Ziarul Unirea

FC Vaslui îl achiziţionează în această săptămână pe Nicuşor Stanciu

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Noul puşti-minune din „Cetate”, internaţionalul Nicuşor Stanciu este foarte aproape de a semna, până la finele săptămânii cu FC Vaslui. Vineri vor ajunge la Alba Iulia reprezentanţii grupării moldovene, dar şi agentul Florin Manea, ce-l impresariază pe mijlocaşul în vârstă de 18 ani. Cluburile s-au pus de acord asupra transferului, anumite surse susţinând că FC Unirea urmează să încaseze suma de 200.000 euro, însă şi pe această temă tratativele mai continuă. „Eu aştept să se înţeleagă părţile implicate şi apoi discutăm de situaţia mea. Normal că o eventuală plecare la FC Vaslui ar fi un pas înainte în carieră. Un transfer la o formaţie participantă în cupele europene reprezintă o încununare a unui an bun pentru mine”, a spus Nicuşor Stanciu. „Briliantul” albaiulian a făcut un Campionat European Under 19 excelent (marcând unicul gol al României), a fost convocat de Victor Piţurcă la prima reprezentativă, a jucat la „tineret” şi a fost curtat de echipe puternice precum Rapid, Dinamo, Steaua sau Astra Ploieşti. Marţi, în jocul de verificare de la Kiev, dintre reprezentativele Under 18 ale Ucrainei şi României, scor 1-3 (0-0), Nicuşor a fost integralist şi a înscris golul secund al trupei lui Ovidiu Stângă (colegul său Eduard Schuller a bifat ultimele minute).
lArtificiu pentru transfer
Cum FC Vaslui nu poate transfera decât după data de 10 septembrie şi numai jucători liberi de contract, părţile trebuie să apeleze la un „mic artificiu” regulamentar pentru ca Nicuşor Stanciu să fie înregimentat rapid de gruparea patronată de Adrian Porumboiu. Însă şi aici apar dificultăţi, pentru că fotbalistul ar trebui să fie declarat liber de comisiile abilitate, situaţie în care FC Unirea Alba Iulia nu va mai putea beneficia în viitor, sub nicio formă de eventuale procente din vânzarea jucătorului. În consecinţă părţile urmează să se decidă asupra modalităţii de punere în practică a tranzacţiei, mai ales că Porumboiu îl doreşte în mod expres încă de acum, fiind încântat de calităţile şi perspectiva talentatului fotbalist, iar N. Stanciu agrează mutarea în Moldova.
lRestanţe neachitate
Drept urmare, echipierii unirişti nu şi-au încasat nici ieri cele două rate contractuale restante, şefii bazându-se pe banii viraţi de FC Vaslui. Astfel, conducătorii albaiulieni speră în concretizarea mutării pentru a putea începe stagiunea cu drepturile la zi şi a evita neprogramarea (vezi cazurile Veljovic – achitat, Enzo Bruno şi Vujadinovic). Altfel, Stelian Gherman intenţionează să-l treacă pe foaia de joc a partidei cu CSM Rm Vâlcea pe Bogdan Bucurică, fundaşul stânga revenit după o indisponibilitate de durată fiind utilizat o repriză în meciul-şcoală de ieri. Dan HENEGAR

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419