Rămâi conectat

Sport

FOTO: Albaiulianul Ovidiu Pănăzan – campion european la powerlifting! Performanţă remarcabilă pentru sportivul legitimat la Zamolxis Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ovidiu Panazan Zamolxis Alba Iulia powerlifting 4Albaiulianul Ovidiu Pănăzan (40 de ani), legitimat la Zamolxis Alba Iulia a devenit campion european, în cadrul recentelor Campionatele Europene de Powerlifting Masters, desfăşurate în Cehia, la Pilsen.

Sportivul din Cetatea Marii Uniri şi-a trecut în cont trei medalii, reuşind cea mai importantă performanţă a carierei, atât ca şi rezultate înregistrate, cât şi ca greutăţi ridicate.

Pănăzan a castigat o medalie de aur, în proba de împins din culcat cu 230 kg ridicate, o medalie de bronz la îndreptări cu 245kg şi la total, o medalie de argint cu 675 kg, în limitele categoriei 83 kilograme. După concurs, albaiulianul a mai avut de trecut un test, cel antidoping.

*Aur, după doi ani şi o accidentare

La genuflexiuni nu am forţat absolut deloc pentru că vin după o ruptură musculară la muşchii coapsei de acum mai bine de doi ani şi nu am vrut să risc nimic ca să nu periclitez celelalte probe şi să mai stau alţi doi ani pe tuşă. La fel şi în proba de îndreptări, aici fiind vorba de a-mi asuma un risc minim pentru a obţine locul secund la total si nu avea nici un rost să pun mai mult. Mulţumesc colegilor, antrenorilor şi familiei mele pentru susţinere!”, a declarat Ovidiu Pănăzan, secretarul Federaţiei Române de Powerlifting, ce are sediuOvidiu Panazan Zamolxis Alba Iulia powerlifting 3l în Alba Iulia.

Delegaţia României (antrenor Florin Lupaş) a cucerit în total 18 medalii (dintre care 8 medalii de aur, 6 medalii de argint şi 4 de bronz), cucerite de Sorin Cazacu şi Ovidiu Negulici (Caza Poverlifting Timişoara), Lucica Olah (Magii Rm. Vâlcea), Daniel Bălăiţă (din Braşov, legitimat la Powerlifting Galda), Marius Raica (CS Activ Sibiu)

Un împătimit al acestui sport de greutate, ce s-a dezvoltat substanţial în ultimii ani în România, Pănăzan şi-a propus obiective îndrăzneţe, ţintind o altă medalie internaţională, la Campionatele Mondiale de powerlifting din Estonia, din perioada 2-8 octombrie.

[nggallery id=2435]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea