Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Fostul unirist Sebastian Culda, adversar al CSO Cugir la barajul de promovare | Sâmbătă, la ora 18.00, primul meci, în deplasare cu SCM Zalău

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSO Cugir va întâlni în prima manșă a barajul de promovare în Liga a 2-a, sâmbătă, 8 mai, de la ora 18.00, în deplasare pe SCM Zalău, echipă ce-l are în efectiv pe atacantul albaiulian Sebastian Culda, fost la Unirea Alba  Iulia.

Ultimele 90 de minute din Liga a 3-a au adus surprize la vârful Seriei a 9-a, unde CSO Cugir a devenit campioană, profitând de pasul greșit făcut de Unirea Dej (remiză acasă cu Avântul Reghin). În consecință, s-au inversat și adversarii din prima dublă a barajului de promovare în Liga a 2-a, iar CSO Cugir va întâlni SCM Zalău (ocupanta locului secund în Seria a 10-a) și Unirea Dej va înfrunta Minaur Baia Mare (prima poziție în Seria a 10-a). Primul meci se va disputa sâmbătă, 8 mai, de la ora 18.00, la Zalău, iar returul este programat o săptămână mai târziu sub Drăgana.

În distribuția formației din Sălaj sunt trei jucători ce au activat în Alba, fundașii Răzvan Dulap și Alin Mutu (6 luni petrecute la Metalurgistul Cugir, în 2014, sub formă de împrumut de la “U” Cluj), atacantul Sebastian Culda (plecat la Astra Giurgiu în 2017 de la Unirea Alba Iulia), în vreme ce mijlocașul Florin Istrate (ex-Performanța Ighiu) a fost exclus din lot de antenorul Vasile Jula.

Avem calitate fotbalistică, importantă este ambiția la ora meciurilor”, spune atacantul formației SCM Zalău

Fostul unirist Sebastian Culda a marcat de 5 ori în actualul sezon, jucătorul de profil ofensiv fiind împrumutat până la finele acestei stagiuni de gruparea de sub Meseș de la prim-divizionara cu care mai are contract până în 2022.

O promovare cu SCM Zalău în Liga a 2-a ar fi ceva de vis! Ne dorim foarte mult să reușim să ajungem în al doilea eșalon. Calitate fotbalistică avem, importantă va fi motivația la ora meciurilor”, a spus jucătorul în vârstă de 25 de ani. Sebastian Culda susține că în ceea ce-l privește nu este o surpriză faptul că primul hop din calea promovării se numește CSO Cugir și nu… Unirea Dej, așa cum se prefigura în ultimele săptămâni.

Sincer, mă așteptam să se inverseze pozițiile din clasament, după modul cum au evoluat «roș-albaștrii» în ultimele jocuri. O să-i studiem pe adversari în această săptămână”, a spus jucătorul din Cetatea Marii Uniri, fost coechipier cu I. Grozav la Unirea Alba Iulia. “Pentru mine nu este un meci special împotriva Cugirului, dar mă bucur că pot evolua acasă, în județul Alba. Obiectivul rămâne, indiferent pe cine întâlnim, acela să ajungem pe a doua scenă”, a mai adăugat Culda.

*SCM Zalău, antrenor nou pentru baraj

George Zima, cel care a reușit rezultate remarcabile la Sportul Șimleu (locul șase în Seria a 10-a, din postura de nou-promovată), este noul antrenor al formației SCM Zalău. Mutarea oficializată a fost făcută cu un singur țel: promovarea în Liga a 2-a, unde SCM Zalău a fost ultima dată în 2005, acum 16 ani. Discuțiile s-au purtat de mai multă vreme, din timpul campionatului regular, ier negocierile s-au intensificat în ultimele zile și s-au concretizat. Tehnicianul originar din Bihor mai avea contract cu Sportul Șimleu până în vară și exista posibilitatea să continue la poalele Măgurii, acolo unde a realizat rezultate notabile. Dacă se va reuși promovarea, respectiv dacă vor trece de cela 4 jocuri de baraj, acesta va rămâne la Zalău, iar în caz contrar va reveni la Șimleu Silvaniei.

“Sperăm ca mutarea de pe banca tehnică să fie benefică, dar totul depinde în primul rând de noi, de jucători, cum vom reuși să ne concentrăm în aceste finale”, a mai spus Culda.

SCM Zalău a iernat pe prima poziție, cu 24 de puncte, fiind una dintre cele șase formații ce nu au cunoscut gustul eșecului în cele 10 etape disputate. După trei runde din primăvară (o victorie și două înfrângeri), antrenorul Marius Pașca a demisionat, pe fondul fricțiunilor cu conducerea, iar în ultimele 5 runde Vasile Jula, fostul secund, s-a ocupat de echipă.

 Remarcat în “alb-negru”, albaiulianul Sebastian Culda a făcut pasul spre performanță în vara anului 2017, când a semnat cu prim-divizionara Astra Giurgiu. În primăvara anului următor a cunoscut botezul Ligii 1, Edward Iordănescu debutându-l în finalul meciului Universitatea Craiova – Astra Giurgiu 1-0. A revenit în 6 luni în Alba, sub comanda lui Mihai Manea, împrumutat la CS Ocna Mureș, în 2019, după ce anterior jucase la Metaloglobus București (antrenor aiudeanul Bogdan Andone).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea