Rămâi conectat

Ştirea Ta

FOTO: Atenție! În Alba Iulia au apărut ucigașii de animale

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Am găsit pliculețele din imagine joi seara, înșirate pe domeniul public (!), în cartierul Ampoi 3 din Alba Iulia, în zona din apropierea semafoarelor (intersecția dintre B-dul Republicii cu B-dul Tudor Vladimirescu) – zonă pe unde trec zilnic mai mulți proprietari de câini împreună cu animalele lor.

Pliculețele conțin raticid, o otravă foarte puternică împotriva rozătoarelor, pe a cărui prospect scrie CLAR că dacă e pusă în zone în care există și alte animale, trebuie acoperită cu lemne sau cărămizi.

Odată ingerată de câini aceasta provoacă o moarte lentă, abia după 2-3 zile în care animalul se zbate în chinuri și este răpus, până la urmă, de multiple hemoragii.

Pliculețele – 5 la număr pe o suprafață de 5 mp, nu au fost așezate acolo cu ocazia unei campanii de deratizare desfășurată oficial, deoarece în această situație există afișe care semnalează pericolul. În plus, pe întinsa zonă verde de peste drum nu a fost găsit nici măcar un gram din această otravă.

Concluzia este că ori au fost puse acolo de niște inconștienți, ori (din motive pe care le cunosc însă de această dată nu le voi arăta aici), au fost puse ”cu dedicație” chiar pentru animalele de companie.

Precizez că în cartier lumea este civilizată și nu lasă mizerie în urma animalelor cu care se plimbă! Iar chiar dacă ar fi așa, fiind o încălcare a legii, există structuri abilitate care să aplice amenzi (și sunt de acord ca acestea să fie cât mai piperate și să-i ”ardă” cât mai tare la buzunar). Deci nu este nevoie ca oamenii total lipsiți de inimă să ne pună în pericol animalele pe care le îndrăgim. Va exista destulă suferință și moarte în următoarea perioadă, din cauza unor iresponsabili care au votat o lege criminală!

De aceea, îi avertizez pe proprietarii de câini din Alba Iulia că au apărut și în orașul nostru ucigașii de animale și îi rog să ne semnaleze (la ȘTIREA TA) dacă sunt martori ai unor întâmplări asemănătoare cu cea descrisă mai sus. Atragem atenția că acestea sunt infracțiuni și sunt pedepsite de lege!

[nggallery id=329]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea Ta

Ştirea Ta

VIDEO ȘTIREA TA: Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Groapă de gunoi improvizată în Alba Iulia: Mormane de deșeuri pe marginea drumului, în apropierea unor cămine studențești Deșeuri menajere și alimentare, resturi din construcții, bucăți de mobilier sau saci cu alte gunoaie, dar mai ales o imagine dezolantă! Asta se vede și se simte pe strada Pinului din municipiului Alba Iulia, mai precis în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea