Rămâi conectat

Sport

Fotbal de Liga a IV-a şi ACS Unirea Alba Iulia pe „Cetate”? Doar prin implicarea financiară a CL Alba Iulia şi CJ Alba!

Dan HENEGAR

Publicat

în

FC Unirea Alba Iulia s-a retras din eşalonul secund şi pe „Cetate” nu s-a mai jucat fotbal de seniori în această primăvară. Actualul club intrat în insolvenţă ar trebui teoretic să joace la toamnă în Liga a 3-a (situaţie similară cu Poli Timişoara, echipa lui Marian Iancu), însă, în pragul falimentului, va exista numei cu numele, pe hârtie.Cel mai important lucru în acest moment este să se rezolve situaţia Centrului de copii şi juniori, să primim finanţare pentru viitoarea asociaţie. Din punctul nostru de vedere este obligatorie implicarea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia şi a Consiliului Judeţean Alba”, a declarat Mihai Dăscălescu, oficialul „alb-negrilor”.
*ACS Unirea Alba Iulia, la mâna reprezentanţilor „fotbalului mic”
unirea alba iuliaSoluţia salvatoare pentru ca echipa fanion a judeţului Alba să nu dispară este înfiinţarea unei noi entităţi sportive. Deşi teoretic ar trebui ca noua formaţie să înceapă din Liga a V-a (aidoma formaţiei suporterilor timişoreni), se speră ca prin „clemenţa” reprezentanţilor „fotbalului mic” să se voteze o derogare, iar ACS Unirea Alba Iulia să primească un loc în Liga a IV-a, la fel ca şi echipa secundă a CSO Cugir. Sâmbătă, 15 iunie este prevăzută Adunarea Generală Ordinară a AJF Alba (ce n-a fost statutară în aprilie, din lipsă de cvorum) şi ar fi trebuit să se dezbată şi această chestiune, a primirii în Liga a IV-a a celor două echipe, implicit mărindu-se la 18 numărul de participante. Însă, până în acest moment actele necesare pentru înfiinţarea noii societăţi (ce ar trebui să preia palmaresul de la SC FC Unirea 2006 SA Alba Iulia) nu s-au terminat încă, caz în care e foarte probabil ca subiectul să nu ajungă în week-end pe „masa de lucru” a reprezentanţilor echipelor din eşaloanele inferioare (Liga a IV-a, Liga a V-a, juniori). În ediţia 2012-2013, AJF Alba a avut afiliate 82 de echipe, dintre care 17 neparticipante în întrecerile judeţene fotbalistice. „Aşteptăm ca autorităţile locale şi judeţene să studieze proiectul de înfiinţare a asociaţiei noi. Sper să primim un răspuns ferm în privinţa sprijinului în proiectul întocmit pe 4 ani. În funcţie de bugetul asigurat, putem să ne propunem performanţă, să începem din Liga a IV-a, sau din Liga a V-a”, a mai afirmat Dăscălescu. Dintre echipierii juniorilor A ai Unirii Alba Iulia, Dendiu, Joldeş, R. Moga, I. Stan, Drăghiciu, Vodă, Coţolan au terminat junioratul  şi pot pleca gratis, la alte echipe.
*”Sportul nu poate fi susţinut numai de CJ Alba. Trebuie să o facă şi primăria Alba Iulia”, afirmă Florin Roman
Un susţinător al salvării fotbalului albaiulian, într-o formă sau alta, este Florin Roman, vicepreşedintele CJ Alba. În contextul în care voleiul la Blaj şi handbalul la Sebeş sunt finanţate graţie unor parteneriate încheiate între CJ Alba, cluburile în cauză şi primăriile din localităţile respective, Florin Roman şi-a spus tranşant punctul de vedere. Acesta nu a scăpat prilejul de a trimite săgeţi către primarul municipiului Alba Iulia, mai ales că, săptămâna trecută la CJ Alba şi-au plâns sărăcia şi reprezentanţii CS Unirea Alba Iulia. „În cursul lunii iulie, la CJ Alba şi Primăria municipiului Alba Iulia vor fi rectificări bugetare, practic atunci se pot aloca bani pentru fotbal. Însă, domnul primar Mircea Hava trebuie să accepte ideea că sportul din Alba Iulia nu poate fi susţinut numai de Consiliul Judeţean Alba. În ceea ce priveşte CJ Alba, pot afirma că ne vom implica, însă acest lucru trebuie să-l facă şi primăria municipiului Alba Iulia, în aceeaşi proporţie”, a spus Florin Roman.
Dincolo de conotaţiile politice, rămâne chestiunea apăsătoare a ameninţării dispariţiei celei mai importante echipe fotbalistice din Alba, Unirea Alba Iulia, care în 2014 ar aniversa 90 decenii de existenţă! Este cert însă că după episodul „DNA” legat de finanţarea fotbalului în anii 2006-2010, consilierii locali din Alba Iulia suflă şi în iaurt când e vorba de alocarea de fonduri pentru sport. Vezi recentul caz al echipei de baschet CSU Alba Iulia, unde iniţial s-a respins finanţarea cu 200.000 de lei şi apoi s-a aprobat proiectul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir – Industria Galda 2-2 (0-1), în derby „de Alba” | „Lanterna roșie”, remiză dar și retrogradare matematică

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir remizează în derby „de Alba” cu Industria Galda de Jos, scor 2-2 (0-1), după o confruntare spectaculoasă în care vizitatorii au condus la pauză, „roș-albaștrii” au întors scorul, dar Frențiu, în prelungiri (90+2) a restabilit egalitatea. O remiză venită după 6 înfrângeri la rând pentru ultima clasată, una cu gust amar, întrucât la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea