Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

FOTO: Amintiri plăcute pentru elevii de la Colegiul „HCC”, care au participat la schimbul cultural internaţional în Koln, Germania

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un grup format din 11 elevi şi 3 profesori de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au participat în perioada 1-5 octombrie la un schimb cultural internaţional de experienţă în oraşul Koln din Germania, gazda lor fiind renumitul Kaiserin Augusta Schule Gymnasium. Astăzi, 3 eleve care au participat la această manifestare ne-au împărtăşit o parte din impresii despre orele, cultura şi tradiţia din şcoala germană.

Eleva Colegiului „HCC”, Sonia Bodea a remarcat că în Germania nu se fură!

Oamenii din Germania nu sunt la fel de sociabili ca şi cei din România. Şcoala de acolo este diferită, o oră durează 45 de minute. Acolo poţi să îţi laşi bicicleta nesupravegheată sau ghiozdanul în orice parte a clasei fără frica unei eventuale infracţiuni. Străzile sunt pline de magazine mari, foarte multe cu mâncare. Am avut onoarea să fim prezenţi de Ziua Naţională a Germaniei şi, conform tradiţiei de la ei, am vizitat muzeele care sunt mari şi impresionante. A fost o experienţă extraşcolară extraordinară realizată pentru a forma noi prietenii şi pentru unitate”, ne-a spus Sonia Maria Bodea.

Mara Oaida, impresionată de munca în echipă din timpul orelor de curs.

În Germania accentul se pune pe munca în echipă a elevilor. M-a impresionat faptul că elevii, încă de la începutul orei se grupau  câte 5-6 şi aşteptau fişa de lucru pe care o rezolvau împreună, nu doar unul sau doi, cum se întâmplă la noi. Elevii şcolii aveau o zi specială în care mergeau cu vaporul la Bonn, iar în timpul călătoriei aveau o petrecere la care participau şi profesorii. Într-o zi am făcut şi turul oraşului şi am vizitat ruinele romane din Koln şi multe alte obiective”, şi-a amintit Mara Oaida.

Oana Biro a concluzionat că orele de curs sunt mai lejere şi cu aplicabilitate practică.

Excursia mi-a deschis apetitul pentru cultura şi civilizaţia germană. Scurta vizită ne-a oferit o imagine a vieţii din Germania. Orele de curs de la ei sunt total diferite de ale noastre. Atmosfera a fost bună, iar profesorii foarte deschişi. Chiar dacă şcoala nu era diferită, felul în care se desfăşurau orele erau diferite. Am remarcat că orele sunt mai practice, şi nemţii sunt deschişi în permanenţă pentru ce este nou”, ne-a informat Oana Biro.

Organizatorii au fost directorul adjunct, Sorin Schiau din partea Colegiului Național  ”Horea, Cloșca și Crișan”, Helmut Kremer, directorul Kaiserin Augusta Schule Gymnasium și Florina Zielinschi, o româncă din Alba Iulia stabilită în Koln, absolventă a liceului albaiulian.

Participarea elevilor și a profesorilor albaiulieni la aceste evenimente au fost sprijinite de Consiliului Județean Alba, Grupului Elit și Kronospan Romania.

La această manifestare extraşcolară au participat profesorii Ionescu Mihail, Secară Gabriela şi Irimie Felicia. Experienţa se va repeta şi în luna mai a anului 2014, iar grupul Colegiului „HCC”, care va face deplasarea la Koln va fi mai mare.

[nggallery id=444]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea