Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

FOTO: Astăzi s-a deschis Centrul Medical BALNEOMED. Servicii medicale şi de relaxare unice, în judeţul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Balneomed02Astăzi s-a deschis cea mai nouă şi modernă clinică de recuperare din Alba Iulia, care oferă pacienţilor o gamă largă de servicii medicale, de recuperare, întreţinere şi relaxare.

Centrul Medical Balneomed a fost creat pentru a acoperi toate nevoile pacienţilor în materie medicală terapeutică şi de întreţinere. Printre serviciile unice din judeţ am întâlnit terapia lymphastim – o terapia de drenaj limfatic,  crioterapia, o metoda terapeutica frecvent utilizata pentru tratarea diverselor leziuni benigne şi maligne, terapia Shockwave este o noua tehnologie care utilizează undele de şoc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal, dar şi dotări în sala de kinetoterapie.  

Vă prezentăm serviciile oferite în prezent de Centrul Medical

Electroterapia este o formă de terapie care utilizează stimularea electrică pentru a ajuta organismul să se vindece şi să se recupereze după ce a fost vătămat.

Ultrasonoterapia reprezintă aplicarea terapeutica a câmpului electric de înaltă frecvenţă asupra organismului uman iar modul de acţiune este dependent de proprietăţile fizice ale acestuia.

Magnetoterapia sau terapia cu magneţi este o metoda alternativa de vindecare a unor afecţiuni, de la dureri articulare şi reumatism până la alergii şi dureri de cap, prin acţiunea unui câmp magnetic pulsatil asupra celulelor, cu rolul de a le „însănătoşi”.

Hidroterapia este o tehnică medicală de recuperare şi întreţinere. Băile termale sunt eficiente prin efectul temperaturii apei asupra structurii osoase şi asupra organelor interne.

Termoterapie este un proces de utilizare a căldurii în scopuri terapeutice, de exemplu pentru ameliorarea durerii şi redorii articulare şi musculare şi pentru a îmbunătăţi circulaţia sangvina.

Crioterapia este o metoda terapeutica frecvent utilizata pentru tratarea diverselor leziuni benigne şi maligne. Mecanismul distrugerii în crioterapie îl constituie necroza care rezulta în urma congelării si decongelării celulelor.

Terapia Shockwave este o noua tehnologie care utilizează undele de şoc pentru tratamentul durerilor cronice ale sistemului musculoscheletal. Terapia Shockwave are la baza generarea  unei energii foarte intense într-o perioada foarte scurta de timp (10 milisecunde), unda de şoc străbătând astfel ţesuturile cu o viteza mai mare decât viteza sunetului.

Kinetoterapia este o terapie realizată cu ajutorul mișcării prin care se încearcă să se restabileascǎ anumite funcții ale corpului. Kinetoterapia nu este sinonimǎ cu gimnastica medicalǎ, deși o ȋnglobeazǎ. Kinetoterapia utilizeazǎ mișcarea pentru a regla dezechilibrul prezent la nivelul organismului, tulburare care poate duce la apariția anumitor boli.

Biostimulare Laser. Terapia laser este o “armă” terapeutică relativ nouă, nedureroasă, atraumatică, aseptică, ce nu emite radiaţii ionizante şi care este total lipsită de efecte adverse sau secundare.

Lymphastim – drenaj limfatic. Terapia de drenaj limfatic constă într-un masaj efectuat cu ajutorul unor manşete pneumatice aferente fiecărui membru inferior şi zonei abdomenului, ce se vor umfla progresiv din periferie în sensul circulaţiei limfatice. Acest masaj este realizat pe traseul vaselor limfatice si are rolul de a conduce limfa blocata spre staţiile ganglionare principale pentru ca mai apoi sa fie preluata si eliminata prin urina.

Împachetările cu nămol, generale sau locale tratează cu succes celulita, elasticitatea pielii, retenţia de apă, oboseala, durerile musculare, cresc flexibilitatea articulaţiilor, sunt vasodilatoare şi au efect antiinflamator. Sunt indicate mai ales in cazul reumatismului.

Împachetările cu parafina sunt foarte eficiente pentru detoxifiere, slăbire localizata, rapidă şi sănătoasa, eliminarea celulitei, prevenirea, ameliorarea şi vindecarea vergeturilor. Împachetările cu parafina rece reprezintă un nou tratament anticelulitic şi de slăbire rapidă, care se bazează pe exudatie, cu scopul de a uşura eliminarea lichidelor şi toxinelor din organism. Este recomandată combinaţia cu masaj anticelulitic, care are scopul de a mobiliza depunerile de grăsimi, deblocând ţesutul adipos congestiv şi activând circulaţia sanguine.

Centrul Medical Balneomed este situat pe Calea Moţilor nr.107A şi deschis de luni până vineri între orele 13 – 20, iar pentru mai multe informaţii aveţi la dispoziţie numărul de telefon 0722 683 344.

[nggallery id=1224]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea