Rămâi conectat

Cultură Educație

FOTO: Aproape 800 de elevi au trecut cu încredere pragul Şcolii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cuprinși de emoție și bucurie, tristețe și lacrimi, elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia au trecut din nou, luni, pragul unității de învățământ.

La festivitatea prilejuită de începerea noului an școlar au participat, alături de directoarea școlii, prof. Elena Ignat, Gabriel Pleșa – viceprimarul municipiului Alba Iulia, părintele Niculiță Pascu, consilierii locali Pavel Popa (aflat pentru a 54-a oară la o astfel de festivitate) și Dorin Pocol, Ana Maria Vodă – reprezentant al IPJ Alba, Eliza Boilă – psiholog, reprezentant al părinților și, desigur, dascălii și elevii școlii.

Evenimentul a debutat cu o rugăciune rostită de părintele Pascu, care le-a urat copiilor să aibă minte sănătoasă în corp sănătos și să vină cu drag la școală. Adresându-se celor prezenți, prof. Elena Ignat le-a spus bun venit elevilor: ”Ați trăit experiențe frumoase, din care cred că ați avut și multe de învățat. Cred că ați făcut o analiză a anului școlar trecut și o să învățați din greșeli. Azi începem aventura cunoașterii! Viața și școala sunt o sumă de întâmplări, școala fiind o parte frumoasă a vieții voastre. Aici e loc de distracție, de voioșie, dar trebuie să și învățăm. Cunoștințele voastre, aptitudinile, valorile, toate vă vor ajuta acum, dar și mai târziu. Școala e foarte importantă și trebuie să o parcurgem cu bucurie, dar și cu rezultate foarte bune. Mai trebuie să spun că școala noastră a obținut locul 2 la nivel județean, la examenul de evaluare națională și locul 1 la nivelul municipiului Alba Iulia. Felicitări copiilor și dascălilor pentru efortul depus, dar și părinților, care ne susțin în tot ceea ce facem. Avem un corp profesoral care muncește cu dedicație și pasiune, pentru a face față provocărilor lumii moderne. Vă mulțumesc pentru încredere, stimați părinți! În anul 2009 aici învățau 368 de copii, iar acum sunt 785, fapt care ne onorează, dar ne și obligă!”.

Gabriel Pleșa, viceprimarul municipiului, le-a urat succes elevilor și dascălilor, la acest nou început de drum. Remarcând buna colaborare dintre IPJ și școală, Ana Maria Vodă a spus că siguranța elevilor și a dascălilor este prioritatea activității Poliției de fiecare zi. Festivitatea a continuat cu prezentarea dascălilor care trudesc zi de zi și sunt un model pentru copii.

Psihologul Eliza Boilă le-a urat succes elevilor, care sub îndrumarea dascălilor merg mai departe pe drumul cunoașterii. A urmat un moment special în care Ping a aflat de la elevi care sunt sentimentele ce îi copleșesc la debutul noului an școlar. Un moment special a fost cel în care bobocii au pășit pe covorul roșu, unii cu lacrimi în ochi, ținând strâns la piept mâna mamei, alții emoționați că au lăsat grădinița și au trecut pragul școlii. Mult succes elevilor pe drumul cunoașterii, ocrotiți de dascăli!

[nggallery id=2643]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea