamentului de dezvoltare tehnologică din cadrul Inercia Digital.

Elit - Gustul Desăvârșit

Obiectivele cursului au vizat instruirea participanților în gestionarea eficientă a aplicațiilor existente în cloud şi utilizarea lor în activități de predare/învățare/evaluare. Însușirea acestor instrumente de lucru permite crearea unui mediu participativ, constituindu-se astfel intr-o componentă valoroasă pentru activitățile de învățare sau de cooperare. De asemenea, au fost prezentate participanților exemple de bune practici ale utilizării instrumentelor WEB 2.0 în şcoli din Andaluzia.

Pe parcursul celor 5 zile de activități, participanții şi-au însușit cunoștințe şi au dezvoltat competenţe în utilizarea unor aplicații din următoarele categorii:

Instrumente moderne web 2.0 de colaborare: pentru gestionarea de proiecte și pentru comunicare, aplicațiile Trello și Slack; pentru organizarea și gestionarea documentelor: aplicația Quip.

Cloud computing: Google Drive, elemente de bază (funcții de partajare și colaborare , formulare și google maps); pentru management de proiect: aplicația Asana.

Publicare și partajare: Crearea și întreținerea unui blog; pentru crearea unor publicații și prezentări, aplicațiile SlideShare, Scribd și Issuu.

Fiecare sesiune s-a încheiat prin prezentarea concluziilor și o dezbatere cu privire la utilitatea instrumentelor prezentate.

O altă componenta a acestei activități a fost prezentarea unor exemple de bune practici în doua instituții de învățământ din regiunea Andaluzia: Școala  Rafael Reyes (Cartaya) și Universitatea Huelva unde am vizitat laboratoare ale universității, ne-au fost prezentate rezultate ale muncii de cercetare desfășurate în cadrul universității și am fost spectatori la o  cursă de biciclete cu motoare acționate cu ajutorul panourilor solare create de către studenți și elevi.

Evaluarea activității de învățare s-a făcut atât pe parcursul desfășurării cursurilor, prin activități practice cât și prin completarea unui chestionar de evaluare. La finalul celor cinci zile de curs, profesorii participanţi au primit două certificate: Europass Mobility şi Certificatul de participare.

Această activitate a răspuns unor nevoi identificate în organizațiile partenere și anume: formarea profesorilor și adaptarea  metodelor de predare și de utilizare a tehnologiei în clasă pentru o abordare modernă și inovatoare a procesului educațional. Beneficiile participării la acest curs au fost atât la nivel ştiinţific si metodic cât și intercultural, relaţional şi social, deoarece am avut ocazia să lucrăm cu profesori și colegi din diferite ţări, să împărtăşim idei despre activitatea didactică, dar şi despre cultura, istoria şi civilizaţia din fiecare țară participantă. (C.M.)

[nggallery id=2287]

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Unirea Principatelor Române, sărbătorită de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba în mediul online

Luni, 24 ianuarie 2022, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba propune publicului un program dedicat Unirii Principatelor Române, care poate fi urmărit online, pe pagina de socializare a instituției, începând cu ora 09.00.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Pornind de la simbolistica evenimentului rămas în istorie și sub numele de Mica Unire, documentat în colecțiile bibliotecii de Ana Maria Pienar, bibliograful instituției, echipa bibliotecii a pregătit diverse momente și materiale, care vor fi postate pe tot parcursul zilei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Recomandări de carte pentru copii și adulți, expoziții tematice, lecturi și prezentări video, informații inedite despre evenimentul care a contribuit la realizarea statului național unitar român, dar și incursiuni în memoria culturală a românilor, oferite de prof. Daniela Floroian, prin intermediul unor tablouri și fotografii celebre ce ilustrează atât portul popular la 24 ianuarie 1859, cât și hora la români, Hora Unirii, toate se regăsesc în programul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Dincolo de oferta online, vă așteptăm să ne treceți pragul și să descoperiți numeroasele titluri dedicate primului domnitor al Principatelor Unite, volume în care puteți găsi atât corespondențe, acte, scrisori și documente, cât și legende și mărturii despre Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire.

Activitățile sunt organizate de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și se derulează în cadrul proiectului 4.7 Zile Speciale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Publicat

în

24 ianuarie 2022: Un mini-documentar dedicat unuia dintre cele mai cunoscute tablouri despre Unirea Principatelor va fi lansat la New York

Un episod special al seriei permanente „Istoria României într-un obiect”, dedicat uneia dintre cele mai cunoscute lucrări de artă asociate acestui important moment istoric, „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, va fi lansat la ICR New York pe 24 ianuarie.

Citește și: 24 ianuarie 1859: Mica Unire – Unirea Principatelor Române sub Alexandru Ioan Cuza

Luni, începând cu ora 21.00, ora României, pe canalele de social media ale Institutului (Facebook, Instagram, YouTube) va avea loc premiera mini-documentarului „Proclamarea Unirii Principatelor – un tablou de Theodor Aman”, care va explica publicului american circumstanţele unirii Moldovei şi Ţării Româneşti pornind de la viziunea plastică a unuia dintre întemeietorii picturii româneşti moderne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul este realizat în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti (MNIR), textul şi prezentarea video aparţinându-i specialistei MNIR, dr. Cristina Păiuşan-Nuică. Conceptul filmului este semnat de Bogdan Opreanu.

Tabloul „Proclamarea Unirii Principatelor” surprinde momentul în care, la Bucureşti, în sala Adunării Elective, Alexandru Ioan Cuza este ales domn al Ţării Româneşti după ce, în prealabil, avusese loc alegerea sa în fruntea Moldovei. Potrivit Cristinei Păiuşan-Nuică, „Proclamarea Unirii Principatelor, capodoperă din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României şi simbol al naţiunii române, poate fi asemănat, ca importanţă istorică şi tehnică de a surprinde tensiunea momentului, cu lucrarea lui John Trumbull Declaration of Independence, păstrată în rotonda Capitoliului, tablou-simbol al naţiunii americane”.

Una dintre seriile cel mai bine primite ale programului nostru, „The History of Romania in One Object”/ „Istoria României într-un obiect” a fost lansată în luna mai a anului 2020 şi derulată în parteneriat cu câteva mari muzee româneşti: Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei din Cluj, Muzeul de Istorie a Moldovei din Iaşi, Muzeul Naţional al Banatului din Timişoara, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia şi Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa.

Prin intermediul acestui proiect au fost prezentate până acum nu mai puţin 38 de exponate, artefacte şi vestigii reprezentative pentru istoria ţării noastre.

sursa: news.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Cultură Educație

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Publicat

în

Bacalaureat 2022 la MATEMATICĂ: Programa pentru profilele mate-info, tehnologic, științele naturii și pedagogic a fost anunțată de Ministerul Educației

Oficialii de la Ministerul Educației au publicat programa pentru examenul de Bacalaureat din acest an.

Citește și: CALENDAR BACALAUREAT 2022: Programul probelor pentru sesiunile din VARĂ și din TOAMNĂ

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat noile programe pentru examenul de Bacalaureat 2022, care sunt, în mare măsură cele ce au fost aprobate prin ordinul de ministru nr. 3.237 din 2021.

Din fiecare disciplină pentru examen, care se învață în anul terminal, ministerul a eliminat anumite conținuturi, dar diferențele sunt mici față de acum doi ani, când a fost tăiată toată materia din semestrul al II-lea.

Elit - Gustul Desăvârșit

CLICK AICI PENTRU PROGRAMA LA MATEMATICĂ LA BACALAUREATUL 2022

Citește și: ADMITERE la colegiile militare 2022: CALENDARUL probelor birourile de RECRUTARE. La Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia, 120 de posturi sunt scoase la CONCURS

Pentru clasele terminale din învățământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral și frecvență redusă), anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 mai 2022.

Perioada de înscriere pentru sesiunea de vară începe din 23 mai. În perioada 20-23 iunie sunt probele scrise, iar afișarea primelor rezultate va avea loc pe 27 iunie.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare