Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Aiudeanca Alexia Mărginean – o speranță a “sportului alb” ce confirmă | An excelent pentru tenismena legitimată la TC Sun Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alexia Mărginean, sportiva originară din Aiud, este o talentată jucătoare de tenis de câmp, o veritabilă speranță a “sportului alb”. Legitimată la TC Sun Alba Iulia și pregătită de antrenorul Radu Gheorghe, Alexia înșiră precum mărgelele rezultatele excelente, anul 2019 fiind unul extraordinar pentru tenismena ce promite enorm.

După ce a început în forță anul prin câștigarea trofeului la International Championships of Romania, la București, la categoria de vârstă 14 ani, Alexia (a împlinit 13 ani în 16 mai) și-a continuat parcursul excelent, cu toate că a evoluat inclusiv în turnee de categorie superioară ca vârstă.

*Locul întâi la dublu, la “Dr. Oetker Junior Trophy”

Astfel, în luna aprilie conjudețeana noastră (foto, stânga) a participat la turneul internațional de categoria 2 Tennis Europe Under 14 ”Trnava Cup” desfășurat în localitatea Trnava, Slovacia, reușind să ocupe împreună cu compatrioata Patricia Goina un meritat loc trei în proba de dublu, fiind învinse în semifinală de câștigătoarele turneului perechea Emma Tothova (Slovacia)/Brenda Fruhvirtova (Cehia). A urmat în luna mai 2019 un turneu internațional foarte puternic, la București, și anume Tennis Europe Under 14 categoria 1 ”Dr. Oetker Junior Trophy”, la care a izbutit să se claseze pe primul loc în proba de dublu alături de partenera Sophya Devas (Marea Britanie) învingând în finală perechea românească Cara Meșter/Maria Ciubotaru.

Au venit la rând două turnee la categoria superioară de vârstă 16 ani desfășurate la Cluj-Napoca, și anume Campionatele Naționale Individuale de Vară 16 ani și turneul internațional  categoria 3 Tennis Europe U16 ”Aegon Junior Open”. Alexia a fost mezina celor două competiții și, chiar dacă a avut de înfruntat adversare puternice clasate în top 30 din Romania la categoria 16 ani, a practicat un joc foarte bun și dezinvolt, cu rezultate foarte bune la ambele întreceri. Astfel că, la Campionatele Naționale Individuale de Vară 16 ani a ajuns în sferturile de finală unde a pierdut în fața tenismenei Maria Dacos cu 6-3 6-4, bifând anterior victorii în fața Alexandrei Petric (cap de serie 6) scor 6-2, 6-1 și în fața Carei Meșter scor 6-4,  6-3. În cealaltă competiție, turneul internațional categoria 3 Tennis Europe U16 ”Aegon Junior Open”, rezultatul Alexiei a fost unul mai valoros terminând pe locul secund în proba de simplu după ce a pierdut finala în favoarea tenismenei Cara Meșter cu scorul 2-6 6-3 6-1. Jocul practicat, ambiția de care a dat dovadă și munca asiduuă depusă la antrenamente împreună cu antrenorul Radu Gheorghe a stat la baza deciziei de a participa la primul turneu internațional desfășurat sub egida ITF World Tennis Tour Juniors, ”ITF J5 ATC Elite Junior Cup” U18 Târgu Jiu, la mijlocul acestei luni.

*Clasări pe podium la categoria 16 ani

Deși a fost cea mai mică jucătoare ca vârstă înscrisă în turneu, Alexia a adunat 3 victorii în turneul de calificare împotriva unor adversare în vârstă de 17 ani și să se califice pe tabloul principal: 6-3, 6-4 cu Renata Farima (Mda), 6-3, 6-0 împotriva Bianca Dascălu și scor 6-3, 6-2 împotriva Michelle Wetherall. Pe tabloul principal Alexia a reușit două victorii împotriva sportivelor Cara Meșter cu scorul 3-6, 7-5, 7-5 (meci care a durat aproape 4 ore) și Vanessa Popa Teiușan (cap de serie 4) cu scorul 6-2, 6-4, care i-au adus și primele puncte în clasamentul ITF World Tennis Tour Juniors. În sferturile competiției a fost învinsă de Daria Macos cu scorul de 6-4, 6-4.

Sunt extrem de mândru de felul cum a jucat Alexia tenis de la începutul anului și până în prezent, deoarece rezultatele pe care le-a obținut sunt datorate în întregime muncii depuse la antrenamente, dorinței ei de a progresa cât mai mult, implicării totale a antrenorului Radu Gheorghe în ceea ce lucrează cu Alexia, căruia îi mulțumim. Am toate motivele să cred și să sper că Alexia va continua pe acest drum, iar noi părinții vom fi acolo să o sprijinim cât putem de mult, iar dacă vor apărea și sponsori atunci lucrurile vor fi mai clare”, a declarat Ovidiu Mărginean, tatăl jucătoarei ce impresionează la o vârstă fragedă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj 2-3 (1-0), în ultima rundă a turului în play-out | „Roș-albaștrii”, eșec după ce au condus cu 2-0!!!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eșec neverosimil pentru Metalurgistul Cugir, 2-3 (1-0) pe propriul teren cu Viitorul Cluj, asta după ce gazdele au condus cu 2-0 și au primit 3 goluri în actul secund în mai puțin de 10 minute În minutul 15, căpitanul gazdelor, Tudor Șaucă a deschis scorul (șut din voleu), iar Vitinha (60, reluare cu capul la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea