Rămâi conectat

Sport

FOTO| Atletul cugirean Vasile Hârjoc, câștigătorul concursului de alergare ,,History run” disputat între Hunedoara și Deva

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 200 de alergători (legitimați și amatori) reprezentând sportivi din toată țara, au luat startul concursului de atletism (alergare șosea) ,,History Run”,  cunoscut și sub numele de ,,Maratonul Virșlilor”, disputat sâmbătă, 29 mai 2021 între localitățile Hunedoara și Deva.

Sportivii au avut de parcurs 26.2 km, de la Castelul Huniazilor și până pe Cetatea Devei, la o diferență de nivel de 370 metri.

Întrecerea a fost pentru următoarele categorii de vârstă: 16 – 30 ani; 30 – 39 ani; 40 – 49 ani; 50 – 60 ani și plus 60 ani. Din Cugir au luat parte la eveniment 7 sportivi, dintre care 6 amatori și 1 legitimat. Rezultatele obținute de atleții cugireni au fost după cum urmează: Vasile Hârjoc (din Cut Alba) – categ. + 60 de ani – legitimat la ,,Metalurgistul” Cugir a terminat cursa pe locul 1 cu timpul de 2 ore 19 minute 56 secunde. ; La categoria 30 – 39 ani: Cristian Han s-a clasat pe locul 5 cu timpul de 1 oră 52 minute; Tot la categoria 30 – 39 ani, Sergiu Prodan a venit pe locul 52 cu timpul de 3 ore și 23 minute, iar  Bogdan Dinea – categ. 30 – 39 ani a ajuns la finalul cursei pe locul 48 cu timpul de 3 ore 12 minute.

La categoria 40 – 49 de ani: Petru Romeo Bradu a ocupat locul 14 cu timpul de 2 ore și 31 minute. Și tot la categ. 40 – 49 ani, Liviu Hada s-a situat pe locul 31 cu timpul de 3 ore și 12 minute.

Formația cugireană a avut în componență și o femeie: Cecilia Budea care a terminat cursa pe onorabilul loc 7 cu timpul de 2 ore și 51 minute.După cum ne-a relatat veteranul atlet Vasile Hârjoc,  în data de 12 iunie a.c, la Beiuș va avea loc Campionatul Național de alergare pe șosea și Maraton, competiție la care va fi prezent alături de alți atleți din Cugir și din țară. ,,De aceea consider concursul de la Deva un fel de antrenament pentru confruntarea ce urmează”, a ținut să sublinieze Hârjoc.

   Constantin PREDESCU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea