Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Finanţări REGIO de 1,8 milioane de lei pentru trei microîntreprinderi din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ADR Centru a contractat peste 13 milioane euro fonduri nerambursabile în luna aprilie, din bugetul alocat prin Programul Operaţional Regional, pentru dezvoltarea a 32 de firme din cele şase judeţe ale Regiunii Centru. La Târgu Mureş se va construi un nou centru de afaceri. Aici îşi vor dezvolta afacerile un număr de 31 de microîntreprinderi din Regiunea Centru. Fondurile proiectelor vor fi alocate din bugetul aferent domeniului major de intervenţie 4.1 pentru centrul de afaceri din Târgu Mureş, respectiv din bugetul aferent domeniului major de intervenţie 4.3 din cadrul Programului Operaţional Regional pentru cele 31 de microîntreprinderi. În judeţul Alba doar trei microintreprinderi vor beneficia în această fază de fonduri, valoarea totală a contractelor fiind de 1,8 milioane lei sau 437.000 euro. Este vorba despre S.C. Medimage Lois SRL Alba Iulia care a solicitat 449.415 lei pentru dotarea unui laborator de ecografie, S.C. Prompt Service SRL Alba Iulia a depus un proiect în valoare de 840.868 lei pentru achiziţia de dotări în vederea neutralizării deşeurilor medicale şi S.C. Prelco Met SRL Alba care a solicitat 544.546 lei pentru achiziţia unui strung.
Proiectul prevede, pe parcursul celor 17 luni de implementare, transformarea unei clădiri cu o suprafaţă de peste 450 mp, localizată în apropierea celei mai importante zone comerciale a municipiului Târgu Mureş, într-o clădire modernă de birouri cu o suprafaţă utilă de peste 700 mp. Cele 100 de IMM-uri, estimate prin proiect ca fiind beneficiarii finali ai facilităţilor oferite de centrul de afaceri, vor avea la dispoziţie o sală modernă de conferinţe, sală de protocol, birouri spaţioase, sală de şedinţe, grupuri sanitare, pază şi parcare 24 ore din 24, dotări moderne cu mobilier şi echipamente IT. Proiectul, cu o valoare totală eligibilă de peste 2,01 milioane lei, solicită fonduri nerambursabile în valoare de 1,40 milioane lei, la care beneficiarul va contribui cu peste 1,37 milioane lei, sumă constituită din contribuţia beneficiarului la cheltuielile eligibile şi neeligibile ale proiectului. (N.L.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!


Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cod de conduită împotriva xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură în universități Pentru a preveni apariția unor evenimente înregistrate în alte țări în urma faptelor asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură și pentru a combate comportamentele care duc la astfel de fapte, Ministerul Educației (ME) a publicat miercuri un ordin ce […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea